אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי מאנדיי ו-JFROG: קרן אינסייט הופכת את ארניקס מגבעתיים ליוניקורן צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

אחרי מאנדיי ו-JFROG: קרן אינסייט הופכת את ארניקס מגבעתיים ליוניקורן

חברת הפינטק הישראלית שפיתחה תוכנה לתמחור מוצרים פיננסיים תגייס 60 מיליון דולר; השווי בגיוס האחרון לפני ההנפקה בנאסד"ק יגיע למיליארד דולר; עבור אינסייט זו השקעה נוספת בסדרת השקעות גדולות בהייטק הישראלי

21.02.2021, 09:32 | גולן חזני

קרן אינסייט שהפכה בשנים האחרונות לאקטיבית ביותר בשוק הטכנולוגיה הישראלית מסמנת את ההשקעה הבאה – חברת הפינטק הישראלית ארניקס (Earnix).

ל"כלכליסט" נודע כי ארניקס מצויה בשלבי הסגירה של גיוס של 60-50 מיליון דולר שכולם או רובם יושקעו בידי אינסייט. שווי החברה בגיוס יהיה כמיליארד דולר, וישקף את הצמיחה התלולה בתוצאותיה בשלוש השנים האחרונות. מדובר בגיוס אחרון לפני הנפקה בנאסד"ק.

קראו עוד בכלכליסט

אינסייט, שמנהלת נכסים בשווי של כ־32 מיליארד דולר, היא משקיעה גדולה מאוד בהייטק הישראלי בשנתיים האחרונות. הקרן הובילה השקעות בחברות כמו מאנדיי, מון אקטיב, לייטריקס, סנטינל וואן, ווקמי וג'ייפרוג שהונפקה בוול סטריט. בחודש שעבר הובילה הקרן גיוס של 30 מיליון דולר בסטארט־אפ ראן.אי.איי (RUN:AI), שיצר פתרון תוכנה להאצת תהליכי הפיתוח של פיתוחים מבוססי למידה עמוקה על בסיס חומרה קיימת.

ארניקס פיתחה תוכנה לתמחור מוצרים פיננסיים, ובין בעלי המניות שלה קרן IGP של חיים שני ומשה ליכטמן, הקרנות וינטג' ו־JVP. הגיוס האחרון של ארניקס, 13.5 מיליון דולר, היה ב־2017 בהובלת IGP, ולאחריו הצטרף חיים שני לדירקטוריון החברה. עד כה גייסה החברה כ־25 מיליון דולר.

באותו גיוס הודיעה ארניקס כי היא מצרפת את ראובן בן־מנחם, מייסד פאנדטק ומי שכיהן כמנכ"ל שלה לאורך 20 שנה עד למכירתה ב־1.25 מיליארד דולר ב־2015, לדירקטוריון כיו"ר. בן־מנחם הוביל את החברה להשקעה בתחומים חדשים, בעיקר בתחום הבנקאות שבו פעלה פאנדטק כספקית שירותי תשלום. בנוסף סייע בגיוס אנשי מפתח, כולל אנשי מכירות, שיווק ומוצרים.

ארניקס הוקמה ב־2001 על ידי סמי קריקלר, שמשמש סמנכ"ל המחקר של החברה, ויוני חפץ, ממייסדי חברת דמנטרה (Demantra) שנמכרה לאורקל ב־2001, וכיום שותף בקרן ההון סיכון לייטספיד. כיום מעסיקה ארניקס הפועלת מגבעתיים כ־200 עובדים, כ־150 מהם בישראל, והיתר בשלוחות של החברה בהודו, ארה"ב, לונדון וגרמניה. ארניקס פיתחה תוכנה שמסייעת לחברות בתחום הביטוח והבנקאות לתמחר את המוצרים שהן מציעות לצרכנים – תוכניות חיסכון, הלוואות ופוליסות ביטוח. הפתרונות האנליטיים אינטגרטיביים שפיתחה משמשים את המוסדות הפיננסיים ברחבי העולם להשגת יעדים עסקיים, צמיחה ורווחיות. מערכת הביג דאטה של החברה מאפשרת קבלת החלטות אופטימלית ברמת המוצר, התמחור והשיווק, תוך התאמתן לתנאי שוק דינמיים. התוכנה של ארניקס משקללת בעת התמחור את יעדי הצמיחה של החברה וגם התניות רגולטוריות של הסביבה שבה היא פועלת.

אינסייט רכשה בינואר 2020 את ארמיס, שעוסקת באבטחה בעולמות האינטרנט של הדברים, תמורת 1.1 מיליארד דולר כשעשירית מהסכום מוזרמת מקרן ההשקעות של גוגל. בנוסף רכשה את תיק ההשקעות של קרן ג'נסיס בכ־400 מיליון דולר. בנוסף השקיעה אינסייט, שנוסדה על ידי ג'ף הורינג, ורכשה את השליטה בחברת צ'קמארקס ב־2015 לפי שווי 100 מיליון דולר שנמכרה לפני שנה במיליארד דולר.

 יו"ר ארניקס אראל מרגלית ומנכ"ל החברה אודי זיו, צילום: שחר אזרן, דיוויד גארב יו"ר ארניקס אראל מרגלית ומנכ"ל החברה אודי זיו | צילום: שחר אזרן, דיוויד גארב  יו"ר ארניקס אראל מרגלית ומנכ"ל החברה אודי זיו, צילום: שחר אזרן, דיוויד גארב

אינסייט היא המשקיעה הגדולה ביותר במאנדיי כשההשקעה האחרונה שלה נעשתה בשווי חברה של 1.9 מיליארד דולר למאנדיי, לפני כשנה. תיק אחר של מניות קיבלה ברכישה של הפורטפוליו מג'נסיס, כך שהיא מחזיקה, על פי הערכות, ביותר מ־10% מהחברה. מאנדיי נערכת, כפי שנחשף ב"כלכליסט", להנפקה בחודשים הקרובים לפי שווי של 5-4 מיליארד דולר, כשההכנסות שלה ב־2020 עמדו על 220 מיליון דולר. השקעה אחרת של אינסייט היא בחברת ווקמי שגם היא נערכת להנפקה בשווי של 4 מיליארד דולר. אינסייט השקיעה בה 75 מיליון דולר בעבר, ובסבב האחרון בדצמבר 2019 הובילה גיוס של 90 מיליון דולר. בספטמבר 2018 הובילה החברה סבב גיוס של 80 מיליון דולר בחברת סייסנס ובתחילת 2020 סבב נוסף של 100 מיליון דולר, הפעם לפי שווי של מיליארד דולר. באותה שנה הובילה אינסייט גיוס של 165 מיליון דולר בג'ייפרוג שהונפקה בספטמבר בנאסד”ק לפי שווי 4 מיליארד דולר.

בינואר 2020 רכשה הקרן 10% מחברת המשחקים מון אקטיב לפי שווי 1.25 מיליארד דולר. הכנסות החברה ב־2020 המריאו ל־1.1 מיליארד דולר, ושווייה מוערך כבר ב־5-4 מיליארד דולר. כך קנתה לעצמה אינסייט שם של משקיע שיודע לזהות חברות לקראת זינוק בשוויין, והצליחה לבצע כמה השקעות שנראו בתחילה בשוויים מנופחים מעט, אולם בשנת הקורונה התבררו כהשקעות זהב, לאור הזינוק במכפילי ההכנסות של חברות הטכנולוגיה.

תגיות