אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בית המשפט אישר להעביר את תיאטרון הבימה לתאגיד של עיריית ת"א צילום: ריאן

פרסום ראשון

בית המשפט אישר להעביר את תיאטרון הבימה לתאגיד של עיריית ת"א

התיאטרון הלאומי, שלפני שלושה חודשים אושר לו הסדר נושים, ניצל וישוב לפעול בימים הקרובים - בתחילת מרץ יועלו בו שש הצגות ישראליות חדשות. נאמני הבימה: העירייה מקיימת מו"מ עם שחקני ועובדי התיאטרון במטרה לגבש הסכמים קיבוציים שיאפשרו להם מקום עבודה בטוח ויציב

22.02.2021, 17:43 | ליטל דוברוביצקי

התיאטרון הלאומי הבימה ניצל וישוב לפעול בתוך ימים ספורים. במהלך מרץ ייפתח הבימה עם שש הצגות ישראליות חדשות. זאת לאחר ששופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חגי ברנר, אישר היום (ב') למנהלים המיוחדים של התיאטרון, עו"ד דורית לוי טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב, להעביר את התיאטרון לתאגיד עירוני של עיריית תל אביב. האישור הגיע לאחר דיון שהתקיים היום (ב') באשר לגורלו של התיאטרון שנעם סמל מונה לאחרונה למנכ"ל שלו לבקשת המנהלים המיוחדים.

קראו עוד בכלכליסט

החשש הנוכחי לסגירה נגע למו"מ בין הצדדים על זכויות השחקנים במסגרת התאגיד החדש, אך נרשמה בו לבסוף התקדמות. השופט כתב בהחלטתו כי "למרבה המזל, ובזכות רצונם הטוב של כל הנוגעים בדבר, לקראת הדיון היום התברר כי המתווה שהציעו המנהלים המיוחדים מקובל הן על ההסתדרות החדשה הן על ארגון השחקנים הן על העירייה. כל אחד תרם את תרומתו לצורך הגעה להסכמות עקרוניות שיאפשרו את המשך קיומו של התיאטרון במתכונת החדשה שעל הפרק".

נאמני הבימה, עו"ד דורית לוי טילר ועו"ד חן ברדיצ נאמני הבימה, עו"ד דורית לוי טילר ועו"ד חן ברדיצ'ב | צילום: אוראל כהן, תמר דניאלי נאמני הבימה, עו"ד דורית לוי טילר ועו"ד חן ברדיצ

כזכור, לפני כשלושה חודשים אישר בית המשפט הסדר נושים לתיאטרון שנקלע לחובות של כ-72 מיליון שקל, וזאת לאחר שקבע כי "זמנו לא תם". לפני שבוע הגישו המנהלים המיוחדים בקשה שבמסגרתה נטען כי התיאטרון הלאומי שוב בסכנת סגירה. המנהלים המיוחדים המיוצגים על ידי עו"ד מור נרדיה ביקשו לאשר להם להעביר את כל פעילות והנכסים של התיאטרון, כפי שהוסכם, לידי התאגיד העירוני (בהקמה) של עיריית תל אביב.

נאמני הבימה ציינו כי עיריית תל אביב מקיימת מו"מ עם שחקני ועובדי התיאטרון על מנת לאפשר לאלו המשכיות ומקום עבודה בטוח ויציב לאחר שנים של תהפוכות. המו"מ מתנהל בנפרד עם שחקני התיאטרון המיוצגים על ידי שח"ם ויתר עובדי התיאטרון המיוצגים לעניין זה על ידי ההסתדרות. זאת, במטרה לגבש הסכמים קיבוציים בין התאגיד העירוני לעובדי ושחקני התיאטרון.

רחבת תיאטרון הבימה, צילום: דנה קופל רחבת תיאטרון הבימה | צילום: דנה קופל רחבת תיאטרון הבימה, צילום: דנה קופל

ההסדר שאישר היום בית המשפט הוא בין עיריית תל אביב לבין ההסתדרות ושח"ם - על העברת הבימה לתאגיד החדש של העירייה. לאור קשיים במשא ומתן בין העירייה להסתדרות וארגון שח"ם באשר לזכויות העובדים בתאגיד שיוקם ויפעיל את התיאטרון, הנאמנים ציינו לפני מספר ימים כי עד שלא יושגו הסכמות, גם בהסדר ביניים, אז יש סכנה כי התיאטרון ייסגר. היום כאמור הודיעו כל הצדדים כי גיבשו הסכמות המאפשרות את העברתו של התיאטרון לתאגיד ופתיחתו.

בחודש נובמבר 2019 הורה בית המשפט המחוזי בתל אביב על מינוים של עו"ד דורית לוי-טילר ורו"ח חן ברדיצ'ב כנאמנים זמניים לתיאטרון והורה להם לפעול בדחיפות לשם גיבוש הסדר נושים שמטרתו הבראת התיאטרון. חודש לאחר כניסתם לתפקיד הגישו הנאמנים דו"ח מפורט שבו הדגישו כי "תיאטרון אינו עסק" וכי "התייחסות אליו בעיניים עסקיות הינה שגויה". עוד ציינו אז הנאמנים, כי "תיאטרון מחויב לשרת אמות מידה תרבותיות ויצירתיות, אשר לא אחת – אינן עולות בקנה אחד עם היכולת 'להרוויח כסף'".

במסגרת ההסדר חלק מהנושים יראו אחוז נמוך מהחוב כלפיהם. כמו כן, מדי שנה יועבר לטובת הנושים סכום בשיעור של 1.5% ממחזור פעילותה השנתי הכולל של הבימה לתקופה של 10 שנים.

תגיות