הליכוד מסכל מינוי יו"ר ועדת חינוך ודיונים בנושא הקורונה
בשל המהלך לא מתקיימים דיונים על סגירת חטיבות הביניים ומרד ראשי הרשויות, ואישור תקנות הכפלת הקנסות למוסדות החינוך נדחה בשבועיים. ח"כ מיקי זוהר שחתום על ההחלטה: "אנחנו מונעים דיונים פופוליסטיים"
יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר (ליכוד) מונע כינוס של ועדת החינוך של הכנסת ומינוי יו"ר חדש לוועדה. כתוצאה מכך, הכנסת אינה דנה על מצב מערכת החינוך ובכך גם התעכב במשך שבועיים אישור הקנסות הכפולים למוסדות חינוך שפועלים בניגוד לתקנות הקורונה. קנסות האלה יגיעו להצבעה רק היום במליאה, אחרי תום הסגר וכשהם כבר לא רלוונטיים כעת.
קראו עוד בכלכליסט
בראש ועדת החינוך עמד בכנסת הנוכחית ח"כ רם שפע (כחול לבן), שהתפטר בינואר מהכנסת כדי להתמודד בפריימריז של מפלגת העבודה. שפע היה מהדוברים הבולטים נגד מדיניות סגירת מערכת החינוך של הממשלה, ולעיתים אף סיכל העברת תקנות קורונה בנושאי חינוך. את שפע אמורה להחליף ח"כ תהילה פרידמן (כחול לבן).
כיוון שמדובר בתקופת בחירות, דרושה הסכמה של ועדת ההסכמות של הכנסת לכינוס ועדת החינוך, אבל ח"כ זוהר מונע זאת. לדבריו, "אנחנו מונעים דיונים פופוליסטיים בוועדת החינוך, כפי שרם שפע ויפעת שאשא ביטון (יו"ר ועדת הקורונה - ש"א) נהגו לקיים".
אחת התוצאות של שיתוק ועדת החינוך, היא שלא היה בכנסת גוף שידון השבוע בהמשך הסגירה של חטיבות הביניים מצד אחד, ובמרד ראשי הרשויות מן הצד שני. עוד תוצאה היא שבעוד שהתקנות שקבעו הכפלת הקנסות לבתי עסק מ־5,000 שקל ל־10,000 שקל ואיפשרו צווי סגירה מנהליים, אושרו בוועדת החוקה לפני שבועיים, הרי שהתקנות המקבילות למוסדות חינוך לא אושרו עד היום. הקואליציה לא רצתה להביא אותן לוועדת החוקה בראשות ח"כ יעקב אשר (יהדות התורה) מחשש שיטרפד אותן, אבל גם לא היתה ועדת חינוך שתדון בהן. התוצאה של העיכוב עד אחרי הסגר, היא שבפועל התקנות כבר לא יופעלו, זאת אלא אם כן יוחלט על סגר חדש.
שלשום סיפרה ח"כ פרידמן בנאומה במליאה הכנסת כי "יש לי חמישה ילדים בבית, אבל אחת מהם שנה שלמה בבית והיא הולכת ונגמרת לי מול העיניים. היא הולכת ונכבית. והיא לא מעניינת את הבית הזה. לא היה דיון אחד עליה כבר חודשים כי הליכוד לא מאפשר לכנס את ועדת החינוך, כי בשם המשילות אסור שהכנסת תפקח על הממשלה, כי הרבה יותר נוח כשאף אחד לא מפקח עליך".
בנוסף, אמרה אתמול ח"כ פרידמן כי "הליכוד לא רוצה יו"ר לוועדת החינוך כי הוא רוצה שההחלטות יעברו בוועדת חוקה. כשאין יו"ר לוועדת חינוך אז אין מי שילחם שזה צריך להיות אצלו. המטרה היא שהם יוכלו לעשות מה שבא להם".
ח"כ שפע אמר כי "המצב שערורייתי. זה די מטורף שאין פיקוח על שום החלטה במערכת החינוך. זה לא רק סגר או לא סגר. זה גם כל מה שקשור לעניין של החלטת הרשויות לפתוח את חטיבות הביניים, וגם הנושא של החיסונים במערכת החינוך או החופש בפורים. יש עשרות סוגיות שאף אחד לא מתעסק בהן".
לדבריו, מהרגע שוועדת החינוך החליטה בסגר השני להחזיר את כיתות ה'–י' ללימודים בניגוד להחלטת הממשלה, כל התקנות בעניין חינוך הועברו לוועדת חוקה. "פחדו שלא נהיה חותמת גומי", אמר, "נניח שמיקי זוהר צודק שאני פופוליסט, זה טיעון שלא תהיה לישראל ועדת חינוך? זה לא רציני". עם זאת, שפע טוען שגם לכחול לבן הנושא לא מספיק בוער. "אני לא שומע אותם צועקים".