אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוך ואנבידיה מובילות השקעה של 65 מיליון דולר במפתחת מעבד האחסון הישראלית פליופס צילום: פליאופס

קוך ואנבידיה מובילות השקעה של 65 מיליון דולר במפתחת מעבד האחסון הישראלית פליופס

זהו סבב הגיוס השני, והשתתפו בו גם, בין היתר, אינטל קפיטל והקרנות ויולה Sweetwood ו-SOMV. המנכ"ל אורי בייטלר: "הגיוס מספיק לקפיצת המדרגה שאנחנו צריכים"

24.02.2021, 17:00 | מאיר אורבך

חברות מעטות בלבד יכולות להתהדר בכך שאריות הטכנולוגיה המובילים משקיעים בהן, ואפילו מתחרים ביניהם מי מהם יגדיל את אחזקותיו. כזו היא חברת פליופס (Pliops) הישראלית, שגייסה היום 65 מיליון דולר בהובלת קרן ההשקעות של התאגיד האמריקאי הענק קוך (KDT - Koch Disruptive Technologies). כמו כן ענקית השבבים אנבידיה הגדילה את אחזקתה בחברה.

קראו עוד בכלכליסט

לצד אנבידיה השתתפו בגיוס האחרון, שזכה על פי החברה לביקושי יתר, גם אינטל קפיטל, קרן ההשקעות של אינטל, קרן ההשקעות של חברת האחסון ווסטרן דיגיטל, חברת תכנון השבבים זיילינקס, קרן ההשקעות של סופטבנק באסיה, הקרן האירופית Expon Capital והקרנות הישראליות ויולה, Sweetwood, ו-SOMV.

בדצמבר האחרון הצטרף לדירקטוריון החברה איל וולדמן, מייסד מלאנוקס שנמכרה לאנבידיה. בסיבוב ההשקעה ב-2019 השקיעה מלאנוקס בחברה הישראלית וכיום אנבידיה, שרכשה את מלאונקס, מגדילה את ההשקעה ב-Pliops. "יש לנו איתם שיתוף פעולה עמוק", אומר מנכ"ל פליופס אורי בייטלר על ההשקעה הנרחבת של אנבידיה בחברה. חלק קטן מההשקעה שימש לרכישת מניות של אחד ממשקיעי החברה. "סירבנו לחברות נוספות בסדר הגודל של אנבידיה ולקרנות גדולות. בעיית הדאטה והיכולת לגשת אליה היא מאוד עמוקה בעולם. יש פער עצום בין מה שיכולות המחשוב יכולות לתת, והמעבדים הם צוואר בקבוק משמעותי. השוק מחפש טכנולוגיות משבשות לעולם זה. פתרון כמו שלנו, שעושה שיבוש של כל העולם הזה, מעניין מאוד אסטרטגית", הוסיף ביייטלר. "לחברות שמייצרות טכנולוגיה משמעותית יש ביקוש בשוק. קוך, שהובילה את הסיבוב, מחפשת לבנות חברות גדולות. אנחנו עוד לא יוניקורן, והסיבוב הבא אולי יהיה הנפקה, ובטוח שנהיה יוניקורן בסיבוב הבא. יש לנו הצעות למכירה שוויתרנו עליהן. אנחנו רואים חברות שיוצאות להנפקה ונהפכות למשמעותיות - ומכוונים הכי גבוה שאפשר".

מייסדי פליופס אורי בייטלר, משה טוויטו ואריה מרגי, צילום: פליאופס מייסדי פליופס אורי בייטלר, משה טוויטו ואריה מרגי | צילום: פליאופס מייסדי פליופס אורי בייטלר, משה טוויטו ואריה מרגי, צילום: פליאופס

תעשיות השבבים והאחסון העולמיות נמצאות כיום בתקופת האצה וביקושים עצומים, כאשר הענף אינו יכול כמעט לספק את הביקוש. פליופס מפתחת שבב שנמצא בליבת אחת התעשיות הרותחות ביותר כיום, והיא מרכזי הנתונים. עולם הטכנולוגיה נע כיום דרך מרכזי נתונים ענקיים של הרשתות החברתיות וחברות ענק אחרות, דוגמת אמזון וגוגל. הצורך הבלתי נגמר ביכולות אחסון וניהול מתקדמות, ועיבוד מהיר וחסכוני, מביא אותן לחפש את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר לצרכים האלה, ושם נמצאת פליופס, שהוקמה ב-2017 בידי שלושה ותיקי התעשייה: בייטלר, שניהל בעבר את מרכז פיתוח בקרי הפלאש של סמסנוג בישראל; סמנכ"ל הטכנולוגיה משה טוויטו, ששימש בעבר טכנולוג ראשי במרכז הפיתוח של סמסונג; ויו"ר הדירקטוריון אריה מרגי, שהיה ממייסדי M-System ו-XtremeIO .  

בשיחה עם "כלכליסט" אמר בייטלר כי "כמויות הדאטה בעולם הן עצומות, ומה שאנחנו יודעים לעשות זה לתת גישה מהירה ורציפה לדאטה שנשמר בענן ובדאטה סנטרים פרטיים. השוק המיידי של המוצר שלנו, שהוא מעבד שמנהל את הדאטה, הוא של כ-10 מיליארד דולר. יש לנו דור ראשון של מוצר, שנשיק באפריל, ויש לקוחות ראשונים שאיתם אנחנו מדברים. אנחנו מחלקים את הלקוחות שלנו לשלושה: שחקני הענן הגדולים; חברות ענק שמחזיקות דאטה אצלן, כמו אפל; ותאגידי ענק של פורצ'ן 500. יש לנו עסקאות ראשוניות עם חברות כאלה. העסקאות הקטנות הן של מיליוני דולרים", הוסיף בייטלר.

איל וולדמן. הצטרף בדצמבר האחרון לדירקטוריון פליופס, צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות איל וולדמן. הצטרף בדצמבר האחרון לדירקטוריון פליופס | צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות איל וולדמן. הצטרף בדצמבר האחרון לדירקטוריון פליופס, צילום: באדיבות מלאנוקס טכנולוגיות

פליופס, שזה סיבוב הגיוס השני שלה, וסך הכל גייסה עד כה 115 מיליון דולר, מעסיקה כ-70 עובדים ברמת גן ובמשרדיה בסן חוזה, קליפורניה, ומשרדים גלובליים נוספים אמורים להיפתח בשנה הקרובה. "עלויות הפיתוח והייצור של שבבים אינן פשוטות, ואנחנו מצפים כבר למכור בעשרות מיליוני דולרים בשנים הקרובות מהדור הראשון", הסביר בייטלר. "הגיוס מספיק לנו לקפיצת המדרגה שאנחנו צריכים, ויש לנו עוד כסף מהסיבובים הקודמים. אנחנו מייצרים את השבבים ואת הכרטיס שעליו הוא יושב. השבב מיוצר במזרח והכרטיס מורכב בישראל".

אלי גרונר, דירקטור מנהל של KDT: פליופס ממציאה מחדש, הלכה למעשה, את דרכי ההתמודדות עם אחד האתגרים הקריטיים ועתירי המידע בשוק גדול מאוד, שרק הולך וצומח. הטכנולוגיה שלה ניתנת ליישום נרחב, לא רק עבור שימושי המידע הטיפוסיים כיום, אלא גם עבור השימושים העתידיים".

"הטכנולוגיה של פליופס מאיצה את האפליקציות שר צומחות בקצב המהיר ביותר ומייצרות ביקוש מוגבר לביצועי מחשוב ואחסון במרכזי נתונים", ציין נמרוד גינדי, סמנכ"ל בכיר להשקעות באנבידיה. "השילוב של היכולות של אנבידיה במרכזי הנתונים, באמצעות קווי המוצרים של ה-GPU ו-DPU, יחד עם מעבד האחסון של פליופס, ליצירת פתרונות ענן ו-ML מואצים, יוביל לביצועים יוצאי דופן ויעילות חסרת תקדים עבור לקוחותינו".

תגיות