אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
צ'ארלי מאנגר: "לא יודע מה גרוע יותר, המחיר של הביטקוין או של טסלה" צילום: בלומברג

צ'ארלי מאנגר: "לא יודע מה גרוע יותר, המחיר של הביטקוין או של טסלה"

סגן יו"ר ברקשייר הת'אוויי, שותפו הוותיק של וורן באפט, אמר בראיון כי הביטקוין לא יהפוך לאמצעי החליפין של העולם: "הוא נתון מדי לתנודתיות"; מאנגר הזהיר את המשקיעים החדשים באפליקציות כמו רובינהוד, שנמשכים לבועת המסחר "ומהמרים כאילו זה מירוץ סוסים"

25.02.2021, 13:29 | חדשות חוץ

צ'ארלי מאנגר, סגן יו"ר ברקשייר הת'ואויי ושותפו העסקי הוותיק של וורן באפט, יצא נגד מחיר המניה המזנק של טסלה ובהלת הביטקוין האחרונה.

קראו עוד בכלכליסט

בראיון שקיים במהלך פגישת בעלי המניות של דיילי ג'ורנל, נשאל מאנגר מה מטורף יותר לדעתו: שמחיר הביטקוין טיפס ל-50 אלף דולר או ששווי הפעילות של טסלה עומד על טריליון דולר. על כך ענה: "אני נתקל באותו קושי שבה עמד סמואל ג'ונסון כשנשאל שאלה דומה. הוא ענה, 'איני יכול להחליט מה קדם למה הפרעוש או הכינה', ואני חש בצורה דומה לגבי הבחירות הללו. איני יודע מה גרוע יותר".

מניית טסלה זינקה השנה ב-743%, ושווי השוק של יצרנית המכוניות החשמליות עומד על 689 מיליארד דולר. במקביל, בשבוע שעבר עקף לראשונה מחיר מטבע הקריפטו הגדול ביותר את רף 50 אלף הדולרים, בין השאר בשל הודעתה של טסלה כי רכשה ביטקוין בשווי 1.5 מיליארד דולר.

מאנגר (97) נשאל בהמשך מה האיום הגדול ביותר שעומד בפני המערכת הבנקאית, והאם זהו הביטקוין או הארנקים הדיגיטליים של אפל וסקוור. "איני חושב שאני יודע מה העתיד של הבנקאות, ואיני יודע כיצד מערכת התשלומים תתפתח", הגיב. 

"אני כן חושב שבנק שמנוהל היטב הוא בעל תרומה משמעותית לחברה ושהבנקים המרכזיים בעולם אוהבים לשלוט במערכת הבנקאית שלהם ובאספקת הכסף שלהם. לכן איני חושב שהביטקוין יהפוך להיות אמצעי החליפין של העולם. הוא נתון מדי לתנודתיות כדי להיות אמצעי חליפין, וזה באמת סוג של חלופה מלאכותית לזהב. מכיוון שאני אף פעם לא רוכש זהב, אני גם לעולם לא ארכוש ביטקוין".

הוא אף המליץ לאחרים לעשות כמותו. "ביטקוין מזכיר לי מה שאוסקר וויילד אמר על ציד שועלים. הוא אמר שזהו המרדף של הבלתי ניתן לאכילה על ידי הבלתי ניתן לביטוי", הוסיף.

מאנגר ניצל את הבמה גם כדי להזהיר משקיעים חדשים, שלדבריו נמשכים לבועת המסחר באמצעות אפליקציות כמו רובינהוד. "זה מסוג הדברים שקורים כשגורמים לקבוצה גדולה של אנשים שסוחרים בשוקי ההון, להמר כפי שהיו עושים לו זה היה מירוץ סוסים", אמר. "מאחורי הטירוף עמדו אנשים שקיבלו עמלות והכנסות אחרות מהקבוצה החדשה הזו של מהמרים. וכמובן, כשהדברים נהיים קיצוניים, מקבלים דברים כמו שורט סקוויז".

צ צ'ארלי מאנגר | צילום: בלומברג צ

תגיות