אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יורד מהכביש: אוסאמו סוזוקי, נשיא יצרנית הרכב היפנית, פורש בגיל 91 צילום: בלומברג

יורד מהכביש: אוסאמו סוזוקי, נשיא יצרנית הרכב היפנית, פורש בגיל 91

סוזוקי מונה למנכ"ל ונשיא החברה ב-1978, והוא מפנה את כיסאו לבנו לאחר הכהונה הארוכה ביותר בענף הרכב העולמי. הגישה השיווקית שלו, התמקדות בשווקים המינוריים כדי להתחרות בטויוטה וניסאן – הביאה את רכבי סוזוקי לישראל בשנות ה-80

26.02.2021, 10:18 | תומר הדר
אוסאמו סוזוקי, נשיא יצרנית הרכב היפנית הנושאת את שמו, פורש בגיל 91, לאחר הכהונה הארוכה ביותר בענף הרכב העולמי.

קראו עוד בכלכליסט

סוזוקי, שהצטרף לשורות היצרנית היפנית בשנת 1958, לא נולד בשם סוזוקי, אלא בשם אוסאמו מטסודה (אגב, זהו שם משפחתו של מיסד מאזדה).

אוסאמו סוזוקי. פורש מראשות סוזוקי, צילום: בלומברג אוסאמו סוזוקי. פורש מראשות סוזוקי | צילום: בלומברג אוסאמו סוזוקי. פורש מראשות סוזוקי, צילום: בלומברג

אך בשנת 1953 נישא לנכדתו של מיצ'יו סוזוקי אשר הקים את החברה, בהתחלה כיצרנית של נולי טוויה. כנהוג ביפן, במקרה של נישואים לתוך משפחות חזקות, הבעל נוטל את שמה של האישה כדי להבטיח את המשכה של השושלת המשפחתית, מה שהיה קריטי בהתחשב בעובדה שלסוזוקי המייסד לא היו נכדים ממין זכר. בנו של אוסאמו סוזוקי, טושיהירו סוזוקי, יכנס לתפקיד הנשיא, לאחר כהונה בת עשרות שנים בחברה

אוסאמו סוזוקי כיהן מ-1978 בתפקיד המנכ"ל והנשיא אך בשנת 2000 נטל על עצמו את תפקיד הנשיא בלבד.

הגישה שהביאה את סוזוקי לישראל

סוזוקי בן ה-91 נחשב לאבי הגישה השיווקית אשר הביאה את סוזוקי לישראל והפכה אותה לאחת היצרניות היפניות הראשונות אשר שיווקו בארץ מכוניות, לצד סובארו ודייהטסו, למרות אימת החרם הערבי.

בניגוד לניסאן וטויוטה, אשר בחרו להתמקד בשווקים הגלובאליים הגדולים כדוגמת ארה"ב, סוזוקי בחר בגישה של התמקדות בשווקים המינוריים, שם ניתן לכרסם בעוגת המכירות של טויוטה וניסאן – החל בפיליפינים וכלה בדרום אמריקה.

במסגרת זו, מדינת ישראל בה לטויוטה וניסאן לא היתה כלל נוכחות, נחשבה לשוק אידיאלי. מה שהביא לתחילת השיווק של מכוניות סוזוקי במהלך שנות השמונים המוקדמות.

בקרב יצרני הרכב המערביים, רוב צאצאיהם של המייסדים, החל בצאצאיו של ארמאן פיג'ו וכלה בבני משפחת קוואנט מייסדת ב.מ.וו מעדיפים להישאר בתפקידים נטולי השפעה אמיתית בדירקטוריונים, למשוך דיבידנד וליהנות מחיי מותרות.

אך בקרב היצרנים היפנים והקוריאנים נהוג להמשיך את השושלת, כאשר בני משפחתו של המייסד נוהגים ליטול על עצמם תפקידים בכירים ופעילים בניהול החברות שלתוכן נולדו.

כך, אקיו טויודה, נינו של סקיצ'י טויודה מכהן כנשיא טויוטה, צ'אנג אוי סון נכדו של מייסד יונדאי מכהן כיושב ראש יונדאי מוטור, ובני משפחת סוזוקי מכהנים בחברה הנושאת את שמם.

תגיות