אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דו"ח האו"ם: "התחייבויות המדינות לצמצום הפליטות נמוכות משמעותית מהדרוש" צילום: רויטרס

משבר האקלים

דו"ח האו"ם: "התחייבויות המדינות לצמצום הפליטות נמוכות משמעותית מהדרוש"

מדענים מצאו שכדי להצליח להגביל את ההתחממות הגלובלית ליעד הדרוש של 1.5 מעלות, יש להפחית את פליטות גזי החממה ב-45% עד 2030. ההתחייבויות הנוכחיות בהסכם פריז יביאו לצמצום של 1% בפליטות בלבד עד סוף העשור

28.02.2021, 09:08 | עומר כביר

התחייבויות המדינות השונות לצמצום פליטות גזי חממה לפי הסכם פריז נמוכות משמעותית מהדרוש, ויביאו עד סוף העשור להפחתה של 1% בפליטות - כך לפי ניתוח שפרסם בסוף השבוע האו"ם.

להערכת מדענים, על מנת להגביל את ההתחממות הגלובלית ל-1.5 מעלות, מה שימנע את ההשלכות החמורות ביותר של משבר האקלים, יש להפחית את הפליטות ב-45% עד 2030.

קראו עוד בכלכליסט

"הרמות הנוכחיות של שאיפות האקלים רחוקות מאוד מהדרך הנכונה לעמידה ביעדי הסכם פריז", אמרה מזכ"לית ארגון שינוי האקלים של האו"ם, פטרישיה אספינוזה,בהודעה לעיתונות. "עכשיו צריך לקבל החלטות להאיץ ולהרחיב את פעולות האקלים בכל העולם".

פליטת גזי חממה , צילום: רויטרס פליטת גזי חממה | צילום: רויטרס פליטת גזי חממה , צילום: רויטרס

הדו"ח של האו"ם כולל רק 75 מ-197 המדינות שחתומות על אמנת פריז, אשר אחראיות לכשליש מפליטות גזי החממה. זאת, מכיוון ששאר המדינות עדיין לא פרסמו תוכניות פעולה לאומיות להפחתת פליטות גזי חממה (Nationally Determined Contributions או NDCs).

המדינות שטרם פרסמו תוכניות אלו כוללות את שלוש המזהמות הגדולות ביותר - ארה"ב, הודו וסין, אם כי האחרונה הבטיחה לצמצם את הפליטות שלה ב-50% עד סוף העשור. ארה"ב תחת ממשל ביידן מפעילה מאמצים מוגברים על מנת לשפר את פעילותה סביב משבר האקלים, אך טרם הציגה תוכנית פעולה רשמית.

מאמצים רפים אלו מגבירים את החשיבות של ועידת האקלים הקרובה של האו"ם, שתערך בנובמבר בגלזגו, ושבמסגרתה צפויות המדינות השונות להציג התחייבויות ותוכניות פעולה משמעותיות הרבה יותר על מנת לעמוד ביעדי הסכם פריז.

"2021 היא להיות או לחדול בהתמודדות עם מצב החירום האקלימי העולמי", אמר מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש. "המדע ברור, כדי להגביל את העלייה בטמפרטורות ל-1.5 מעלות, אנחנו חייבים לצמצם את הפליטות ב-45% עד 2030. הממשלות לא קרובות לרמת השאפתנות שדרושה. המזהמות הגדולות ביותר חייבות להציג התחייבויות משמעותיות יותר. עכשיו זה הזמן להשיק את עשור השינוי שבני האדם והעולם כל כך צריכים".

תגיות