אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פייסבוק תפצה ב-650 מיליון דולר לקוחות שהפרה את פרטיותם צילום: איי אף פי

פייסבוק תפצה ב-650 מיליון דולר לקוחות שהפרה את פרטיותם

משתמשים האשימו את הרשת החברתית שיצרה ואחסנה סריקות של הפנים שלהם ללא אישור. ההסדר הוא במסגרת תביעה ייצוגית שהוגשה ב-2015 באילינוי. כל תובע יקבל 345 דולר

28.02.2021, 11:07 | חדשות חוץ
שופט בארה"ב אישר את ההסדר בתביעה על הפרת פרטיות שהוגשה נגד פייסבוק. במסגרת ההסדר, שלפי השופט הוא הגבוה ביותר אי פעם בתביעת פרטיות, תשלם הרשת החברתית 650 מיליון דולר למשתמשים שהאשימו כי החברה יצרה ואחסנה סריקות של הפנים שלהם ללא אישור.

קראו עוד בכלכליסט

התביעה הייצוגית הוגשה באילינוי ב-2015 ובמרכזה השימוש שעשתה פייסבוק בטכנולוגיה לזיהוי פנים במאפיין תיוג התמונות שלה. המאפיין הזה מאפשר למשתמשים לתייג חברים בתמונות שמועלות לפייסבוק, כולל יצירת קישורים לפרופילים של אותם החברים.

התוכנה להצעת חברים לתיוג השתמשה בסריקות של תמונות שהועלו כבר על מנת לזהות אנשים המופיעים בתמונות החדשות שמועלות. התביעה גרסה שהסריקות הללו נוצרו בלי לקבל את הסכמת המשתמשים ובכך מפרה את חוק פרטיות המידע הביומטרי של אילינוי, שנועד לפקח על שימוש בזיהוי פנים, טביעות אצבעות וטכנולוגיות ביומטריות אחרות במדינה.

טכנולוגיות לזיהוי פנים. ארכיון, צילום: רויטרס טכנולוגיות לזיהוי פנים. ארכיון | צילום: רויטרס טכנולוגיות לזיהוי פנים. ארכיון, צילום: רויטרס

"טכנולוגיה ביומטרית היא אחד משני שדות קרב עיקריים ביחד עם זיהוי מיקום גיאוגרפי, שיגדירו את זכויות הפרטיות שלנו בדור הבא", טען בינואר 2020 עורך הדין ג'יי אדלסון שהגיש את התביעה. באותו הזמן הציעה פייסבוק לשלם 550 מיליון דולר להסדיר את התביעה, אך חצי שנה לאחר מכן השופט ג'יימס דונאטו פסק כי הסכום אינו גבוה מספיק.

ההסדר הסופי "ישים לפחות 345 דולר בידיים של כל תובע בתביעה הייצוגית שרוצה לקבל פיצוי", אמר דונאטו ביום שישי כשאישר את ההסדר. "בכל מדד, ההסדר של 650 מיליון דולר...זו תוצאה תקדימית", הוסיף. "זה אחד ההסדרים הגבוהים ביותר אי פעם להפרת פרטיות".

מפייסבוק נמסר בתגובה כי הם "מרוצים שהגענו להסדר כך שנוכל להתקדם הלאה, זה לטובת הקהילה ובעלי המניות שלנו".

החוק הביומטרי באילינוי השפיע גם על חברות אחרות. הכלב הרובוטי של סוני, אייבו, כולל מצלמה המותקנת באף שלו וטכנולוגיית זיהוי פנים, כך שהוא יכול לזהות אנשים בסביבה ולהגיב בהתאם. בגלל החוק, סוני לא מוכרת את הרובוט באילינוי. בדומה, בשנה שעברה שני ילדים במדינה תבעו את גוגל בטענה שהחברה אוספת סריקות של פרצופים של מיליוני תלמידים באמצעות הכלים לתוכנות המיועדות לכיתות לימוד.

תגיות