אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תושבים במבשרת ציון נגד המלון הענק שאמור לקום בכניסה ליישוב צילום: רפי מן

תושבים במבשרת ציון נגד המלון הענק שאמור לקום בכניסה ליישוב

הוועדה המחוזית תדון מחר בהתנגדות התושבים שטוענים כי הגדלת היקפי הבנייה שמבקש היזם שלמה דהוקי, יגרמו לפגיעה חמורה באיכות החיים ביישוב

01.03.2021, 17:57 | שלומית צור

הוועדה המחוזית תדון מחר (ג') בהתנגדות שהגישו מאות תושבים ממבשרת ציון נגד תוכנית להגדלת מלון חדש שצפוי לקום ביישוב. לטענת התושבים, היקף הבנייה במלון החדש תהפוך רבים מהם ל"נצורים" בבתיהם.

קראו עוד בכלכליסט

בשנת 2015 אושרה לחברת מלונות החוף הצפוני שבבעלות שלמה דהוקי, בקשה להיתר בנייה לבניית מלון בן 254 חדרים, בהיקף 18,495 מ"ר. בינואר 2018 הונפק היתר הבנייה להקמת המלון, אך לאחר כשלוש שנים ממועד הוצאת ההיתר, הבנייה טרם הושלמה ומזה שנים ניצב על הקרקע שלד נטוש בליבו של היישוב. המבנה מהווה מפגע נופי הנראה למרחוק.

בסוף 2019 הודיעה החברה היזמית כי התקשרה עם המותג המלונאי "אקור" והמלון אשר נבנה במבשרת ציון יישא את מותג היוקרה "פולמן" של הרשת. עוד דווח כי המלון יכלול 260 חדרים, שתי מסעדות, שלושה ברים, ספא, חדר כושר ושתי בריכות שחייה, והוא צפוי להיפתח ב-2022. אלא שבמקביל, הסתבר כי החברה היזמית הגישה תוכנית חדשה המגדילה את היקף הבינוי במלון, כך שהוא יכלול 308 חדרי מלון ועל כן מבוקשת תוספת זכויות בנייה של 8,900 מ"ר, תוספת קומה ואגף, כדי שניתן יהייה להקים מלון בן 27,400 מ"ר. בספטמבר 2019 המליצה הוועדה המרחבית הראל על הפקדת התוכנית החדשה.

המלון שנבנה במבשרת ציון, צילום: רפי מן המלון שנבנה במבשרת ציון | צילום: רפי מן המלון שנבנה במבשרת ציון, צילום: רפי מן

"התוכנית פוגעת באיזון"

בהתנגדות שהגישו ועד שכונת נוף הרים ו-200 תושבים המתגוררים בשכונת נוף הרים, רמת מוצא מוצא עילית ומבשרת ציון, באמצעות עוה"ד אלי וילצ'יק ואריאל פל ממשרד כהן וילצ'יק, נטען כי בעוד התוכנית המקורית מאזנת בין הצורך בהקמת מלון בשטח זה, לבין מניעת פגיעה בלתי סבירה בתושבי האזור, הרי שהתוכנית החדשה ותוספת הזכויות שמבקש היזם, פוגעות באיזון וצפויות לפגוע בתושבי היישוב ובאיכות חייהם ועל כן הם מבקשים לדחותה.

לטענתם, התוכנית המקורית אפשרה הקמת מלון בן 308 חדרים ברמת 4 כוכבים ואולם כנסים ל-400 איש, כאשר נקבע כי במלון לא יוקם אולם אירועים, ומתקני המלון ישמשו את אורחיו בלבד. לעומת זאת, התוכנית החדשה מוסיפה שטחים נרחבים למלון, וכן מסירה את המגבלות לגבי הקמת אולם אירועים, ומבטלת כל מגבלה על היקף המשתמשים במתקני המלון לרבות ספא, חדר כושר ושתי בריכות שחייה, אשר יהיו פתוחים לציבור הרחב.

שלד של המלון שעמד שנים עזוב, צילום: רפי מן שלד של המלון שעמד שנים עזוב | צילום: רפי מן שלד של המלון שעמד שנים עזוב, צילום: רפי מן

בנוסף טוענים התושבים בהתנגדות כי על פי נוהל סיוע להקמת או הרחבה של בית מלון בישראל לשנת 2019 בהתאם לחוק עידוד השקעות הון, עולה כי מענק עבור הקמה או הרחבת מלון תינתן לכל מלון בן 12 חדרים ולפי אחוזים להיקף ההשקעה המוכרת לפרויקט. כך שהמצג כאילו ההרחבה האמורה ותוספת הזכיות המשמעותית נדרשת כביכול לצורך קבלת המענק הינה "שגויה לחלוטין ונועדה לזרוע חול בעיני הוועדה".

לטענת התושבים, לתוספות המבוקשות תהיה השלכה תחבורתית קשה על המצב הקיים, שכן לתושבי שכונת נוף הרים הכוללת 116 יחידות דיור בהן מתגוררים מאות תושבים, אין כל אפשרות אחרת לצאת בתיהם ולהיכנס אליהם מבלי לעבור ברחוב גדוד מוריה שבו המגרש המדובר.

על כן הם מתריעים כי בימים בהם יגיעו למלון מאות אורחים, ובנוסף למעלה מאלף מבקרים שיגיעו לאולם הכנסים, וכן מאות אורחים שיגיעו לאולם האירועים, לצד ציבור שיגיע למתקני המלון - לספא או לבריכה, יהיו התושבים נצורים בבתיהם ולא יוכלו לצאת מהיישוב.

בהתנגדות שהגישה המועצה המקומית מבשרת ציון. באמצעות עו"ד ליאת דורות ממשרד גדעון פישר, נטען כי היישוב סובל ממחסור במבני ציבור, ועל כן היא דורשת להתנות את אישרו תוספת השטחים המבוקשים בהקצאת 10% משטח המלון לטובת מבני ציבור. 

תגיות