אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזכות גל ההנפקות: הרווח הנקי של פועלים אי.בי.איי זינק ברבעון ביותר מ-100% צילום: בלומברג

בזכות גל ההנפקות: הרווח הנקי של פועלים אי.בי.איי זינק ברבעון ביותר מ-100%

ההכנסות השנתיות טיפסו ל-73 מיליון שקל, 34 מיליון מתוכם ברבעון הרביעי; הרווח הנקי באותו רבעון הסתכם ב-15 מיליון שקל לעומת 7 מיליון שקל ברבעון המקביל; בשנת 2020 הייתה החברה מעורבת בניהול של כ-114 עסקאות של גיוס הון לתאגידים - מתוכם 87 הנפקות ציבוריות ו-23 פרטיות

01.03.2021, 19:23 | אלמוג עזר

סיכום רבעוני ושנתי בפועלים אי.בי.אי: גל ההנפקות שהתרחש בבורסה ב-2020 הזניק את ההכנסות ל-73 מיליון שקל, 34 מיליון מתוכם נעשו ברבעון הרביעי. כך עולה מהדוח השנתי שפרסמה החברה היום (ב') בבורסה. לשם השוואה, ההכנסות מפעילות של החברה בכל 2019 הסתכמו ב-64 מיליון שקל וברבעון הרביעי ב-27 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

הרווח הנקי ב-2020 הסתכם ב-31 מיליון שקל לעומת רווח נקי של 27 מיליון שקל ב-2019. הרווח הנקי ברבעון הרביעי הסתכם ב-15 מיליון שקל לעומת 7 מיליון שקל ברבעון המקביל.

בורסת ת"א, צילום: אוראל כהן בורסת ת"א | צילום: אוראל כהן בורסת ת"א, צילום: אוראל כהן

על פי הדוח בשנת 2020 הייתה החברה מעורבת בניהול של כ-114 עסקאות של גיוס הון לתאגידים, מתוכם 87 הנפקות ציבוריות ו-23 הנפקות פרטיות. החברה גייסה ללקוחות כ-31.7 מיליארד שקל שהניבו הכנסה של 71.5 מיליון שקל. החברה מודה כי הרבעון הרביעי של 2020 היה חריג מבחינת פעילות, כאשר החברה השתתפה ב-31 הנפקות שונות.

ההנפקות הגדולות היו בתחום האנרגיה הירוקה. פועלים אי.בי.אי הייתה מעורבת ב-22 מהנפקות אלו שהיו אחראיות על 48% מהכנסות החברה. אלו חיפו על תחילת שנה קשה במיוחד עבור החברה כאשר שוק ההנפקות חווה בחודש מרץ 2020 האטה משמעותית נוכח התפשטות נגיף הקורונה. בחודש אפריל התחדשה פעילות גיוסי החוב ובהמשך שב גם שוק הנפקות ההון לפעילות.

מחיר ההצלחה

גל ההנפקות בבורסה מוביל להשקפה אחרת בנוגע לתפקידן של חברות ההנפקות בשוק ההון המקומי. לאחרונה פורסם תזכיר חוק לתיקון חוק ניירות ערך שעניינו לקבוע הוראות לחתמים ומפיצים בנוגע לניירות חדשים שמגיעים אל הציבור.

זאת, כדי להבטיח את ניהולם התקין ושמירה על עניינם של ציבור המשקיעים וכן כדי לתמוך ביציבותה של המערכת הפיננסית. הגדלת האחראיות על החתם בנוגע לאופי הנייר אותו הוא משווק לציבור עלולה להשית עלויות נוספות על חברות ההנפקה ולפגוע לאורך זמן ברווחים.

החברה הזהירה את משקיעיה כי תיק ההשקעות הנוסטרו אותו היא מחזיקה אמור לגדול לנוכח קשיים רגולטוריים של רשות ניירות ערך. הרשות קבעה כי מפיץ ניירות ערך נחשב למעין חתם ולכן עליו להחזיק ניירות ערך לפחות לחצי שנה. חברת החיתום מבהירה בדוחותיה כי השינוי אינו מהותי מדי כלפי המשקיעים.

עמלות ההנפקה לציבור המובטחת בחיתום, מהן מתפרנסת פועלים אי.בי.אי, נחלקות לשלושה סוגים עיקריים: סוג ראשון - עמלות חיתום, המתחלקות בין כל החתמים הלוקחים על עצמם התחייבות חיתומית בהנפקה. בחלק מההנפקות לציבור נדרשת החברה לממש את התחייבותה החיתומית ולרכוש ניירות ערך שלא נתקבלו ההנפקה. במרבית המקרים נושאת החברה המנפיקה גם בהוצאות בדיקות הנאותות שנערכו בקשר לתשקיף.

סוג שני  - עמלות ניהול, המשולמות למנהלי קונסורציום החתמים. עמלה זו נקבעת בשיעור מסוים מתוך סך כל היקף החתמים. סוג העמלה השלישית היא עמלות השתתפות/הפצה – המשולמות לחתמים שאינם מנהלי קונסורציום לפי החלטת מנהלי קונסורציום עשוי להיות משולם גם למשקיעים מוסדיים אשר מתחייבים בהתחייבות מוקדמת בהנפקה.

בשבוע שעבר דיווחה פועלים אי.בי.אי על כך שתשלם 6.8 מיליון שקל למי שהחזיקו במניותיה בין השנים 2014 ל-2017. התשלום נעשה במסגרת פשרה בתביעה ייצוגית נגד החברה.

על פי התביעה, חברת החיתום לא שיקפה למשקיעים את עומק שיתוף הפעולה שהיה לה עם צמד היועצים רפי ליפא וגל עמית, בעלי חברת הייעוץ ויקטורי קונסולטינג. בעקבות סיום שיתוף הפעולה עם היועצים לפני שלוש שנים וחצי, צנחו הכנסות פועלים אי.בי.אי. בית ההשקעות אי.בי.אי ישלם 10% מסכום הפשרה.

תגיות