אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רוסיה מענישה את טוויטר - מאיטה התנועה ברשת החברתית

רוסיה מענישה את טוויטר - מאיטה התנועה ברשת החברתית

שירות הפיקוח הפדראלי על התקשורת ברוסיה, הרוסוקומנדזור, הודיע כי הפעולה ננקטה כדי לשמור על ביטחון אזרחי רוסיה, בגלל שטוויטר לא מסירה תכנים בעייתיים, למשל כאלה שמעודדים קטינים להתאבד, ופורנוגרפיה, וכי השירות עלול להיחסם לחלוטין

10.03.2021, 13:23 | חדשות חוץ
רוסיה הודיעה כי היא מטילה הגבלות על טוויטר, זאת לטענתה מכיוון שפלטפורמת המדיה החברתית לא הסירה תכנים לא חוקיים.

קראו עוד בכלכליסט

שירות הפיקוח הפדראלי על התקשורת, טכנולוגיית המידע ותקשורת ההמונים ברוסיה (רוסקומנדזור), הודיע כי בשל כך הוא מאט את המהירות של טוויטר.

ולדימיר פוטין נשיא רוסיה, צילום: רויטרס ולדימיר פוטין נשיא רוסיה | צילום: רויטרס ולדימיר פוטין נשיא רוסיה, צילום: רויטרס

לפי הרגולטורים, הפעולה ננקטה על מנת לשמור על ביטחון אזרחי רוסיה. עוד הזהירו כי הם עלולים לחסום בסופו של דבר את השירות לגמרי אם בטוויטר לא יגיבו בהתאם. טוויטר לא מסרה תגובה לדיווח.

על פי ההצהרה שפורסמה באתר של רוסקומנדזור, המהירות גדלה בכל המכשירים הניידים וב-50% מהמכשירים הנייחים, כמו מחשבים וכך התכנים הפוגעניים מתפשטים במהירות רבה.

טוויטר מואשמת שלא הסירה תכנים שמעודדים קטינים להתאבד, וכן תכנים הקשורים לפורנוגרפיית ילדים ושימוש בסמים. לפי ההודעה, הרגולטור פנה לטוויטר בבקשה להסיר קישורים ופרסומים מעל 28 אלף פעמים מאז 2017. עוד נמסר כי רשתות חברתיות אחרות שיתפו יותר פעולה מאשר טוויטר בהסרת תכנים שמעודדים התאבדויות בקרב קטינים.

טוויטר, Credit: Shutterstock טוויטר | Credit: Shutterstock טוויטר, Credit: Shutterstock

המהלך של רוסיה נגד טוויטר דומה לצעדים שננקטו על ידי ממשלות בטורקיה ובהודו, שאף איימו לאסור בכירים בפלטפורמה. "האיום בהגבלות, חסימה או הסרת פלטפורמות של מדיה חברתית נראה כמגמה שצוברת תאוצה במדינות שידועות לשמצה במשטרים נוקשים ופחות דמוקרטים", הגיב יועץ המדיה החברתית מאט נבארה ל-CNBC.

פלטפורמות המדיה החברתית נמצאות במלחמה תמידית נגד תכנים לא ראויים. פייסבוק, טיקטוק, יוטיוב וטוויטר משתמשות כולן בשילוב בין תוכנות ובני אדם כדי לנטר את התכנים שמשותפים בפלטפורמות שלהם, אך תמיד יש תכנים שמתפספסים.

כך למשל, היורה שביצע פיגועי ירי המוניים בכרייסטצ'רץ, ניו זילנד, שידר בלייב את הפעולות שלו בפייסבוק. הסרטון שוכפל במהירות ושותף על ידי משתמשים אחרים בקצב מהיר מכפי שהעובדים הצילחו להסיר אותו.

תגיות