אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרב הענקיות: גוגל ומיקרוסופט שוב מתעמתות צילום: גוגל microsoftproductreviews.com

קרב הענקיות: גוגל ומיקרוסופט שוב מתעמתות

נשיא מיקרוסופט, בראד סמית, הביע בשימוע בקונגרס תמיכה בחקיקה שתעניק לארגוני החדשות כוח מיקוח גדול יותר מול גוגל; קנט ווקר, סגן נשיא בכיר בגוגל, לא נשאר חייב ואמר כי מיקרוסופט פועלת להסחת דעת מאחריותה לשתי התקפות סייבר שאירעו לאחרונה

13.03.2021, 10:45 | חדשות חוץ

המחלוקת הוותיקה בין שתי ענקיות הטכנולוגיה גוגל ומיקרוסופט ניצתה מחדש אתמול (ו').

קראו עוד בכלכליסט

לפי וול סטריט ג'ורנל, נשיא מיקרוסופט בראד סמית התייחס באריכות לגוגל בדברים שאמר בשימוע בקונגרס האמריקאי שעסק בהשפעה של הפלטפורמות המקוונות על ענף החדשות. לדבריו, החדשות המקוונות הן האוכל שמזין את מנוע החיפוש ורשת הפרסום של גוגל, ולכן הציע דרכים בהן החברה תוכל לתמוך בצורה טובה יותר בענף זה. הוא אף הביע תמיכה בחקיקה שתעניק לארגוני החדשות כוח מיקוח גדול יותר מול פייסבוק וגוגל.

בראד סמית, איור: בלומברג בראד סמית | איור: בלומברג בראד סמית, איור: בלומברג

בתגובה טען קנט ווקר, סגן נשיא בכיר בגוגל, כי מיקרוסופט פועלת להסחת דעת מהאחריות בחלקה בשתי התקפות סייבר מתוקשרות שאירעו לאחרונה. "הם חזרו לתכסיסים המוכרים שלהם של התקפת היריבים וקידום רגולציה שמטיבה עם האינטרסים שלהם", טען ווקר, "הם מפיצים טענות המשרתות רק אותם ומוכנים להרוס את הדרך שבה האינטרנט החופשי פועל בניסיון לערער את היריבים".

גוגל, צילום: איי פי גוגל | צילום: איי פי גוגל, צילום: איי פי

מיקרוסופט החלה להציע לאחרונה אפליקציה של אתרי חדשות, שלדבריה כוללת תכנים מיותר מ-1,200 אתרים בתחום. במקביל, גוגל חשפה באוקטובר כי היא מקצה מיליארד דולר למוצר חדש בשם Google News Showcase, שיתמוך במוציאים לאור ברחבי העולם.

ווקר ציין בהקשר זה כי מיקרוסופט משלמת פחות למוציאים לאור מאשר גוגל. ממיקרוסופט לא הגיבו על דברים אלו.

המחלוקת הנוכחית פרצה על רקע הדיון המתגבר על רגולציות חדשות שיחייבו את פלטפורמות הטכנולוגיה לשלם לאתרי החדשות עבור הוספת קישוריות ושיתוף תכנים. כך למשל, בחודש שעבר אישרה הממשלה באוסטרליה חוק שמחייב את חברות הטכנולוגיה לשלם לאתרי החדשות. החוק גרר ביקורת מצד החברות ואף איום מצד גוגל להפסיק את הפעילות שלה במדינה, אך בסופו של דבר חתמה גוגל על הסכם מסחרי עם חברות תקשורת במדינה.

סמית תיאר בשימוע את החוק באוסטרליה כהגיוני, וסיפר כי במיקרוסופט היו מוכנים להגביר את הפעילות של מנוע החיפוש בינג במקרה שגוגל תפסיק את השירותים שלה באוסטרליה. "כשמדינות מאיימות על מדינות וטוענות שאם תעבור חקיקה שהן לא אוהבות אז הן יעזבו, נראה שיש פה בעיה", אמר עוד סמית, "אף אחד לא צריך להיות מעל החוק, אף אדם, ממשלה, חברה או טכנולוגיה".

המלחמה בין שתי החברות סביב השליטה בחיפוש ברשת, בדואר האלקטרוני ובסלולר נמשכת כבר מאז תחילת שנות האלפיים, אך ב-2016 הכריזו השתיים על הפסקת אש וביטלו תלונות שהגישו אחת נגד השנייה לממונה על הגבלים עסקיים.

תגיות