אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גיימינג תחרותי, הספורטאים החדשים

הייטק בפקקים

גיימינג תחרותי, הספורטאים החדשים

איך נראה אורח חיים של שחקן esport, אילו חברות מתעסקות בתחום ואיפה ממוקמת ישראל בספורט החדש? הפודקאסט "הייטק בפקקים" בתכנית מיוחדת על התחום הלוהט

14.03.2021, 15:18 | שירות כלכליסט

תעשיית הגיימינג צומחת בקצב אדיר, עם יותר מ-2.7 מיליארד משתמשים. מלבד אותם משתמשים חובבניים, יש אקו-סיסטם שלם של קבוצות, ליגות תחרותיות, ספונסרים ומשחקי ענק שצומח בקצב מסחרר, כשמספר הצופים באירועים הגדולים שני רק לסופרבול - וגם זה עתיד להשתנות בקרוב. מי הם הספורטאים החדשים? כיצד נראה אורח חיים של שחקן esport? אילו חברות מתעסקות בתחום וכיצד נראים המודלים הכלכליים של קבוצות הגיימינג? "הייטק בפקקים" בתכנית מיוחדת שבודקת את התחום הלוהט.

דיברנו עם עידו ברוש, יו״ר העמותה לגיימינג תחרותי בישראל וחבר דירקטוריון בפדרציה הבינ"ל לספורט אלקטרוני, במבוא לבומרים על עולם ה-esport: כיצד מתקיימים טורנירים בענף שמראשיתו לא היה צריך להתחשב בגאוגרפיה, איפה ממוקמת ישראל בספורט הגלובלי והאם הענף זוכה להכרה כלשהי מצד משרד התרבות והספורט?

לאחר מכן דיברנו עם אור בריגה, מייסד שותף ומנכ״ל נובוס, שעוזרת לשחקני ה-esport לשפר את היכולות שלהם, מעין מאמן אישי לגיימרים. נובוס מתמקדים דווקא בחובבנים ובונים עבורם תכניות לאימון ושיפור.

סיימנו עם סמנכ"ל השיווק של טים פיינסט, המכבי ת״א של הגיימינג התחרותי, יותם נחשון, שסיפר לנו איך בנויה קבוצה, ממה מתפרנסים השחקנים ואיך מאתרים את הכישרונות החדשים.

גיימינג תחרותי, הספורטאים החדשים
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןגיימינג תחרותי, הספורטאים החדשים

הייטק בפקקים היא שילוב של פייסבוק לייב ופודקאסט העולה בעמודי הפייסבוק של כלכליסט ואצטדיון הסטארט-אפ.

תגיות