אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"עריכת דין היא שליחות - הצלחה בתיק יכולה לשנות חיים" צילום: זהר שטרית

"עריכת דין היא שליחות - הצלחה בתיק יכולה לשנות חיים"

כשנתיים אחרי שנבחר לתפקיד יו"ר מחוז דרום בלשכת עורכי הדין, עו"ד אלעד דנוך משתף באתגרים הייחודיים של התפקיד ומדבר על העבודה בתחום המשפט, "העשיה ממלאת אותי כל פעם מחדש - לא משנה אם מדובר בשליחות הציבורית בלשכה או בניהול המשרד, אנחנו חיים את המקצוע – תיק נשאר איתנו הרבה אחרי שהגענו הביתה"

15.03.2021, 15:49 | ניסן שטראוכלר, בשיתוף Dun's 100

מוגש מטעם Dun's 100

 

עברו כמעט שנתיים מאז נבחר עו"ד אלעד דנוך לתפקיד יו"ר מחוז דרום בלשכת עורכי הדין. עו"ד דנוך, שכיהן לפני כן כראש פורום הצעירים וכמ"מ המחוז קיבל קרוב ל 70% מקולותיהם של עורכי הדין במחוז. ההצלחה של עו"ד דנוך לא הפתיעה מאחר והוא היה מוכר היטב ב'שטח', מה שסייע כמובן בבחירתו, "מסע הבחירות שילב מבחינתי תהליך עמוק של למידה. פגשתי מאות עורכי הדין מכל ערי הדרום. אתה שומע את האתגרים הקטנים והגדולים, ואת כל הדברים האלה אתה מביא איתך בסוף לתפקיד". בחירתו בגיל 34 הפכה אותו ליו"ר המחוז הצעיר בישראל, "הגיל הוא מרכיב חשוב לבגרות ולבשלות בתפקידים ציבוריים, אבל הוא לא חזות הכל. לדעתי, נחישות, התמדה ועבודה קשה הם מרכיבים חשובים יותר".

לא מעט אתגרים ניצבו בפני עו"ד דנוך עם כניסתו לתפקיד אותו הוא עושה בהתנדבות מלאה, ובמקביל לניהול משרד עו"ד בתחום הנזיקין והליטיגציה אותו מחזיק בבעלות משותפת עם עו"ד אריק ריביצקי. הוא בחר להתמקד בשורה של שינויים מבניים לטובת עורכי הדין במחוז, החל משיפור השירות לעורכי הדין, השקעות גדולות באקדמיה, הטמעת מערכות דיגיטליות חדשניות ופתיחת טרקלינים בבתי משפט. במקביל הוא הצליח לרתום איגודים מקצועיים מקבילים ולהוביל שיתופי פעולה הדוקים עם ראשי ערים, לקיים מעורבות חברתית פעילה ולהקים ועדות קשר בפריפריה. בין היתר, פתח ועדות קשר שהיוו מרכזי פעילות, ברהט, בדימונה, בערד, בקרית מלאכי, ובקרית גת "בכדי לחבר את הציבור לפעילויות". בתקציב 2020 הוא הצליח להעלות את תקציב המחוז בכמעט 33 אחוזים, והסיט אותו לאקדמיה, לשיפור השירות לעורכי הדין והטמעת כלים דיגיטליים חדשניים, "אנחנו מאמינים שאם עורכי הדין לא יגיעו למחוז, המחוז יגיע לעורכי הדין, ואנחנו יודעים להביא עד אליהם את כל הפעילויות שיש במחוז. מעבר לכך, הפרקליטים בדרום מעניקים חוסן חברתי לחבל הארץ המדהים הזה", מסביר עו"ד דנוך, "רק לאחרונה פגשתי את עורכי הדין החדשים שבדיוק הוסמכו ואמרתי להם שהם יוצאים לדרך חדשה, לעבודה שהיא שליחות אמיתית, זכות גדולה, לא משנה באיזה תחום הם יבחרו אם בנזיקין או פלילי, משפחה או דיני עבודה, מרגע שהם מתחילים לעבוד במקצוע הם פוגשים את הלקוחות בצמתים הכי מרכזיים ומורכבים בחייהם, הם יכולים לשנות מציאות, לשנות חיים".

למה כדאי לעו"ד מהדרום להישאר במחוז?

"משרדים גדולים מתל אביב וגוש דן הבינו את הפוטנציאל בדרום, שמשנה את פניו, ויש לא מעט פירמות שפתחו שלוחות בבירת הנגב ובערים נוספות. הדרום למעשה מתפרס על שטח של שני שלישים משטחה של המדינה, למעלה ממיליון תושבים, ויש פחות מ-5,000 עורכי דין. באופן כללי, היחס של עו"ד פר אוכלוסייה בדרום הוא אחר משאר חלקי הארץ. יש בדרום יתרונות אדירים, פחות צפיפות, משרדי בוטיק חמים ומקצועיים, סביבת עבודה נוחה, מרחבים וזה כמובן רק על קצה המזלג".

ומה עושים עם הצפת המקצוע?

"צריך לווסת בשלבים מוקדמים, אבל לשאלתך, מי שעובד קשה קוצר את הפירות ומי שמוכשר – מצליח למרות הכל אני משוכנע בכך".

עו"ד אלעד דנוך , צילום: יוסי זמיר עו"ד אלעד דנוך | צילום: יוסי זמיר עו"ד אלעד דנוך , צילום: יוסי זמיר

האם עורכי דין שמתגוררים ועובדים בדרום נפגעו יותר בתקופת הקורונה מאשר אלו שיושבים בחלקים אחרים בארץ?

"הגשם יורד על כולם. הפגיעה הייתה רוחבית, ולאו דווקא בהקשר גיאוגרפי או תלוי אזור חיוג. כפי שנפגעו בעלי עסקים רבים, אנחנו מזהים שגם משרדים מסוימים נפגעו. יחד עם זאת, אנחנו אופטימיים - כבר חוזרים אט אט לשגרה ואני בטוח שנעלה הילוך בטווח של החודשים הקרובים. במקביל, אנחנו משוכנעים שגם העבודה תגדל משמעותית".

מה למדת מתקופת הקורונה?

"שהעולם השתנה, ובעקבותיו צריכה להשתנות גם תפיסת העולם שלנו. היום יותר מתמיד אנחנו מבינים כי אנחנו חיים בעולם גלובלי, בעולם מקוון - אתה יכול לשבת בבאר-שבע ולראיין בזום מועמד ממטולה, ואפילו אם צריך לחקור עד, ניתן לעשות זאת בהיוועדות חזותית. ובכלל בהיבטים תעסוקתיים, אני חושב שעידן הקורונה הוכיח להרבה מעסיקים שתפוקה אינה נמדדת באם הגעת לעבודה או לא, אלא בביצועים, יעדים ומדדים".

עו"ד דנוך ראה במשבר הקורונה הזדמנות ומיהר לאמץ את הכלים הטכנולוגיים שאפשרו את המשך העבודה שוטפת. הוא גם התמקד בקידום פרויקטים מגוונים, הסיט משאבים להשמה ותעסוקה, ורתם שיתופי פעולה חשובים עם רשויות מקומיות, "לאורך כל תקופת הקורונה אנחנו ממשיכים בפעילות בלי הפסקה. בכנסים המקוונים שלנו לוקחים מידי יום חלק מאות עורכי דין שמחכימים ו"מעדכנים גרסה". הקורונה לימדה אותנו להתאים את הפעילות למציאות המשתנה וזה מה שעשינו".

עו"ד דנוך מספר כי בתקופת הקורונה עלו הצרכים להתנדבות חברתית למען הקהילה ועורכי הדין בדרום נרתמו למאמץ באופן מרשים, "אני גאה במיוחד בפעילות שהובלנו בשנה הזו למען הקהילה. מאות עורכי דין התגייסו, על אף האתגרים של כל אחת ואחד מהם, כדי להירתם למען הפעילות בקהילה, אם בחלוקת מצרכי מזון למשפחות מעוטות יכולת, אם בסיוע לקשישים וניצולי שואה, אם בחלוקת שי לרגל החגים. בכל מקום בו נדרשנו לגלות מעורבות חברתית, מצאנו את עורכי הדין במקום ערוכים ומוכנים להירתם ולסייע, וזה בהחלט מרחיב את הלב. ובכלל, השנה שחלפה לימדה אותנו שיעור חשוב – לימדה אותנו כמה חשובה תחושת הביחד, כמה חשוב הגיבוש החברתי והמקצועי, וכמה אנו חזקים יותר כשאנו פועלים יחד, כגוף אחד".

"תיק לא עוזב אותנו כשאנחנו יוצאים מהמשרד, ונשאר איתנו הרבה אחרי שהגענו הביתה"

 

עו"ד דנוך (36), נשוי לספיר ואב לילדה בת שנה. הוא לחם בגולני בגדוד 12, ועומד בראש כמה מיזמים חברתיים מוכרים בדרום כמו פרויקט 'המקרר החברתי', הפועל בשני מוקדים בעיר אשקלון. הפרויקט מוכר בעיר ומספק מוצרי יסוד לכל דורש, "מה שיוצא דופן במקרר שאנשים יכולים לגשת ולקחת מלאי טרי בלי לבקש. הוא עמוס תמיד במצרכים שזה עתה נקנו, חלב, גבינה, ירקות, לחם, מעדנים, וכל מי שצריך יכול לגשת ולקחת", הוא אומר, "יש מספר אנשים שעושים עבודת קודש בתחזוקה ובחידוש המלאי, זו עבודה לא פשוטה, תמיד צריך להיות עם אצבע על הדופק".

דנוך משמש כאמור גם כשותף במשרד דנוך ריביצקי- עורכי הדין המתמחה בתחום הנזיקין והליטיגציה. הוא מכהן כראש המשרד באשקלון, כאשר שותפו עו"ד אריק ריביצקי משמש כראש המשרד בבאר שבע. "שותפות זה דבר חשוב", הוא מספר, "אריק הוא איש מקצוע נהדר ועורך דין מבריק, ואנחנו בהחלט לומדים אחד מהשני המון".

מה חשוב להביא לתחום המשפט?

"דבקות במטרה, אהבה למקצוע, לקחת תיק לפרק אותו לגורמים. לעשות את הבדיקות היסודיות ביותר, לבדוק את כל הנדבכים, ואז לבנות את האסטרטגיה הנכונה. אנחנו חיים את התיקים כל הזמן, תיק לא עוזב אותנו כשאנחנו יוצאים מהמשרד, ונשאר איתנו הרבה אחרי שהגענו הביתה. אנחנו עוסקים בדיני נפשות והצלחה בתיק יכולה לשנות חיים, בעיקר ללקוחות שיכולתם להתקיים ולעבוד נפגעה באופן משמעותי. אנחנו נמצאים שם עבור הלקוחות שלנו במקרים הללו, ובכל מקרה אחר בו נעשה עוול הדורש צדק מתקן".

מה הן השאיפות שלך לעתיד ברמה המקצועית וברמת העשייה הציבורית?

"ברמה הקריירה המקצועית השאיפה היא לשעוט קדימה, להרחיב את המשרד, לצלוח את האתגרים המשפטיים היומיומיים בצורה מושכלת, ולא לעצור. תמיד לשאוף ליותר, להציב רף יותר גבוה, ולחתור למגע - כמו שנאמר: אחרי כל קיר שאתה עובר מחכה קיר עוד יותר גבוה.

מבחינה ציבורית, השליחות הזו ממלאת אותי ונותנת לי כוח. אני מודה לבורא עולם על כל מה שהוא נתן, והאמת שטוב לי, אני נהנה ממה שאני עושה, ויש לי זכות גדולה להיות עורך דין ונבחר ציבור".

ראיון עם עו"ד אלעד דנוך, שותף, אריק ריביצקי, אלעד דנוך – עורכי דין

תגיות