אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היזמים ששילבו הנדסת חשמל ותוכנה מצליחים לזעזע את שוק האנרגיות המתחדשות ולמה זה חשוב לכולנו צילום: אי.די.איי אנרגיה בע"מ

היזמים ששילבו הנדסת חשמל ותוכנה מצליחים לזעזע את שוק האנרגיות המתחדשות ולמה זה חשוב לכולנו

עדי לוי (32) ודניאל ביטון (24) הם ההגדרה האידיאלית למצוינות. שני יזמים שבחצי השנה האחרונה עשו מהפכה של ממש בשוק האנרגיות המתחדשות בישראל ותרמו רבות למהפכה הירוקה המתרחשת לנו ממש מתחת לאף

16.03.2021, 17:28 | בשיתוף E.D.I אנרגיה
לאחר היכרות בתואר השני וחזון משותף שהלך עם כל אחד מהם עוד מגיל צעיר, יצאו דניאל ועדי למסע שהפך אותם במהרה לאחת החברות המצליחות בארץ בתחום האנרגיות המתחדשות.

חברת E.D.I אנרגיה שבבעלותם, המתעסקת בייצור חשמל באמצעות מערכות סולאריות, מצליחה מדי יום להפוך שטחי גגות ומאגרי מים "מתים" למקורות לאנרגיה מתחדשת המספקת הכנסה יציבה ושקטה לבעלי הגגות לעשרות שנים.

ישנם שחקנים רבים בשוק, אז מה בעצם מייחד את E.D.I אנרגיה שהביא אותה בזמן קצר להיות בחזית העשייה בשוק האנרגיה, בואו נצלול ישר לתוך מוחם של שני הצעירים המבריקים שעובדים יום יום על עתיד טוב יותר לכולנו.

קודם כל, בואו נכיר את היזמים.

עדי לוי (32) מנכ"ל ומייסד. עדי הוא מהנדס חשמל במקצועו עם יותר מ-10 שנות ניסיון בתחום האנרגיות המתחדשות. לעדי תואר שני בכלכלה וניסיון בחברות הגדולות ביותר במשק.

דניאל ביטון (24), סמנכ"לית פיתוח עסקי ומייסדת בחברה, בוגרת תואר שני (MS) ביזמות וחדשנות מאוניברסיטת ניו יורק עם התמחות באנרגיות מתחדשות. לימודי תארים הם לא דבר חדש לדניאל, בחזקתה עוד שני תארים: הראשון במנהל עסקים ומדעי המחשב, והשני במנהל עסקים (MBA) עם התמחות בחדשנות.

יחד הם שוקדים בימים אלו על פיתוח והרחבת החברה, מאיצים את תחום טעינת הרכבים החשמליים ותחום אגירת האנרגיה. ואם זה לא מספיק, השניים בתהליך מתקדם של כתיבת דוקטורט בתחום הערכת שווי של חברות אנרגיות מתחדשות.

איך הגעתם למה שאתם עושים היום?  

עדי: "כבר בשלב מוקדם, זיהינו את הקושי העצום שיש למשקיעים חדשים להיכנס לשוק האנרגיות המתחדשות. לכל משקיע יש ערך בעולם ממנו הוא בא, חלקם במגזר בנדלן, חקלאות, תעשייה ועוד. אנו יוצרים שותפויות עם משקיעים אלו במטרה ליצר מנועי צמיחה במגזרים שונים.

דניאל: "לאחר היכרות במכללה, מחקר ארוך ושילוב כוחות הקמנו את E.D.I אנרגיה. החברה עוסקת באיתור נכסים רלוונטים, פיתוח מודלים הנדסיים, כלכליים, משפטיים ורגולטוריים על מנת לממש עד המקסימום את הפוטנציאל הכלכלי הטמון בכל פרויקט".

מה מייחד את E.D.I משאר השחקנים הרבים בשוק?

דניאל: "מוצרים ושירותים חדשים, קהלים חדשים, ערוצי פעילות, ושיווק מתוחכם – הם הבסיס למודל העסקי החדשני שלנו ליצירת מכירות, לקוחות נוספים ורווחיות רבה יותר. אני אמונה באופן אישי על הקשרים בארץ ובחו"ל על מנת להביא את המוצרים והטכנולוגיות העדכניות ביותר."

עדי: "אני אוהב שהחברה מבצעת פרויקטים בעלי תרומה כפולה לסביבה. כלומר, פרויקטים המשלבים סולארי עם ערך סביבתי נוסף.

תסביר

"אתן לך כמה דוגמאות: למשל, קירוי מגרשי ספורט בישוב מאריך משמעותית את שעות הפעילות הספורטיבית, החלפה והטמנת אסבסט בצורה מבוקרת שומרת על בריאות הסובבים, הקמת קירוי לחניית רכבים מגבירה את הנוחות והבטיחות ועוד.

בנוסף, אנו עובדים בימים אלו על פתרונות ייחודיים לשילוב סולארי על גבי חממות, מבלי לפגוע בגידולים יחד עם אחת החברות המובילות בתחום הקמת חממות.

נכון להיום, 50% מהגגות שעליהם אנו נמצאים נבנו או עברו חידוש על ידינו.

באמצעות חברת הבת "אי.די.איי תשתיות" אנו מקימים קירויים למגרשי ספורט ולחניות, מחדשים ומחזקים לולים ורפתות אשר עליהן מוקמות המערכות והכל ללא השקעה מצד בעל הקרקע.

ה-50% השני מורכב ממערכות גדולות המבוססות צריכה"

עדי לוין ודניאל ביטון, צילום: אי.די.איי אנרגיה בע"מ עדי לוין ודניאל ביטון | צילום: אי.די.איי אנרגיה בע"מ עדי לוין ודניאל ביטון, צילום: אי.די.איי אנרגיה בע"מ

מה החזון שלכם ושל החברה?

דניאל: "לאחר ארבע שנים בהיי-טק השאלתי מאפיינים רבים שיצקתי לתוך אי.די.איי. אחד הבולטים הוא דווקא תהליך המיון הסזיפי - הצוות שמונה היום 12 עובדים בלבד שנבחרו בקפידה מייצג מקצוענות, בקיאות בחומר, העמקה וירידה לפרטים של כל אחד בתחומו. אני דואגת באופן מתמיד ליצוק טכנולוגיה וחדשנות לתוך המערך ההנדסי, המכירתי והשיווקי של החברה.

גיוסים טובים וטכנולוגיה הם שיבואו את אי.די.איי להמשיך ולהגדיל באופן מואץ את מעגל הלקוחות והשותפויות"

עדי: "את אי.די.איי כמעט שלא תמצא במקומות הסטנדרטיים, אנו עוסקים בעיקר בדברים שאחרים לא מסוגלים לעשות. רוב השוק מתמקד במערכות קטנות בתעריף גבוה או מערכות גדולות בתעריף נמוך. אני רוצה גם וגם, ואם אפשר אז שיעבוד 24/7, וזה אפשרי רק באמצעות מודלים מבוססי צריכה ואגירת אנרגיה"

בזמן הקצר שהחברה בפעילות, היא הצליחה לשבור את כל השיאים ולהחתים מעל 70 מגה וואט בחצי שנה. עם יעדים ל-2021 של 120 מגה וואט לכל השנה.

רבים טוענים שמדובר בבועה, האם אתם רואים איום על שוק האנרגיות המתחדשות?

עדי: "חד משמעית כן, משרד האנרגיה פרסם את מחויבותו ביעדי האנרגיה מתחדשת, חצי שנה אחרי מפרסמת חברת החשמל מפת אזורים אדומים עם 70% עומס ברשת ומוציאה "תשובות שליליות". התרגלנו להשלים עם "תשובה שלילית", אבל יש יעדים לכל הגלובוס, מי שלא עומד בהם צריך להשאיר את המפתחות וללכת הביתה"

דניאל: "לנו אני לא דואגת, אנחנו חברה המורכבת מאנשים יצירתיים ומשתדלים להתרחק ממקומות שכולם נמצאים בהם. אבל בראיה כוללת יותר, משרד האנרגיה, רשות החשמל וחברת החשמל לא תמיד מתואמי אינטרסים וזה גורם לחברות רבות להיכשל"

מי הלקוחות של E.D.I ומה יוצא להם מזה?

דניאל: "מושבים וקיבוצים הם נתח גדול ממצבת הלקוחות שלנו. אני במקור נולדתי וגדלתי במושב ועדי בקיבוץ, ולכן אלו המקומות בהם קל לנו לגשת בטבעיות.

צריך לזכור שהלקוחות מכניסים אותנו לתוך המשקים שלהם, משקים שרובם עברו מדור לדור ומהווים להם מפעל חיים, ולכן אחד העקרונות שאני ועדי דוגלים בהם הוא להכיר את כולם באופן אישי ולוודא שהעסקה מרצה את שתי הצדדים באופן שווה. אנחנו עושים עסקאות עם אנשים ולא עם גגות"

עדי: "אנחנו פועלים ליצירת פרויקטים רבים עם חברות ותעשיינים מהגדולים במשק, מתוך מחויבות משותפת לסביבה, לצד הכנסה משמעותית ממכירת חשמל, ולחסכון של עד 70% בצריכת החשמל שמשמעותו עשרות מיליוני שקלים בשנה וחשוב לא פחות - החברות מתהדרות ומתגאות בכך שלוקחות חלק במהפכה הירוקה."

מאחורי שני הצעירים והמנוע הענקי שהם יצרו ישנו צוות מרשים ביותר של מנהלי פרויקטים, מתקינים, מהנדסי חשמל, אנשי מכירות, מומחי רגולציה ועוד.

שני דברים גרמו לשנת 2020 להיות כל כך מוצלחת במושגי אנרגיה מתחדשת: הראשון הוא נגיף הקורונה שהחדיר לעומק התודעה את החשיבות בהכנסה פסיבית יציבה ובלתי תלוייה. השני הוא "הסכם פריז", בעקבותיו רשות החשמל התחייבה עד סוף 2030 להגיע ל-30% ייצור חשמל באמצעות אנרגיות מתחלפות. שני אלו יצרו שינוי של ממש בחשיבותן של אנרגיות מתחדשות.

תגיות

זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות