אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרביעית במספר: צחי סולטן בדרך להקמת שותפות מו"פ נוספת צילום: אריק שרוסטר

בלעדי לכלכליסט

הרביעית במספר: צחי סולטן בדרך להקמת שותפות מו"פ נוספת

סולטן הקים את ביג טק 50, אלמדה ונצ׳רס ומחזיק גם במודיעין יה"ש בתחום הגז; תנאי הנפקת שותפויות מו"פ עשויים להשתנות בהוראת רשות ניירות ערך ולהביא לגניזת השותפות החדשה

16.03.2021, 17:54 | אלמוג עזר

צחי סולטן בדרך לפתיחת שותפות מו"פ שלישית. כך נודע לכלכליסט. סולטן, יו"ר חברת דיסקונט חיתום ואחד השחקנים הוותיקים בענף החיתום המקומי הוא היזם שהנפיק את שותפויות אלמדה ונצ'רס וביג טק 50, עובד בימים אלו על הנפקה נוספת בתחום המוביליטי שכולל טכנולוגיה כמו רכבים אוטונומיים ורחפנים.

קראו עוד בכלכליסט

"ההצלחה של מובילאיי ו-waze יצרה בסיס חזק להצלחתן של חברות נוספות בתחום" מסביר סולטן ומוסיף ש"קיימות בישראל חברות רבות שעוסקות בתחום ואינן מונפקות בשוק ההון".

שותפות מו"פ היא מודל המאפשר לציבור להשקיע בה, והיא משקיעה בסטארט־אפים בשלבים שונים, מעט בדומה להשקעה בקרנות הון סיכון, שחסומות לרוב לציבור. שותפויות אלו גייסו עד כה יותר מ-200 מיליון שקל מציבור המשקיעים בבורסה. הבעיה שהמודל עד כה לא הוכיח את עצמו במיוחד כאשר רובן של השותפויות נושאות תשואה שלילית מאז השקתן.

האיום על הנפקת המו"פ החדשה של סולטן הוא אימוץ תקנות הנפקות חדשות אותן הציגה רשות ניירות ערך בחודש שעבר. במסגרת התקנות יועלה רף המינימום להנפקה לסכום של 50 מיליון שקל כאשר היזם יצטרך להציג השקעות מוכנות בסך של 50% לפחות. בנוסף יוגבלו ההשקעות לחברות בעלות זיקה עסקית לישראל.

לשינוי התנאים שמובילה הרשות קמו מתנגדים, בהם ארגון החברות הציבוריות ואף הבורסה עצמה. על פי סולטן שהיה מהפעילים הראשונים בשוק ההון שאימץ את כלי ההשקעה, המשטר התאגידי בשותפות מו"פ הוא מפותח יותר משום שבניגוד לחברה ציבורית רגילה הוא כולל גם נאמן שדואג לאינטרסים של המשקיעים.

סולטן מסביר כי אישור התקנות מצביע על כך שרשות ניירות ערך מעוניינת לשנות את הרגולציה בתחום. "יש מעשים שרשות ניירות ערך נוקטת ויש בהם הגיון, אך חלקם בעייתיים ועלולים לפגוע דרמטית בפעילות השותפויות. שותפות מו"פ היא קרן השקעות סחירה, אי אפשר שביום הראשון יהיו באמתחתו של המשקיע 10 השקעות מוכנות מראש. הדינמיקה היא שאחרי שמגייסים את הכסף יוצאים לחפש את ההשקעות הטובות. קשה לראות כיצד חברות טובות ימתינו חודשים ארוכים כדי לקבל כמה מיליונים מהקרנות".

רשות ניירות ערך רוצה גם להאריך את תקופת הקיפאון של יחידות המנפיקים משנה וחצי לשלוש וחצי שנים. "איני מתנגד לתקנה זו" מסר סולטן "אני מתכוון להחזיק ביחידות אלו במשך שנים, גם כי אני מאמין בהם וגם כסמל לאמונה במודל".

צחי סולטן , צילום: אוראל כהן צחי סולטן | צילום: אוראל כהן צחי סולטן , צילום: אוראל כהן

תגיות