אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לחץ במגדל: רוזן חזר לחברה, חשש שלא יחתום על הדו"חות צילום: אוראל כהן

בלעדי לכלכליסט

לחץ במגדל: רוזן חזר לחברה, חשש שלא יחתום על הדו"חות

מוטי רוזן הודח מתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, אך נותר מנכ"ל החברה־האם מגדל אחזקות ויישאר כדירקטור במגדל ביטוח. רוזן אמור לחתום על הדו"חות השנתיים של מגדל, אך ספק אם יעשה זאת. זהו הדו"ח השנתי הראשון תחת המנכ"ל רן עוז, שתרם להדחת רוזן

18.03.2021, 07:07 | גולן חזני

פרק חדש בסאגת חברת הביטוח מגדל מתפתח ביומיים האחרונים. מוטי רוזן, שהושעה השבוע מתפקיד יו"ר מגדל ביטוח, הוא זה שאמור לחתום על דו"חותיה השנתיים של החברה, ביום ראשון בערב.

קראו עוד בכלכליסט

רוזן לא הודח לעת עתה מתפקידו כמנכ"ל החברה־האם מגדל אחזקות. זאת לאחר שהנושא לא נידון בדירקטוריון החברה־האם, ולא הועלה לדיון. יו"ר מגדל אחזקות הוא שלמה אליהו, בעל השליטה בחברה (68.5%). בדירקטוריון מגדל אחזקות מכהנים חמישה חברים שמכהנים גם בדירקטוריון החברה־הבת: אריה מינטקביץ', חיים רמון, גבי פיקר, עוזי מוסקוביץ' וכרמי גילון, שמינויו יאושר באסיפה הכללית הקרובה.

את הדו"חות מכינים מנכ"ל מגדל ביטוח רן עוז וסמנכ"ל הכספים יוסי בן ברוך. מדובר בדו"חות מהותיים של החברה, שכן זו השנה המלאה הראשונה של עוז כמנכ"ל, כך שהם אמורים להוות ביטוי לאיכות תפקודו.

היועצים המשפטיים הבהירו שההדחה אינה בסמכות

הנושא לא הובא לדיון בדירקטוריון מגדל אחזקות, למרות שכאמור חמישה דירקטורים שמכהנים בו הצביעו בעד הדחתו של רוזן ומאוחר יותר בעד השעייתו מהדירקטוריון. החלטה שהתקבלה, בין היתר, כדי להרחיק את רוזן מחומרים רגישים במחשבי החברה.

הנקודה הדרמטית באירוע היא שהיועצים המשפטיים של מגדל, בראשות צבי אגמון, הבהירו לדירקטוריון כי הליך ההדחה לא הושלם וכי אין בסמכותו להדיח את רוזן מתפקיד הדירקטור וכי רק דירקטוריון מגדל אחזקות יכול להדיח אותו מתפקיד זה. על רקע זה הוחזר רוזן לשמש כדירקטור במגדל ביטוח ביומיים האחרונים.

שלושה ימים לאחר ההדחה, ביום חמישי שעבר, החליט הדירקטוריון להשעות את רוזן מיידית, לאחר שלא הגיע להסכם עמו על תנאי הפרישה. ל"כלכליסט" נודע כי רוזן דורש פיצוי שכר בגובה 6 מיליון שקל והדירקטוריון מוכן ל־4 מיליון שקל, כולל מיליון שקל שרוזן אמור לקבל כמענק עבור 2020, תקופה בה עדיין לא כיהן בחברה. בנושא זה, רוזן שכר את שירותיה של עורכת הדין שרון קליינמן.

רוזן אף הודיע לדירקטוריון כי ברגע שהגישה שלו לחומרים של החברה חסומה, הוא לא יכול למלא את תפקידו כדירקטור. פנייה מתוחכמת זו איפשרה לו גישה מחודשת לחומרים הרגישים של החברה. יתרה מכך, רוזן גם אמור לחתום על הדו"חות, הן כדירקטור במגדל ביטוח והן כמנכ"ל מגדל אחזקות. בחברה מספרים כי ביומיים האחרונים הוא ודירקטור נוסף הריצו שאלות רבות לעוז על לגבי החלטות שקיבל המנכ"ל ומקשים על חתימת הדו"חות.

דו"חותיה השנתיים של מגדל הם מקצועיים ועמוקים, ומשתרעים על מאות עמודים. ל"כלכליסט" נודע שעוז הבהיר לדירקטורים בשיחות פרטיות כי יתקשה לתפקד בסיטואציה שנוצרה. עמדתו של אליהו עצמו לא ברורה. ההערכה היא כי הוא מבקש לדחות את ההחלטה על עזיבת רוזן במגדל אחזקות עד לאחר פרסום הדו"חות השנתיים, מאחר והוא מבקש לבצע את המהלך ברוח טובה ולהימנע מקרב משפטי, שאותו מנסה רוזן לקיים. באמצעות המתנה יתכן שאליהו מנסה להרוויח זמן ולגרום לאירועים להירגע.

אבל יש גם החוששים שאליהו לא שבע רצון מהעובדה שעוז נשאר וכי גורמים המזוהים עמו מנסים להצר את צעדיו בדירקטוריון. זאת למרות שבעל השליטה עצמו לא מתערב פורמלית באירועים.

כאמור, בישיבה דחופה שכונסה שלשום בערב הוחלט להחזיר את רוזן לכל הפורומים, דירקטוריון מגדל ביטוח, מגדל גיוס הון ומגדל אחזקות. החשש הוא שרוזן לא יחתום על הדו"חות ביום ראשון בערב וינסה לגרום לדחיית פרסומם. עם זאת, בדירקטוריון הבטיחו כי ביום ראשון הדו"חות ייחתמו, בין אם ע"י רוזן ובין אם ע"י דירקטור אחר.

מימין: מוטי רוזן, שלמה אליהו ורן עוז, צילומים: אוראל כהן, גיא אסיאג, חיים צח מימין: מוטי רוזן, שלמה אליהו ורן עוז | צילומים: אוראל כהן, גיא אסיאג, חיים צח מימין: מוטי רוזן, שלמה אליהו ורן עוז, צילומים: אוראל כהן, גיא אסיאג, חיים צח

עוז היה האיש שגרם בעקיפין לדירקטוריון החברה להדיח את רוזן מתפקיד היו"ר, כשהודיע כי לא יוכל להמשיך לעבוד לצדו וכי על הדירקטוריון לבחור צד. זאת, אחרי שרוזן כינה אותו סלפן במכתב ששיגר ממנו עותק לממונה על שוק ההון משה ברקת, בו האשים את עוז כמי שחתר תחתיו וניסה למנוע את הגעתו לחברה.

רוזן לעוז: "בחרת להילחם בי בדרך כוחנית"

"בחרת בדרך כוחנית, הן טרם כהונתי והן מאז כניסתי לתפקיד. עשית כמיטב יכולתך למנוע את הגעתי לקבוצת מגדל, ולאחר שאושר המינוי שלי, בחרת בדרך כוחנית להילחם בי, תוך ניסיון בלתי פוסק להכשיל אותי בעבודתי. ניסית להתיש אותי, לחתור תחתיי ולמדר אותי, תוך הפצת חצאי אמיתות וסילופי דברים לגורמים שונים בחברה, בדירקטוריון ומחוץ לחברה", כתב רוזן.

עוז השיב במכתב משלו, בו האשים את רוזן בהכפשות נגדו, בהשפלת עובדים, בהשלטת אימה על עובדים בכירים וזוטרים בחברה, כמו גם במתן הוראות לנושאי משרה בניגוד לנהלים של חברת הביטוח, חריגות בוטות מסמכויותיו כיו"ר ופגיעה בממשל התאגידי של החברה. לדבריו, "נכנסת לחברה כמו פיל בחנות חרסינה, ירית את החץ ועכשיו אתה מנסה להציב את המטרה. השלטת טרור והטלת אימה על עובדי הלשכה ונושאי המשרה ועכשיו אתה עסוק בדה לגיטימציה של כל מה שנעשה לפניך".

לאחר הודעת עוז כי לא יוכל להמשיך לעבוד עם רוזן, דירקטוריון מגדל ביטוח הדיח את רוזן מתפקיד היו"ר. הדירקטורים כעסו על רוזן שעירב את רשות שוק ההון בשעה שהם מנסים להקטין את גובה הלהבות סביב החברה. גם אליהו כעס על רוזן, אבל לפני הישיבה דאג להבהיר לדירקטוריון כי איננו צד וכי מבחינתו עדיף ששניהם ישארו בחברה.

באירוע ממלא משה ברקת תפקיד מהותי. בשבוע שעבר זימן ברקת את רונית בודו, הדח"צית במגדל ביטוח, לתשאול במשרדי הרשות, כדי לבחון את פעילותה בדירקטוריון ואת הקשר שלה עם שלמה אליהו. בהמשך השבוע התרה ברקת בדירקטוריון מגדל להעביר לו פרוטוקולים מלאים ‑ ולא מושחרים כפי שהעבירו תחילה ‑ של הישיבות שהביאו לניסוח "נוהל בעל שליטה" בחברה. ברקת עוקב אחרי האירועים במגדל ועשוי להתערב בהם כבר בשבוע הבא.

תגיות