אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כשכולם רבים: רווחי מגדל ברבעון נסקו לחצי מיליארד שקל צילום: ריפליי הפקות צילום

כשכולם רבים: רווחי מגדל ברבעון נסקו לחצי מיליארד שקל

במקביל לעימות החריף שמתנהל בהנהלה, מספקת חברת הביטוח דוח מוצלח עם שיא של עשור בשורה התחתונה של הרבעון; רווחי ענף החיסכון ארוך הטווח הוכפלו ל-674 מיליון שקל, שטף ההפסדים בביטוחי הבריאות נבלם

22.03.2021, 10:22 | אלמוג עזר

העימותים האחרונים בהנהלת מגדל ביטוח ומגדל אחזקות לא סייעו במיוחד להרגעת הרוחות בחברה ובשוק אך היום לפחות היא מעודדת את המשקיעים עם דוח כספי מוצלח: חברת הביטוח מסכמת את הרבעון הרביעי עם רווח כולל של 552 מיליון שקל, הגבוה ביותר שלה בעשור האחרון, ובהשוואה ל-68 מיליון שקל ברבעון המקביל.

קראו עוד בכלכליסט

התוצאות המרשימת מיוחסות בעיקר לפריחה בשוק ההון בשלושת החודשים האחרונים של השנה. מגדל ביטוח היא בעלת האחזקה הגבוהה בשוק של פוליסות ביטוחי מנהלים - פוליסות אלו משתתפות ברווחי התשואה של הלקוחות תמורת ניהול ולכן עלייה בשוקי המניות והאג"ח מביאה לעלייה חדה ברווח.

הרווח הרבעוני של ענף החיסכון ארוך טווח  הסתכם ב-674 מיליון שקל לעומת 320 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2019.בה בעת, הירידות החדות בשווקים ברבעונים הראשונים של 2020 פגעו בשורת הרווח הכולל בסיכום השנה, שעמד על 369 מיליון שקל בלבד - זאת לעומת 20 מיליון שקל ב-2019. גם הצמצום בתביעות של אובדן כושר עבודה מצד עובדים, שרבים מהם יצאו לחל"ת ולא שהו במקומות העבודה, תרם לשורת הרווח.

מגדל הצליחה לבלום את שטף ההפסדים בתחום ביטוחי הבריאות ורשמה בענף זה רווח שנתי של 193 מיליון שקל, לעומת הפסד של יותר מ-400 מיליון שקל ב-2019. מדובר בבשורה חיובית לחברה אך כזו שגם דורשת התייחסות משום שהיא נובעת מביטול ביטוח הסיעודי פרט שהיה הפסדי לחברות הביטוח - ובהתאם הן החליטו לסיים את שיווק הביטוחהחל מנובמבר 2019. הפרמיות של החברה בתחום עלו ב-3% ב-2020 ל-1.66 מיליארד שקל.

בביטוח הכללי שמורכב בעיקר מביטוחי רכב, החברה רשמה צמצום חד ברווח הכולל בשנה שעברה ל-120 מיליון שקל לעומת 404 מיליון שקל ב-2019. התחרות הגבוהה בענף הביטוח, בעיקר מחברות ביטוח דיגיטליות וישירות כמו ביטוח ישיר, ווישור וליברה ממשיכות לנגוס בסקטור החברות המסורתיות.   

רן עוז מנכ"ל מגדל ביטוח , צילום: רמי זרניגר רן עוז מנכ"ל מגדל ביטוח | צילום: רמי זרניגר רן עוז מנכ"ל מגדל ביטוח , צילום: רמי זרניגר

כמו כן, על אף הירידה בנכסים המנוהלים בענף קרנות הנאמנות ב-2020 בסכום של 20 מיליארד שקל, מגדל שוקי הון, חברת ניהול ההשקעות של מגדל, הציגה צמיחה בנכסים ל-44 מיליארד שקל - על רקע ההחלטה של מגדל להתמקד בעשור האחרון בעיקר בקרנות סל, ענף שגדל באופן תמידי.

באופן כללי, סכום הפרמיות ברוטו של מגדל ירד בשנת 2020 ב-5% לכמעט 23 מיליארד שקל, ירידה קלה יותר ממה שניתן היה להניח בעקבות התנאים האובייקטיבים של השוק במהלך 2020. מגדל היא חברת הביטוח השלישית אחרי הראל וביטוח ישיר שמדווחת על נסיגה בהכנסות מפרמיות, בעיקר בשל הסגרים שהביאו לחיסול זמני של ביטוח נסיעות לחו"ל, ירידה בביטוחי רכב בעקבות צמצום בנסיעות בתקופות הסגרים והירידה במכירות של מוצרי חיסכון לעובדים בעקבות העלייה החדה באבטלה.

הנהלת מגדל צמצמה ב-11% את כוח האדם בחברה במהלך 2020 ונכון לסוף השנה היא מעסיקה כ-5,500 עובדים. עלות שכרו של מנכ"ל מגדל רן עוז  עמדה על 3.25 מיליון שקל בשנת הדוח - שכרו של עוז התבסס על שכר שנתי בלבד. שגיא שטיין מנכ"ל מגדל שוקי הון השתכר 3 מיליון שקל, סכום שכלל 1.55 מיליון שקל מענק על ביצועים.

עוז הוביל בשבועות האחרונים מאבק נגד מינוי מוטי רוזן למנכ"ל מגדל אחזקות, חברה האם של מגדל ביטוח - ויו"ר מגדל ביטוח. רוזן השעה על ידי הדירקטוריון מתפקידו כיו"ר אך ההשעיה הוקפאה בהוראת היעוץ המשפטי של מגדל. היועצים המשפטיים של מגדל, בראשות צבי אגמון, הבהירו לדירקטוריון כי הליך ההדחה לא הושלם וכי אין בסמכותו להדיח את רוזן מתפקיד הדירקטור וכי רק דירקטוריון מגדל אחזקות יכול להדיח אותו מתפקיד זה. על רקע זה הוחזר רוזן לשמש כדירקטור במגדל ביטוח.

תגיות