אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"ההורים שלנו בתמימותם האמינו באחווה הדדית - ולא התנגדו למגדלים שלכם"

"ההורים שלנו בתמימותם האמינו באחווה הדדית - ולא התנגדו למגדלים שלכם"

216 משפחות בשיכון דרום בהרצליה מיואשות מהתנגדות שכניהן המבוססים לפרויקט הפינוי-בינוי המתוכנן בשכונה, שכבר אושר בוועדות התכנון וממתין להכרעת ועדת ערר. לדברי אחד הדיירים, שהחליטו לנסות להעביר את המאבק לזירה הציבורית: "מספר בודד של אנשים רעי לב וצרי עין המתגוררים בבתים צמודי קרקע, מכתיב את גורלן של משפחות שגרות בבתים מימי סלאח שבתי"

22.03.2021, 17:30 | שלומית צור

כבר עשור שבעלי הדירות בשיכון דרום בהרצליה מצפים למימוש פרויקט פינוי-בינוי, במסגרתו בניינים חדשים יחליפו את השיכונים הישנים בהם הם מתגוררים. אלא שקידום הפרויקט נתקל לאורך השנים בהתנגדויות נרחבות מצד שכנים המתגוררים בווילות סמוכות ובמגדלי צמרות היוקרתיים. ההתנגדויות שהוגשו נידונו ונדחו על ידי ועדות התכנון, והתוכנית שקידמו קבוצת ים סוף שבשליטת אלי פפושדו וקבוצת לוינשטין, אושרה בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה במחצית 2019.

קראו עוד בכלכליסט

על פי התוכנית המאושרת, 216 הדירות הישנות ברחובות רבי עקיבא, הגאון מוילנה, בן גוריון וחתם סופר ייהרסו, ובמקומן יוקמו 661 דירות בבניינים חדשים, לצד שטחי תעסוקה ומסחר. אלא שהשכנים לא ויתרו, והגישו עררים לוועדת הערר המחוזית בספטמבר 2019 ובהם טענות למצוקה תחבורתית בשכונה ולהטבות מופלגות שמעניק הפרויקט ליזמים. הטענות נדחו בוועדות התכנון, אך עד היום טרם הוכרעו על ידי ועדת הערר. בכתב התשובה לערר כתבו היזמים כי "מקומם מאוד שחלק מהעוררים, המתגוררים בבניינים יוקרתיים בשכונות צמרות הרצליה ונווה אמירים או בבתים פרטיים, עושים כל שביכולתם על מנת לסכל את הפרויקט ולדחותו עד כמה שאפשר".

בינתיים העבודות אינן נראות באופק, והדיירים המיואשים החליטו להעביר את המאבק לזירה הציבורית.

בניין בשיכון דרום המיועד לפינוי-בינוי בניין בשיכון דרום המיועד לפינוי-בינוי בניין בשיכון דרום המיועד לפינוי-בינוי

בדף הפייסבוק "הרצליה אהובתי" פנה לאחרונה אחד הדיירים, אושר אסרף, במסר ישיר למתנגדים: "העוולה ההיסטורית בשיכון דרום בו אני מתגורר - 7 נפשות ב-48 מ"ר, החלה לפני שנים ארוכות. ההמתנה, לעיסת הזמן כמו מסטיק, מרבית התושבים הקשישים נפטרו, מלחמת התשה נגד כל יזם, נגד כל דייר, עד שלצערי או לשמחתכם, ימותו בצער מי שלא יזכו לראות בחייהם שינוי העוולה. בסוף, גם היזמים ירימו ידיים ויסלקו את ידם מהפרויקט. לא פעם אמרתם ורמזתם שזו המטרה. פעם המטרה נאמרה בסודיות, בחדרים ממודרים, במחשכים, במשאלות ליבכם. היום ללא צל של בושה, הדברים נאמרים בפרהסיה, שכל בר דעת מבין. כל ילד קטן בשכונה יודע היום מראש, שלכל דיון שנקבע - ביקשתם דחייה. כל מפגש שיתוף ציבור - ביקשתם לדחות למועד אחר".

אסרף גם פונה אל מגיש ההתנגדות, עו"ד רונן גרשט, שמתגורר בסמוך לפרויקט המתוכנן: "מר גרשט, לא חוכמה גדולה שמספר בודד של אנשים רעי לב וצרי עין המתגוררים בבתים צמודי קרקע, ממוגנים בממ"ד, עם חניה ונוחות, יתנגדו ויכתיבו את גורלן של משפחות שגרות בתנאים מבישים. בבתים מתפוררים מימי סלאח שבתי. ההורים שלנו, שבתמימותם האמינו באחווה הדדית, לא התנגדו לשום בנייה סביבם, גם לא לבתים שלכם ולמגדלים שלכם. ילדיכם, בסתר ליבם, בשיחות עם ילדינו על "הוגן ולא הוגן", מתביישים ברצונכם. את הדור הזה לא תוכלו לדחות ולעכב בשום טיעון שבעולם. אתה וחברך תראו במו עיניכם את ילדינו צוהלים משמחה כאשר הדחפור יתחיל להרוס את הישן מקום המדינה, ומול עיניכם תראו את פרויקט שיכון דרום המפואר. מייחל שלא לראות את ילדיי גדלים כנחותים מילדיכם, אלא כשווים. אל תשכח שהשכונה המתפוררת הזאת, אינה עולה בקנה אחד עם תדמית העיר המקסימה הזאת, הרצליה". 

בניין בשיכון דרום, על רקע מגדל צמרת בניין בשיכון דרום, על רקע מגדל צמרת בניין בשיכון דרום, על רקע מגדל צמרת

גם בעיריית הרצליה תומכים במימוש הפרויקט וממתינים להחלטת ועדת הערר, ולאחרונה אף החליטו להתערב. במכתב ששיגרה עו"ד אילנה בראף שניר ממשרד הררי טויסטר בתחילת החודש, בשם הוועדה המקומית לתכנון ובנייה הרצליה לוועדת הערר המחוזית, צוין כי כנגד החלטת הוועדה המקומית לאשר את התוכנית ביוני 2019 הוגשו העררים לוועדת הערר. "לא למותר להדגיש כי התוכנית להתחדשות עירונית בשיכון דרום בהרצליה הינה בעלת חשיבות מן המעלה הראשונה לחידוש פניה של השכונה לטובת תושבי השכונה והציבור כולו", כתבה בראף שניר. "בין דצמבר 2019 לאוגוסט 2020 התקיימו דיונים בעררים. בנסיבות אלה, שעה שהחלטת הוועדה המקומית לאשר את התוכנית התקבלה כבר לפני 21 חודשים והדיון האחרון בפני ועדת הערר הסתיים לפני 7 חודשים, מתבקשת ועדת הערר לקדם במהירות האפשרית את מתן החלטתה בעררים".

יו"ר ועדת הערר של מחוז תל אביב, עו"ד תמר עיני ורדון, קבעה ב-2 במרץ כי "החלטה תינתן בהתאם לסדרי יומנה של הוועדה, בהקדם האפשרי".

תגיות