אנטרופי ממליצה לאשר את תנאי השכר של מוטי רוזן במגדל
חברת הייעוץ תומכת בהצעת השכר שהגיש יו"ר מגדל ביטוח היוצא מוטי רוזן באסיפה הכללית - לרבות אישור פיצוי בגובה של מיליון שקל, כך נודע לכלכליסט; לפי עלות שכר שנתית של 3.3 מיליון שקל, גובה התגמול הכולל לרוזן עומד על 5 מיליון שקל, וכל זאת עבור כהונה של שלושה חודשים בלבד
אנטרופי ממליצה לדירקטוריון מגדל לאשר ליו"ר מגדל היוצא מוטי רוזן את שכרו, כך נודע לכלכליסט. חברת הייעוץ תומכת בהצעת השכר שהגיש רוזן באסיפה הכללית, לרבות אישור הפיצוי בגין 2020.
קראו עוד בכלכליסט
רוזן מנהל בימים אלו מו"מ על תנאי הפרישה הכספיים. הקשיים העיקריים הם תשלום עבור התקופה בה המתינו רוזן והחברה לאישור הממונה על רשות שוק ההון לתפקיד מנכ"ל חברת האחזקות.
רוזן לא מוכן להתפשר על תנאי הפרישה שלו, שעיקרם תשעה חודשי שכר עבור הודעה מוקדמת ותשעה חודשים עבור אי־תחרות.
לפי עלות שכר שנתית של 3.3 מיליון שקל, גובה התגמול הכולל לרוזן עבור אותם 18 חודשים עומד על 5 מיליון שקל. וכל זאת עבור כהונה של שלושה חודשים בלבד, שכן רוזן נכנס לתפקידו ב־3 בינואר השנה.
רוזן לא הודח לעת עתה מתפקידו כמנכ"ל החברה־האם מגדל אחזקות, מאחר והנושא לא נידון בדירקטוריון החברה־האם, ולא הועלה לדיון. יו"ר מגדל אחזקות הוא שלמה אליהו, בעל השליטה בחברה (68.5%). רוזן כן הושעה מתפקידו כיו"ר מגדל ביטוח ב-10 במרץ.
בדירקטוריון מגדל אחזקות מכהנים חמישה חברים שמכהנים גם בדירקטוריון החברה־הבת: אריה מינטקביץ', חיים רמון, גבי פיקר, עוזי מוסקוביץ' וכרמי גילון, שמינויו יאושר באסיפה הכללית הקרובה.
על פי רוזן, מאז הגעתו לחברה בכירים בחברות הביטוח פעלו למדר אותו, למרות שהוא מבקש להבריא את החברה וחלק מהדירקטורים אף הציג התנגדות עיקשת מאחר שביקשו לרשת את היו"ר הקודם ניר גלעד.
הדירקטורים מאוכזבים מהעובדה שרוזן, שנכנס לתפקידו לפני כחודשיים, יצר מעורבות אגרסיבית מדי בעבודת הניהול של החברה. גורמים במגדל מספרים שרוזן הבטיח לדירקטוריון 100 ימי שקט לאחר הכניסה. אך הוא נקלע לעימות עם רן עוז, מנכ"ל מגדל ביטוח.