אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אהוד ועליזה אולמרט חשים עצמם מורמים מעם ומזלזלים בשכנים" צילום: אוראל כהן

"אהוד ועליזה אולמרט חשים עצמם מורמים מעם ומזלזלים בשכנים"

בני הזוג אולמרט, שמתגוררים בפנטהאוז ליד כיכר המדינה בת"א, הגישו תביעה נגד שכניהם על השימוש שהם עושים בגג הבניין. כעת טוענים הדיירים כי הסיבה האמיתית לתביעה כי היותו של אולמרט אישיות מאובטחת שמתנער מהמטרד שהוא עצמו גורם לדיירי הבניין וכי בני הזוג מנסים לייצר להם "יש מאין" זכויות בלעדיות בגג המשותף

29.03.2021, 11:05 | שלומית צור

הסכסוך על השימוש בגג הבניין ברחוב מטמון כהן בתל אביב, שבו רכשו ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ורעייתו עליזה פנטהאוז יוקרתי, מעלה הילוך.

קראו עוד בכלכליסט

בהמשך לתביעה שהגישו בני הזוג אולמרט ביולי 2020 נגד השימוש שעושים דיירי הבניין המשותף בגג הבניין, אשר לטענת אולמרט מנוגד לשימוש המותר ופוגע בפרטיותם, טוענים כעת דיירי הבניין בכתב הגנה שהגישו, כי הסיבה האמיתית לטענות הן היותו של אולמרט אישיות מאובטחת, ותפיסתם הלא מתחשבת של בני הזוג אולמרט כ"מורמים מעם". לטענת הדיירים, מרגע שבני הזוג אולמרט בחרו לגור בבית משותף, עליהם לקחת בחשבון כי קיימים "יחסי שיתוף" עם השכנים.

אולמרט ורעייתו רכשו באוקטובר 2018 את הפנטהאוז ב-12 מיליון שקל. הפנטהאוז נבנה במסגרת פרויקט תמ"א 38 בבניין ברחוב מטמון כהן, הסמוך לכיכר המדינה בתל אביב. לבניין הקיים, שכלל 3 קומות מעל קומת קרקע, התווספו שתי יחידות דיור בלבד, אחת מהן היא הפנטהאוז שמעליו נמצא הגג העליון של הבית המשותף.

הגג בבניין שבו אהוד אולמרט ברחוב מטמון כהן תל אביב הגג בבניין שבו אהוד אולמרט ברחוב מטמון כהן תל אביב הגג בבניין שבו אהוד אולמרט ברחוב מטמון כהן תל אביב

"פגיעה בפרטיות ומטרד עבורנו"

בסוף יולי 2020 הגישו בני הזוג אולמרט למפקחת על רישום מקרקעין בתל אביב תביעה ובקשה לצו מניעה, נגד נציגות הבית המשותף של הבניין, בטענה כי הנציגות וחלק מהדיירים מקיימים בגג העליון פעילות ומפגשים חברתיים, ביקשו להציב במקום ציוד כבד ואביזרי פנאי, ואף לרצף את הגג בריצוף דק כדי לקיים בו אירועים חברתיים.

בני הזוג אולמרט טענו שהדבר פוגע בדירתם ובפרטיותם, ומהווה מטרד עבורם, מאחר שהדיירים מרעישים, מעשנים, ומשליכים פסולת מעל ראשם.

"הגשת הבקשה נעשית בלית ברירה של ממש, לאחר שהמבקשים עשו כל שבידם לנסות ולהגיע להבנות תוך שמירת יחסי שכנות טובה", ציינו בני הזוג אולמרט בכתב התביעה. "אולם נראה כי חלק מדיירי הבניין מטרתם אחרת, ובימים האחרונים גמרו אומר בליבם לעשות בגג כבשלהם, להפוך את הגג המשותף שנועד להצבת מתקנים טכניים למקום התכנסות של דיירים ומוזמניהם".

על כן ביקשו הזוג אולמרט צו המונע מהשכנים לרצף את הגג ולהכניס אליו ציוד כולל אדניות, ספות שולחנות וכל ציוד המשמש לפנאי.

עוד טענו בבקשה, כי הגג לא מיועד לשמש את הדיירים לפעילות פנאי, אלא לצורך אחזקת המתקנים הטכניים כגון דודי שמש, מערכות סולאריות ומערכות מים. בנוסף, ציינו בני הזוג אולמרט כי שהייה חברתית בגג מסכנת את המערכות הציבוריות שנמצאות בו, ועלולה לסכן את השוהים עצמם ואף הקבלן התריע על כך בעצמו בעבר בפני הדיירים.

עליזה ואהוד אולמרט  (ארכיון), צילום: שאול גולן עליזה ואהוד אולמרט (ארכיון) | צילום: שאול גולן עליזה ואהוד אולמרט  (ארכיון), צילום: שאול גולן

 "הדיירים יוכלו לעלות לגג לשאוף אוויר"

בדצמבר 2020 נתנה מפקחת על רישום מקרקעין בתל אביב, אביטל שרייב,ר צו האוסר על הדיירים לקיים בגג המשותף אירועים או להכניס אליו ציוד כלשהו שאינו מתקנים טכניים, ולא לבצע בו בנייה כלשהי, וזאת עד להכרעה בתביעה. עם זאת קבעה שרייבר כי הדיירים כן יוכלו לעלות לגג לשאוף אוויר, אך לא בשעות לילה מאוחרות, ללא השמעת מוזיקה, ובמכסה של עד 5 אנשים בו זמנית. המפקחת ציינה גם את סוגיית תקנון הבית המשותף, שבמקרה המדובר לא נקבע על ידי הדיירים אילו שימושים יותרו בגג ואילו שימושים ייאסרו.

הדיירים מצידם טענו לפגיעה בהם כתוצאה מהצו שניתן בעיצומו של משבר הקורונה, תקופהשבה מתעצם הצורך בשטחים ציבוריים סמוכים לבית המגורים.

 "מצלמות הפועלות 24/7 ומכסות 360 מעלות"

עו"ד נעם קולודני, צילום: יח"צ עו"ד נעם קולודני | צילום: יח"צ עו"ד נעם קולודני, צילום: יח"צ

בכתב ההגנה שהגישה בימים האחרונים נציגות דיירי הבניין באמצעות עוה"ד נעם קולודני ועמוס אילן ממשרד קולודני ושות' המתמחה בדיני תכנון ובנייה, נטען כי "הפיל בחדר שאינו כתוב בכתב התביעה הוא העובדה כי מדובר בראש ממשלה בדימוס של מדינת ישראל, וכיום מאובטח על ידי היחידה לאבטחת אישים, בבניין בו הוא והנתבעים מתגוררים, ועל כן התובעים לא מעוניינים כי תהייה כל גישה לגג המשותף".

לטענת נציגות הדיירים, גם בהסכם התמ"א נקבע כי לדירות החדשות שיוקמו בקומה העליונה של הבניין יוצמד שטח הגג, אך הגג העליון עליו יוצבו מתקנים משותפים, יהווה רכוש משותף, ותתאפשר גישה נוחה אליו לכלל בעלי הדירות בבניין. לטענת הדיירים השימוש שהם עושים בגג הוא חוקי ותקין, "ודווקא התובעים הם אלו שיצרו שימוש ייחודי בגג הבניין, הציבו בו מצלמות הפועלות 24/7 ומכסות 360 מעלות. זאת ועוד, מאבטחים מטעם התובע, שעולים לגג המשותף, וסורקים אותו מספר פעמים ביום", נכתב בכתב ההגנה.

עוד נרמר בכתב ההגנה כי "לנתבעים אין טענה בדבר עלייתם לגג של המאבטחים, אך דינם זהה לדין אחרים. אם מותר לעלות לגג, מותר לכולם. אם עצם העלייה לגג פוגעת באיטום כפי שטוענים התובעים, הרי שגם עליית המאבטחים פוגעת באותה מידה".

הנתבעים אף צירפו חוות דעת של יועץ איטום שקבע כי אין כל מניעה להציב על גג הבניין ספה, כורסא, או מתקן ישיבה אחר. לטענתם, הסיבה האמיתית לתביעה כי אולמרט הוא "אישיות מאובטחת ומסיבות ביטחוניות הם אינם מעוניינים בכניסה לגג", כאשר הנתבעים מכחישים גם דבר קיומה של עילה ביטחונית להגשת התביעה.

עוד נטען כי דווקא בני הזוג אולמרט, הם שהניחו על הגג מנוע מזגן במשקל 250 ק"ג, שבמשקלו הגבוה, וברגלי המתכת שלו, והרטט בפעולתו, הם שעלולים לפגוע באיטום. "הנזק הנוצר ממנוע זה גדול בעשרות מונים על הנזק המוכחש והתיאורטי מספה, שטיח או אדנית ריקה".

בנוסף מתארים הנתבעים כי "התובעים מרחיקים עצמם מיתר דיירי הבניין, ואין מכבודם להגיע לאסיפות דיירים, אלא לישיבות בודדות. מכאן שככל שחסרה להם אינפורמציה, אין להם אלא להלין על עצמם. כל התנהגות התובעים היא חסרת התחשבות, מתנערת מאחריות על המטרד הכבד שהם עצמם גורמים לדיירי הבניין, מתנשאת ומזלזלת בכבודם ורווחתם של השכנים, וכל זאת בשל תפיסתם המוטעית שהם 'מורמים מעם'. מרגע שבחרו לגור בבית משותף, עליהם לקחת בחשבון כי קיימים יחסי שיתוף".

הדיירים מסכמים את טענותיהם בכך שהתובעים מנסים לייצר להם "יש מאין" זכויות בלעדיות בגג המשותף, וטוענים כי במידה ותתקבל תביעתם, יהיו התובעים הלכה למעשה היחידים שיעשו שימוש בגג המשותף.  

תגיות