אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקיי רוצה להנפיק את איידיגיטל: השווי - יותר מ־600 מיליון שקל צילום: יאיר שגיא מני מועלם

בלעדי לכלכליסט

סקיי רוצה להנפיק את איידיגיטל: השווי - יותר מ־600 מיליון שקל

הקרן שרכשה 60% ממשווקת מוצרי אפל ב־2017, לפי שווי של 110 מיליון שקל, תרשום רווח של פי 7-6 על ההשקעה אם ההנפקה תתבצע. פועלים שוקי הון, שרכשה 20% מאיידיגיטל באוקטובר 2020 לפי שווי של 350 מיליון שקל, צפויה לרשום רווח של 100%-70%

31.03.2021, 07:02 | גולן חזני

חמישה חודשים אחרי שפועלים שוקי הון נכנס להשקעה באיידיגיטל שבשליטת (54%) קרן סקיי, לפי שווי של 350 מיליון שקל, הקרן רוצה להנפיק את משווקת מוצרי אפל בישראל לאחוזת בית לפי שווי של יותר מ־600 מיליון שקל. ל"כלכליסט" נודע שההנפקה מתוכננת להתבצע במאי, לפי דו"חות 2020, או באוגוסט לפי דו"חות ינואר־מרץ 2021.

קראו עוד בכלכליסט

פועלים שוקי הון רכש 20% מאיידיגיטל תמורת 70 מיליון שקל באוקטובר 2020 ברכישת 20% מאיידיגיטל, עסקה שגזרה לה שווי של 350 מיליון שקל. אם ההנפקה תצא אל הפועל ואיידיגיטל תקבל שווי של 600 מיליון שקל, צפויה זרוע ההשקעות של הפועלים לרשום רווח לא שיגרתי של יותר מ־70% על ההשקעה, ואולי אף להכפיל את הרווח אם שווי החברה יגיע בהנפקה ל־700 מיליון שקל, אפשרות שבעלי המניות שואפים אליה.

קרן סקיי, שמנוהלת בידי צבי יוכמן וניר דגן, רכשה את השליטה באיידיגיטל ב־2017 מידי השותפים בקרן ההון סיכון פיטנגו - צחי הלל, אהרון מנקובסקי, חמי פרס, זאב בינמן, רמי קליש ורמי ברכה, שהחזיקו בה באופן פרטי - לפי שווי של 110 מיליון שקל. לאחר המכירה נותר בידי השותפים נתח של 20% ממניות איידיגיטל; וביתרת המניות (6%) מחזיקים מנהלים בכירים של החברה בעבר ובהווה. אם ההנפקה תתקיים לפי השוויים המדוברים הרי שסקיי תרשום רווח גבוה מאד בהשקעה, שבה שווי החברה קפץ תוך ארבע שנים פי 7-6.

מימין: מנכ"לית משותפת באיידיגיטל איילת צרפתי רוזן, וניר דגן, ממנהלי קרן סקיי צילומים: סיון פרג מימין: מנכ"לית משותפת באיידיגיטל איילת צרפתי רוזן, וניר דגן, ממנהלי קרן סקיי צילומים: סיון פרג', אלי אטיאס | צילום: סיון פרג' , אלי אטיאס מימין: מנכ"לית משותפת באיידיגיטל איילת צרפתי רוזן, וניר דגן, ממנהלי קרן סקיי צילומים: סיון פרג

זינוק במכירות גם ב־2021

ל"כלכליסט" נודע עוד שאיידיגיטל, שמוכרת אייפונים, אייפדים ומחשבי מק, ומפעילה 18 סניפים, סיימה את 2020 עם הכנסות של 980 מיליון שקל לעומת הכנסות של 810 מיליון שקל ב־2019 ורווח נקי של 42 מיליון שקל לעומת 32 מיליון שקל בתקופה המקבילה. שולי הרווח הנקי אינם גבוהים יחסית ונובעים מהמרווחים הנמוכים יחסית במכירת מוצרי אפל.

עוד נודע כי בחודשיים הראשונים של 2021 קפצו מכירות החברה אף יותר והגיעו לרמת ההכנסה ברבעון בממוצע בשנה שעברה, זאת בזכות ההשקה של אייפון 12 שהביאה לדחיפה משמעותית למכירות בתחילת השנה, ולמעשה סייעה גם למכירות בימיה האחרונים של 2020.

את החברה מנהלים שני מנכ"לים משותפים: איילת צרפתי עוזר שהחליפה ב-2013 את המייסד ערן תור ומנהלת את הפעילות הקמעונאית, ורוני ישראלי המנהל את אייקון גרופ, חברת ההפצה. פעילות איידיגיטל מתחלקת לשניים: מכירה קמעונאית של מוצרי אפל באמצעות חנויות הרשת, שאחראית ל־40% מההכנסות, והפצת מוצריה לרשתות אחרות בהן באג, KSP ועוד, באמצעות אייקון שמנוהלת בידי רון ישראלי ואחראית ל־60% מההכנסות.

הפיצול שתרם לתוצאות

לשיפור בתוצאות החברה בשנים האחרונות היו כמה גורמים: העובדה שאפל כמותג התחזקה, לא רק בישראל, אלא בכל העולם; סיבה נוספת היא שמוצרי אפל בשנים האחרונות מותאמים לעברית בצורה הרבה יותר טובה וידידותית למשתמש ומותקנת בהם תוכנת אופיס בעברית. גם המחירים הפכו להיות ברי הישג, 4,000-3,000 שקל למחשב מקבוק נייד; גורם נוסף נעוץ בעובדה שהחברה פוצלה לשתי חברות, שלכל אחת מנכ"ל משלה ויושבת פיזית במקום אחר. הפיצול הקפיץ משמעותית את ההכנסות מתחום ההפצה.

איידיגיטל שקלה הנפקה כבר בשנת 2018 והכינה תשקיף אבל גנזה אותו לאחר שבעלי המניות שלה העדיפו בסופו של דבר הכנסת שותף פיננסי. מגעים שנערכו עם פועלים שוקי הון בתחילת 2020, הופסקו במרץ לאחר שפרצה מגפת הקורונה. העסקה, כאמור, נחתמה בסופו של דבר באוקטובר לפי שווי של 350 מיליון שקל, זאת לאחר שבפועל הקורונה לא רק שלא הפריעה לביצועי החברה, אלא שאף עלו לעומת 2019 זאת על אף שבשני הסגרים הראשונים נותרו חנויות החברה סגורות, והמכירות התרכזו באון ליין.

הפגישות עם החתמים

החברה עדיין לא בחרה בחתמים להנפקה אבל נפגשה עם כמה מועמדים. היתרון בהנפקה לחברה כזו נובע בקבלת החלטות אסטרטגיות בצורה שונה מאלו המתקבלות תחת בעל שליטה פיננסי בדמות קרן השקעות שמחפשת השבחה מהירה ואקזיט.

חרף התקררות מסוימת של שוק ההנפקות בעקבות ההתערבות של רשות שוק ההון בראשות משה ברקת, שביצעה תשאול של הגופים המוסדיים לגבי תהליך קבלת ההחלטות בהשתתפות בהנפקות, וכן של רשות ני"ע בראשות ענת גואטה, הרי שהנפקות של חברות גדולות ממשיכות לצאת לפועל. כך, לנשל מתקדמת הנפקת חברת הדלתות רב בריח שאמורה להנפיק בשווי 800 מיליון שקל גם כן במאי. תחום הקמעונאות צבר תאוצה לאחר העלייה במכירות הרשתות והנפקתה של רשת מקס סטוק בשווי 1.7 מיליארד שקל.

קרן סקיי שהוקמה ב־2005 מנהלת יותר מ־450 מיליון דולר ב־3 קרנות. הקרן מתמחה בהשקעות בחברות ישראליות בוגרות בתחומי פעילות מגוונים ומאופיינת במעורבות גבוהה בתהליך יצירת הערך בחברות הפורטפוליו שלה ובמערכת שותפויות מוצלחת עם יזמים ומנהלים.

 

סקיי מנוהלת על ידי השותפים יוכמן ודגן, אמיר ארבן, ציון אגיב, ליאת פייקין־בנימיני, רון הוכמן ומיטל הלר. בין מימושיה הבולטים: מכירת נטלי לתאגיד הסיני הבינלאומי סנפאואר; מכירת ספקטרוניקס לאמרסון האמריקאית; מרמנת, שנמכרה לטלרד הציבורית; וגסטטנרטק, שנמכרה למטריקס. בין השקעותיה: GROO, מרינה פרטיות הגליל, אזטק וא.ל. מסננים. 

חנות איידיגיטל בעזריאלי , צילום: שוקה כהן חנות איידיגיטל בעזריאלי | צילום: שוקה כהן חנות איידיגיטל בעזריאלי , צילום: שוקה כהן

תגיות