אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהיעדר תקציב מדינה: פריסת הדור ה-5 בארץ צפויה להתעכב משמעותית צילום: Nokia

פרסום ראשון

בהיעדר תקציב מדינה: פריסת הדור ה-5 בארץ צפויה להתעכב משמעותית

המשרד להגנת הסביבה הודיע לחברות הסלולר כי היעדר התקציב מונע את חידוש ההסכם, שהיקפו כ-800 אלף שקל בשנה, עם החברה המפעילה את מערכת הרישוי והפיקוח הממוחשבת לאנטנות סלולריות; ההחלטה תפגע בהרחבת מערך אנטנות דור 4 והקמת אנטנות דור 5 חדשות

04.04.2021, 17:13 | אביאור אבו

המשבר הפוליטי שמעכב את העברת התקציב ל-2021 צפוי לפגוע גם בקליטה הסלולרית במדינה. במכתב ששלח היום (א') המשרד להגנת הסביבה למשרד התקשורת ולחברות הסלולר והגיע לידי כלכליסט, נאמר כי בהיעדר תקציב מדינה יופסק מתן ההיתרים להקמת אנטנות חדשות.

קראו עוד בכלכליסט

"החל משנת 2010 המשרד להגנת הסביבה מפעיל מערכת ממוחשבת לרישוי ופיקוח של אנטנות סלולאריות", כתב ראש אגף מניעת רעש וקרינה במשרד להגנ"ס, פרופ' סטליאן גלברג. "המערכת מאפשרת רישוי ממוחשב ופיקוח רציף ובו-זמני על כ-80 אלף אנטנות סלולריות הפועלות במסגרת ההיתרים הניתנים מכוח חוק הקרינה הבלתי מייננת.

"המערכת הינה פרי פיתוח חברה ישראלית וההסכם עם החברה הסתיים בסוף שנת 2020. למרות המאמצים שנעשו לאורך שלושה חודשים, בהיעדר תקציב ההסכם לא חודש ואף נמסר לנו שאין סיכוי לחדשו עד לאישור התקציב. אי חידוש ההסכם לא מאפשר למשרד להגנת הסביבה להמשיך בתהליך הרישוי והפיקוח הממוחשב, ולאור זאת הוחלט על הפסקת מתן היתרים חדשים כל עוד המשרד יעסוק בפיקוח לא ממוחשב ולכן עתיר כוח אדם על האנטנות הפועלות היום".

אנטנה דור 5, צילום: Nokia אנטנה דור 5 | צילום: Nokia אנטנה דור 5, צילום: Nokia

לכלכליסט נודע כי היקפו של ההסכם עם החברה עומד על כ-800 אלף שקל בשנה. הפסקת מתן ההיתרים צפויה לפגוע במאמצי החברות להרחיב את מערך אנטנות דור 4 ולהקים אנטנות דור 5 חדשות ברחבי הארץ. החברות נמצאות בימים אלה בתנופת פריסה לאור הפעלתו של הדור ה-5, מתוך תקווה לייצב את מצבן הפיננסי עם מכירת חבילות יקרות יותר. המצב בו אין תקציב מדינה עלול להימשך עוד חודשים רבים, ולמעשה לפגום במודל העסקי שצפו החברות להמשך השנה, כמו גם באיכות הקליטה באזורים שונים בארץ. החברות קיבלו בהפתעה את ההחלטה וגורם בכיר בשוק כינה אותה "הזויה".

תגיות