אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחיר הפריצה לשרתים: ההפסד ברבעון הרביעי איפס את רווחי שירביט ב-2020

מחיר הפריצה לשרתים: ההפסד ברבעון הרביעי איפס את רווחי שירביט ב-2020

נגד חברת הביטוח הוגשו תביעות ייצוגיות ב-1.2 מיליארד שקל בעקבות הפריצה לשרתיה. ברבעון הרביעי הפסידה 8 מיליון שקל ורווחיה בסיכום 2020 עומדים על 800 אלף שקל בלבד, לעומת 26 מיליון שקל ב-2019. הפניקס מנהלת מגעים לרכישתה

04.04.2021, 21:39 | אלמוג עזר

הדוח הכספי של שירביט שפורסם הערב (א') חושף את חומרת הנזק שגרמה פריצת הסייבר לחברה. ההפסד הכולל של שירביט ברבעון הרביעי הסתכם ב-8 מיליון שקל ולמעשה איפס את רווחי שנת 2020 - ל-800 אלף שקל, לעומת רווח של 26 מיליון שקל ב-2019. ההפסד, בין היתר, נבע מאי יכולתה של החברה לחדש פוליסות ביטוח לכל אורך חודש דצמבר בעקבות השבתת השרתים של החברה.

קראו עוד בכלכליסט

ב-20 בנובמבר פרצה חברות האקרים בשם BLACK SHADOWS לשרתי חברת הביטוח שירביט במה שהוגדר כאירוע הסייבר החמור ביותר שידעה עד כה המדינה. ההאקרים לא רק הסתפקו בהצפנת הנתונים וגניבתם, אלא גם ניסו לסחוט את החברה דרך איום על פרסומו בפומבי - מה שאכן בוצע בסופו של דבר בהיקפים קטנים מכפי שאוים.

פרט להפסדים הישירים מהפריצה, נכון להיום הוגשו ארבע תביעות ייצוגיות בסך כולל של 1.2 מיליארד שקל נגד החברה. התביעות שהוגשו טוענות כי החברה לא טיפלה בנושאי אבטחת המידע בהתאם לחובתה והפקירה את פרטיות לקוחותיה, ובכך תרמה לחשיפת מידע בהיקף רחב וברמת רגישות גבוהה. בנוסף החברה בחרה לחסוך בעלויות אבטחת סייבר על חשבון מבוטחיה וניהלה את האירוע בחוסר שקיפות. ארבע הבקשות מצויות בשלבים ראשוניים. בשלב זה טרם התבררו העובדות במלואן וטרם הוחלט איזו מבין הבקשות תבחן לגופה בבית המשפט ואין ביכולתם של יועציה המשפטיים של החברה להעריך את סיכוייהן להתקבל עדיין.

שירביט, צילום: עידו ארז שירביט | צילום: עידו ארז שירביט, צילום: עידו ארז

שירביט מנוהלת ע"י צביקה ליבושור. חלק מהותי מפעילותה הוא ביטוחי רכב לעובדי המדינה, כאשר שנים רבות היא מהזוכות במכרז שהמדינה מפרסמת מדי שנה. על פי הדוח, 25% מביטוחי הרכב חובה ורכוש של החברה נעשים דרך ביטוחים קולקטיביים ומפעלים גדולים.

פרמיות החברה ב-2020 הסתכמו ב-453 מיליון שקל לעומת 532 מיליון שקל ב-2019, ירידה של 15%. ברבעון הרביעי, שבו נערכה הפריצה לשרתי החברה, קטנו הפרמיות של החברה ל-91.5 מיליון שקל, ירידה של 8% לעומת הרבעון המקביל.

בימים אלו מנהלת הפניקס מגעים לרכישת חברת הביטוח שירביט. שירביט נוסדה ב־2000, מצויה בבעלות מלאה של יגאל רבנוף. רבנוף דורש עבור החברה 100 מיליון שקל. הפניקס מציעה ככל הנראה בין 60 ל-70 מיליון שקל בלבד. זאת בעקבות החשש כי הפריצה לשרתים של החברה עלולה לפגוע בפעילות העתידית של החברה.

עלות שכרו של ליבושור מסתכמת ב-1.4 מיליון שקל בשנה. עלות השכר של רבנוף היא 2.7 מיליון שקל שנעשים כתשלום עבור החברה בבעלותו.

תגיות