אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חלופה לערד: חסידות גור מקימה קריה בדימונה צילום: אלכס קולומויסקי, ישראל יוסף

בלעדי לכלכליסט

חלופה לערד: חסידות גור מקימה קריה בדימונה

ועדת הדיור של גור, קופת עזר הנישואין, קוראת למשפחות צעירות לבוא להתיישב בדירות שהיא כבר רכשה בעיר במחיר של עד 500 אלף שקל. המהלך מעורר סערה בעיר

07.04.2021, 14:09 | שלומית צור

ועדת הדיור של חסידות גור החלה לקרוא למשפחות צעירות להעתיק את מקום מגוריהן מערד לדימונה, מהלך שמעורר סערה בעיר. לפי הערכות גורמי נדל"ן בדימונה, בחצי השנה האחרונה כבר נמכרו בעיר 50 דירות במחיר של עד 500 אלף שקל המיועדות לחסידי גור.

קראו עוד בכלכליסט

על פי פרסומים בקהילה החרדית, בהודעה שנשלחה בימים האחרונים לחסידים מטעם קופת עזר הנישואין של חסידות גור, העמותה האחראית להתיישבות חסידי גור ברחבי הארץ, נכתב: "לאחר מאמצים מרובים וחודשים ארוכים של עמל ויגע נפתחת הקריה החדשה של גור בדימונה". העמותה ציינה את יום שלישי הבא, ר"ח אייר (13 באפריל) כיום השקת השכונה. כבר לפני שלוש שנים, במסגרת ועידת איחוד מוסדות גור שנערכה בשווייץ, אמר השר יעקב ליצמן, נציגה של החסידות בכנסת, כי החסידות בוחנת אפשרות לשלוח משפחות חדשות לגור בדימונה.

שכונת הניצחון, דימונה, צילום: ישראל יוסף שכונת הניצחון, דימונה | צילום: ישראל יוסף שכונת הניצחון, דימונה, צילום: ישראל יוסף

בשלב הראשון מתוכנן כי 20 משפחות מערד יעתיקו את מגוריהן לדימונה, אך ימשיכו לנסוע לערד, מרחק חצי שעת נסיעה, ללימודים במוסדות המותאמים לחסידות. ערד היא מוקד גדול של חסידות גור בדרום הארץ, אולם בשנים האחרונות נרשמה מתיחות מול הציבור החילוני בעיר. ועדת הדיור של החסידות מתחייבת למחירים של עד 400 אלף שקל לדירה, בעיקר בעזרת הכוח הגדול של החסידות כציבור מאוחד וההתחייבות שלא לקנות דירה באופן פרטי. כיום אין עדיין מוסדות מוסדרים לחסידות גור בדימונה, אך בחסידות מקווים כי עם כניסת מסה קריטית של חסידים לעיר, יוקצו גם מבני ציבור.

לדברי המתווכים דניאל לנדר וזוהר טישלר מתיווך לבל אפ בדימונה, למרות החששות של תושבים רבים, אפקט הרכישות על ידי החסידות מביא לתחילתה של עליית מחירים בעיר: "חסידי גור רוכשים דירות עד חצי מיליון שקל, בעיקר בשכונות תשלוז ונווה דוד. מרבית המוכרים הם משפרי דיור או משקיעים. מדובר בדירות שמחפשות קהל משקיעים, שנעות סביב 450-300 אלף שקל, ולכן המוכרים מתחילים לייקר”.

שר השיכון, יעקב ליצמן , צילום: אלכס קולומויסקי שר השיכון, יעקב ליצמן | צילום: אלכס קולומויסקי שר השיכון, יעקב ליצמן , צילום: אלכס קולומויסקי

גורם הבקיא בשוק הנדל"ן בדימונה טוען כי “החשש הוא שגור תנסה לכפות מציאות על כלל תושבי העיר". לדבריו, בדימונה גרים היום בדואים ללא שום אפליה או גזענות, "אבל התושבים בדימונה לא חוששים מהבדואים כמו שהם חוששים מחסידי גור. החשש הוא שהם יקנו שתי דירות בבניין, ואז יקשו על חיי שאר הדיירים בבניין שירצו לברוח. אבל דימונה זה לא ערד או ירוחם, שם סגרו כבישים לחסידות גור. פה זה לא יקרה".

בעבר התבטא ראש עיריית דימונה בני ביטון נגד כניסה של חסידי גור לעיר, ואמר ברדיו קול חי כי הם צריכים ללכת לערד או לכסיף (העיר החרדית המתוכננת לידה). בקבוצת הפייסבוק "דימונה שלי" נכתב בין היתר: "ביום שחסידות גור תיכנס לעיר, בני ביטון כנראה חרץ את גורלו בבחירות הבאות. כשיש זרם כל כך קיצוני שבא לערער צביון של עיר שלמה שקיים פה במשך שנים אנחנו בבעיה".

בני ביטון, ראש עיריית דימונה , צילום: אוראל כהן בני ביטון, ראש עיריית דימונה | צילום: אוראל כהן בני ביטון, ראש עיריית דימונה , צילום: אוראל כהן

גם בקבוצת וואטסאפ ששמה “עוצרים את חסידות גור”, וחברים בה חברי מועצה ותושבים, נשמעות דעות בסגנון: “דימונה היא עיר מסורתית, לא חילונית ולא דתית קיצונית. כמו שלא תרצו שיבואו לגור פה כנופיות פשע, אותו דבר עם חסידי גור. אין פה שנאה ואין פה גזענות. רוצים את הטוב ביותר לעיר”.

חבר המועצה ומחזיק תיק הצעירים יהודה בצלאל: “דימונה היא עיר מכילה שמעולם לא היה בה מתח בין חרדים לחילונים, יש בה קאנטרי קלאב שיכול לפעול בשבת ו־50 מטר ממנו בית כנסת. עכשיו זה סיפור אחר, דימונה נכנסת לנקדת מפנה משמעותית ועוד מוקדם לדעת מה יקרה”.

תגיות