אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המרוויחים מהנפקת סלברייט: לאומי, כלל ודיסקונט צילומים: אורן דאי, רמי זרניגר

המרוויחים מהנפקת סלברייט: לאומי, כלל ודיסקונט

לאומי פרטנרס וזרוע ההשקעות של כלל ביטוח ירוויחו 40 מיליון דולר מהנפקת סלברייט בשווי 2.4 מיליארד דולר, ו־35 מיליון דולר מהשקעתן בקרן IGP, שהשקיעה בסלברייט. דיסקונט קפיטל תרוויח 30 מיליון דולר ישירות ו־20 מיליון דולר מהשקעתה ב־IGP

10.04.2021, 19:15 | גולן חזני

הנפקת חברת סלברייט באמצעות מיזוג עם חברת הספאק TWC Tech Holdings לפי שווי של 2.4 מיליארד דולר תאפשר לשלושה גופים ישראליים לרשום רווח של עשרות מיליוני דולרים על השקעתם. 

קראו עוד בכלכליסט

ביוני 2019 גייסה סלברייט 110 מיליון דולר מקרן IGP של חיים שני ומשה ליכמן, לפי שווי של 450 מיליון דולר לפני הכסף. ההשקעה הזו שווה במיזוג יותר מפי 4 (השווי של סלברייט במיזוג עם הספאק הוא אחרי הכסף ולקופתה ייכנסו 480 מיליון דולר מכספי הספאק והגיוס). באותו מיזוג השקיעה הקרן כ־60 מיליון דולר (מחציתם במימון בנקאי) ישירות, אבל צירפה אליה בקו־אינווסט חלק מהמשקיעים ב־IGP וגופים מוסדיים, שהשקיעו 35 מיליון דולר, ומשקיעים פרטיים, שהשקיעו כ־15 מיליון דולר.

לאומי פרטנרס וכלל ביטוח השקיעו כ־12.5 מיליון דולר כל אחת ואילו דיסקונט קפיטל השקיעה 10 מיליון דולר. לאומי פרטנרס וכלל ביטוח רושמות רווח של כ־40 מיליון דולר על ההשקעה הישירה ודיסקונט קפיטל רושמת רווח של כ־30 מיליון דולר. משקיעים הנוספים בסלברייט היו קרן המורים והגננות ואיש העסקים צבי ברק, שירשמו גם הם רווח של פי 4. בנוסף, גם איש העסקים מורי ארקין השקיע 4 מיליון דולר ב-2019 ורשם רווח של פי 4.

מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל, צילום: שלומי יוסף מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל | צילום: שלומי יוסף מנכ"ל סלברייט יוסי כרמיל, צילום: שלומי יוסף

לאומי פרטנרס, המנוהלת בידי אבי אורטל; וכלל ביטוח כנף, המנוהלת בידי יוסי דורי, הן גם המשקיעות הגדולות ביותר בקרן IGP עצמה, כ־20% מכספי הגיוס כל אחת. דיסקונט קפיטל השקיעה כ־10% מכספי הגיוס. שלושת הגופים יקבלו יחד ברוטו (לפני הוצאות ניהול וכו') כמחצית מהרווח של IGP, כלומר כ־90 מיליון דולר נוספים. לאומי וכלל כ־35 מיליון דולר ודיסקונט קפיטל, המנוהלת בידי הילה חימי, כ־20 מיליון דולר.

הרווחים הם כמובן על הנייר בשלב זה, עד לפתיחת החסימה על מכירת מניות ועד למימוש עצמו. בעוד שעבור כלל ביטוח רווחים אלה הם בעלי השפעה פחות בולטת בתוצאות, הרי שבלאומי ודיסקונט, מדובר בסכומים מהותיים. דיסקונט קפיטל סיים את 2020 ברווח של כ־150 מיליון שקל ולאומי פרטנרס הרוויח כ־100 מיליון שקל. לאומי צפוי לרשום רווח נאה גם מהמיזוג של איירון סורס עם ספאק של קרן ההשקעות האמריקאית Thoma Bravo, בעסקה שמשקפת שווי של 11.5 מיליארד דולר לאיירון סורס.

לאומי פרטנרס מחזיק ב־1% ממניות איירון סורס, אחרי שמימש כ־1% במכירה לקרן CVC לפני שנתיים, לפי שווי חברה של 1.7 מיליארד דולר. מניות לאומי פרטנרס רשומות בשווי חברה של חצי מיליארד דולר, כך ששוויין הנוכחי, כ־110 מיליון דולר, הוא יותר מפי 20 מהשווי בספרים והבנק ירשום רווח של כ־100 מיליון דולר על הנייר.

בנוסף, הנפקת ריטיילורס, שבה השקיע הבנק 66 מיליון שקל בתחילת 2020 לפי שווי של 600 מיליון שקל, וקיבל אופציה ל־10% נוספים, צפויה לצאת לפועל עד סוף החודש בשווי של כ־1.7‑1.8 מיליארד שקל, כך שלאומי ירשום גם כאן רווח על הנייר ואולי גם בפועל, לאור העובדה שהוא צפוי למכור מניות בהנפקה, בהיקף של 130‑140 מיליון שקל.

תגיות