אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

"כדי לחולל פריצת דרך אמיתית יש להטמיעה בכל תהליך הייצור"

כך אומר עמי אברהמי מ-Veev בפאנל הטכנולוגיות בוועידת כחול לבן של כלכליסט. רז רודיטי מ-Razor labs: "אנחנו עובדים מול תעשייה שמגלגלת 11 טריליון דולר אבל לא התפתחה טכנולוגית בצורה משמעותית בעשורים האחרונים"

11.04.2021, 15:53 | אליחי וידל

"כדי לחולל דיסרפשן אמיתי צריך להתלבש על כל שרשרת הייצור והאספקה של התחום. חייבים להסתכל על התהליך מלמעלה ולדאוג שכל חוליה בשרשרת נותנת מענה לפתרון הכולל של הדיסרפשן. אי אפשר לעשות את השינוי רק בנקודה מסוימת בתהליך, בזמן שאין לך את האפשרות להטמיע את השינוי על פני כל התהליך בתעשייה". כך אומר עמי אברהמי, שותף מייסד ומנהל מוצר בחברת Veev בפאנל הטכנולוגיות שעשו דיסרפשן בתעשייה במסגרת ועידת כחול לבן של כלכליסט.

אברהמי הסביר כי Veev, למשל שפועלת בעולם הבנייה והנדל"ן, נכנסה לעולם שלא השתנה כמעט במאה השנים האחרונות והכניסה אליו גישות שמקובלות היום בעולמות המוליכים למחצה ובתעשיית הרכב. "אנחנו מסתכלים על התחום מקצה לקצה - מהעיצוב של הבית והבניין ועד לייצור הרכיבים והקירות במפעל ולהרכבה שלהם בשטח. שינינו את כל השרשרת שבה פועל עולם הנדל"ן והבנייה. אנחנו עדיין חיים בעולם שבו הרגולציה למשל משחקת תפקיד חשוב בענף ולכן היינו צריכים לבצע את הדיסרפשן בתוך הרגולציה עצמה, כמו למשל בנושא האישורים שצריך לקבל בתהליך", אמר.

לדברי רז רודיטי, מייסד שותף ומנכ״ל ב-Razor labs, "התעשייה המסורתית מהווה עדיין חלק גדול מאד מההכלכלה העולמית. אנחנו עובדים מול תעשייה שמצד אחד מגלגלת 11 טריליון דולר אבל מצד שני היא לא התפתחה טכנולוגית בצורה משמעותית בעשורים האחרונים. יש המון דאטה שנאסף במפעלים האלה והם השקיעו המון כסף בלאגור את הנתונים, אבל הם לא יודעים איך לעבד אותם. כאן אנחנו נכנסים ומתממשקים מידע שהמכונות מפיקות לומדים אותו, מבינים את התבניות ויודעים להתריע מפני תקלות שעתידות לקרות וגם להודיע מתי שהמכונה מטופלת בצורה לא טובה או לא ממקסמת את התפוקה - וכך לחסוך עבורם המון כסף".

מימין: עמי אברהמי, רז רודיטי וגל שאול מימין: עמי אברהמי, רז רודיטי וגל שאול מימין: עמי אברהמי, רז רודיטי וגל שאול

רודיטי ציין כי תפוקה ממוצעת של מפעל מודרני עומדת היום על 65% יעילות - כלומר יש מקום עצום לייעל את הייצור וכך גם להוריד את המחיר לצרכן וגם להוריד את הזיהום שקשורת לתהליכי הייצור, כיוון שפחות אנרגיה מתבזבזת לריק. לדבריו, אמנם השיפור ביעילות מתבטאת בסופו של דבר באחוזים בודדים, אבל כשמדברים על פסי ייצור של מאות מיליוני דולרים - הדבר מתבטא בחיסכון של מיליונים ויותר.

לדברי גל שאול, סמנכ"ל טכנולוגיות וממייסדי Augury, התעשייה המסורתית מבוססת על אנשים שעובדים במפעלים שנים רבות ומחזיקים בידע שכמעט אין לו תחליף. "מישהו שנמצא על פס ייצור במשך 25 שנה יודע לשמוע את המכונה, להבין איפה התקלה ואילו כלים צריך כדי לתקן מייד. האנשים האלה פורשים וכמעט אין מי שיחליף אותם בצורה יעילה. לכן אנחנו מוסיפים למפעל חיישנים שמקשיבים לרעש של המכונה, מזהים אותות ובשיתוף עם האנשים והבנת תהליכי העבודה אנחנו לומדים להגיע לתקלות ולבעיות שנוצרות בזמן אמת ולמנוע הפתעות לכל אורך הקו".

שאול ציין גם כי בתקופת הקורונה הרגישו ב-Augury את הבעיות שנוצרו ממגבלות הריחוק והיעדרות עובדים ממפעלי התעשייה. "כל ההתקנות נעצרו כי לא יכלנו להיכנס למפעלים, אבל מצד שני חברות רבות חיפשו את הטכנולוגיות והפיתוחים החדשים וכך יצא שצבר ההזמנות גדל בלי יכולת התקנה בשטח. כדי להדביק את הפער סיפקנו ללקוחות מערך הדרכה כדי להתקין לבד את הציוד במפעלים וכך עד סוף השנה הדבקנו את הפער שנוצר ברבעון שני, כמות ההזמנות עלה דרמטית והפיילוטים הפכו להיות חוזים", אמר שאול.

תגיות