אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיא גיוסים בהייטק ברבעון הראשון - 5.4 מיליארד דולר, זינוק של 89% צילום: באדיבות טראקס

שיא גיוסים בהייטק ברבעון הראשון - 5.4 מיליארד דולר, זינוק של 89%

מדובר ב-172 עסקאות ברבעון שעבר; הפעילות המואצת נבעה מ-20 עסקאות בשווי למעלה מ-100 מיליון דולר כל אחת; עם זאת, ב-IVC מיתר מציינים אפשרות לירידה בהיקפי ההון שיושקעו בחברות ישראליות בהמשך השנה

12.04.2021, 10:12 | מאיר אורבך

חברות הייטק ישראליות גייסו ברבעון הראשון סכום שיא של 5.37 מיליארד דולר ב-172 עסקאות, כך עולה מנתוני חברת IVC מיתר המתפרסמים הבוקר (ב'). הסכום שגויס ברבעון הראשון זינק ב-89% בהשוואה לרבעון הרביעי ב-2020 והוכפל בהשוואה לסכום הגיוס ברבעון הראשון של 2020.

קראו עוד בכלכליסט

הפעילות המואצת ברבעון החולף נבעה מ-20 עסקאות בשווי למעלה מ-100 מיליון דולר כל אחת, שהסתכמו ב-2.96 מיליארד דולר, או 55% מסך ההון שגויס ברבעון הראשון השנה וכמעט פי שלושה יותר בהשוואה לרבעון הרביעי בשנה שעברה.

דולרים, צילום: pixabay דולרים | צילום: pixabay דולרים, צילום: pixabay

הגידול בהיקף גיוסי ההון ברבעון הראשון של השנה נבע מעלייה בפעילותם של משקיעים זרים, שביצעו 594 השקעות (ב-124 סבבי גיוס), זינוק חד בהשוואה לממוצע של 400 השקעות ברבעון, בין השנים 2019-2020.

עסקאות מגובות הון סיכון המשיכו בפעילות מואצת, וברבעון הראשון השנה טיפסו לסך של 5.18 מיליארד דולר ב-134 עסקאות, שהם 96% מסך ההון שהושקע. בהתאמה, היקף ההשקעות ללא מעורבות קרנות הון סיכון התכווץ לנתח של 22% מכלל ההשקעות - ככל הנראה תופעת לוואי לעלייה המתמדת בהערכות השווי של החברות הישראליות.

סכומי ההון הגבוהים שגויסו תואמים למגמת העלייה החדה בהערכת שווי החברות הישראליות בנאסד"ק

סכומי ההון הגבוהים שגוייסו ברבעון הראשון ב-2021 הם בהתאמה למגמת העלייה החדה בהערכות השווי של חברות טכנולוגיה בנאסד"ק בסוף 2020 ובתחילת 2021. עם זאת, התאימות הגבוהה בין גיוסי ההון של חברות טכנולוגיה פרטיות מישראל והערכות השווי של חברות טכנולוגיה הנסחרות בנאסד"ק, מצביעה על הסתברות לירידה בהיקפי ההון שיושקעו בחברות טכנולוגיה ישראליות בהמשך השנה.

מימין: יואל בר אל, דרור פלדהיים, מחברת טראקס שביצעה גיוס גדול, צילום: באדיבות טראקס מימין: יואל בר אל, דרור פלדהיים, מחברת טראקס שביצעה גיוס גדול | צילום: באדיבות טראקס מימין: יואל בר אל, דרור פלדהיים, מחברת טראקס שביצעה גיוס גדול, צילום: באדיבות טראקס

על-פי נתוני IVC מיתר, מספר ההשקעות בחברות טכנולוגיה ישראליות בסבבים המוקדמים (Seed + A) נשמר ברבעון הראשון של השנה בקצב ממוצע, אך היקף ההון שהושקע בחברות אלו המשיך לעלות. במהלך הרבעון הראשון השנה, הסכום שהושקע בחברות בסבבים מוקדמים יותר מהוכפל בהשוואה לממוצע בשנים 2015-2020, גם בסבבי סיד וגם בסבבי A. סך ההון שהושקע בחברות בסבבי גיוס ביניים ומאוחרים הוכפל בהשוואה לרבעון הקודם, כאשר חברות בשלבים מאוחרים גייסו 2.18 מיליארד דולר ב- 34 סבבים.

מריאנה שפירא, מנהלת המחקר ב-IVC מיתר אמרה: "מגפת הקורונה השפיעה עמוקות על ישראל בשנת 2020. שנת 2021 התחילה בקצב חיובי עבור תעשיית ההייטק הישראלית עם שיא גבוה חדש של היקף גיוסי ההון וכן התאוששות בתחום האקזיטים, בעיקר במספר ההנפקות הראשונות".

עם זאת, מוסיפה שפירא: "הפעילות המואצת ברבעון הראשון של השנה היא בעיקר הודות להיקפי ההשקעה בחברות בצמיחה. חברות אלו נהנות ממוניטין בינלאומי ומצויות בקשר ארוך טווח עם קהילת המשקיעים הזרים. תמונה אחרת מצטיירת כשבוחנים את מצבן של החברות הצעירות יותר בהייטק הישראלי. למרות שהחברות בשלבים המוקדמים נהנות מעלייה בהיקף ההון המושקע, מספר ההשקעות בחברות מסוג זה לא טיפס. נתון המלמד כי יש תחרות קשה בין החברות שמגייסות הון".

היקף המיזוגים והרכישות ברבעון הראשון של השנה הסתכם ב-2.07 מיליארד דולר ב-33 עסקאות. נתונים אלו משקפים חזרה לקצב פעילות נורמלי לאחר האטה בפעילות המיזוגים והרכישות בשנת 2020.

תגיות