אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האוצר נגד משרד הבריאות: מסרב להאריך תקנים ל-1,550 עובדי רפואה שגויסו לקורונה צילום: איי פי

פרסום ראשון

האוצר נגד משרד הבריאות: מסרב להאריך תקנים ל-1,550 עובדי רפואה שגויסו לקורונה

באוצר מסרבים להאריך את התקנים ל-300 רופאים, 750 אחיות ו-500 עובדים פרא-רפואיים. משרד הבריאות: המשמעות היא שבסוף מאי יש להוציא 1,550 מכתבי פיטורים. גורמים באוצר: "אף אחד לא יפוטר"

12.04.2021, 20:34 | אדריאן פילוט

משרדי האוצר והבריאות לא מצליחים להגיע להסכמות סביב 1,550 עובדי מערכת הבריאות שגויסו באופן זמני לצורך התמודדות מול מגיפת הקורונה. במשרד האוצר מסרבים להאריך את התקנים, ולקלוט את העובדים - 300 רופאים, 750 אחיות ו-500 עובדים פרא-רפואיים ומנמ"ש (מנהל ומשק) - באופן זמני בבתי החולים הממשלתיים. במשרד הבריאות הסבירו, כי המשמעות המעשית של החלטה כזו היא שבסוף חודש מאי יש להוציא 1,550 מכתבי פיטורים שכן לפי החוק, המעסיק מחויב להודיע חודש מראש על פיטורים והתקנים ניתנו באופן זמני עד סוף חודש יוני. באוצר מתעקשים כי העובדים הללו גויסו באופן זמני והקורונה נגמרה.

קראו עוד בכלכליסט

מאידך, מסבירים במשרד הבריאות, כי הקורונה אמנם בדעיכה אך היא לא נגמרה וישנם עדיין כ-400 חולים מאושפזים, מתוכם כ-250 במצב קשה ו- 117 מונשמים. נזכיר כי באוצר התעקשו לציין בשנה האחרונה שתוספת כוח האדם היא זמנית, כל עוד אין תקציב מדינה מאושר. מדובר בפער של כמה מאות מיליוני שקלים שכן תקנים, בסופו של דבר, מתורגמים לתקציב. פיטורים של מאות רופאים ואחיות עלול לגרום להתערבות של ההסתדרות הרפאוית (המייצגת את הרופאים) וגם של ההסתדרות הכללית (המייצגת את האחיות ואת העובדים הפרה-רפואים).

צוות רפואי במחלקת קורונה (ארכיון), צילום: יריב כץ צוות רפואי במחלקת קורונה (ארכיון) | צילום: יריב כץ צוות רפואי במחלקת קורונה (ארכיון), צילום: יריב כץ

בתחילת המגפה, שרי האוצר והבריאות לשעבר, משה כחלון ויעקב ליצמן, החליטו על תוספת של 300 רופאים חדשים ועוד מאות אחיות. בשלב הראשון גויסו 200 רופאים, אלא שאחרי הגל הראשון, בתי החולים התרוקנו, הן בגלל ההפסקה הכפויה של הפעליות האלקטיבית עליה הכריז משרד הבריאות והן בגלל שרוב הנשאים והנדבקים טופלו בקהילה. באותם חודשים, גם על רקע הירידה במספר הנדבקים שאחרי הסגר, האוצר דרש לעצור את הגיוסים שכן שם היתה ירידה בפעילות של בתי חולים. אלא שעם פתיחת המשק, מספר הנדבקים החל לזנק, בעיקר בחודשים יוני-אוגוסט, מאות רופאים נכנסו לבידוד ומספר החולים הקשים טיפס במהרה. רק אחרי חילופי השרים ושיחה קשה בין מנכ"ל משרד הבריאות דאז משה בר סימן טוב לבין הממונה על התקציבים דאז, שאול מרידור, האוצר חזר לתוכנית והשרים החדשים החליטו על תוספת של עוד כמה מאות רופאים.

נזכיר כי אותה סוגיה הביאה את יו''ר איגוד האחיות בסוף חודש יולי לשבות. גם הפעם סלע המחלוקת היה "תוקף" של אותן אלפי אחיות שהצטרפו למערכת בשנת הקורונה כאשר אילנה כהן, יו''ר האיגוד, התעקשה שזה יהיה "בבסיס" התקציב ולא באופן זמני. כבר אז הסבירו באוצר כי בהיעדר תקציב מדינה ובמצב הפיננסי הרעוע של הממשלה אי פעם, אין אפשרות כזו והחלופה היחידה היא להקצות את התקנים אך ורק באופן זמני –לשנה בלבד - ובמסגרת "קופסת הקורונה" - קרי, הוצאה מיועדת למאבק נגד הנגיף ולא למערכת באופן קבוע.

גורמים באוצר אומרים כי "אף אחד לא יפוטר", וכי הטענות לפיטורים הן דמגוגיה.

תגיות