אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש על העוזרת של ענבל אור: "נקלעה למעסיקה שנתנה לה הנחיות לא הגיוניות" צילום: מוטי קמחי

ביהמ"ש על העוזרת של ענבל אור: "נקלעה למעסיקה שנתנה לה הנחיות לא הגיוניות"

בית משפט השלום בת"א גזר היום 4.5 חודשי עבודות שירות על טלי חיו, שבהוראת אור זייפה מסמך שיציג כי בחשבונה הפרטי עשרות מיליוני שקלים כדי לקבל קו אשראי בבנק לחברת אור סיטי. חיו, שהורשעה בהסדר טיעון, פנתה לשופטת ואמרה: "היא מעסיקה רודנית. היה ברור שאם לא אבצע - אין לאן לחזור"

14.04.2021, 15:55 | עמיר קורץ

4.5 חודשי עבודות שירות בבית החולים "לב השרון" בפרדסיה, חצי שנת מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס בגובה 12 אלף שקל – זה העונש שגזר היום (ד') בית משפט השלום בתל אביב על העוזרת האישית לשעבר של ענבל אור, טלי חיו, שהורשעה בזיוף בכוונה לקבל דבר ובסיוע לקבלת דבר במרמה, שתי העבירות בנסיבות מחמירות. השופטת יעל פרדלסקי ציינה בגזר הדין כי חיו "נקלעה כקורבן למעסיקה שלה שנתנה לה הנחיות לא הגיוניות וביצעה אותן כי חששה לפרנסתה".

קראו עוד בכלכליסט

 חיו (45) ששימשה במשך כעשר שנים כעוזרת האישית של אור, "מלכת קבוצות הרכישה" לשעבר הנאשמת כיום בשורת עבירות מרמה, זיוף ומס חמורות, הורשעה כבר בנובמבר האחרון. זאת, לאחר הסדר טיעון שהגיעה אליו מול פרקליטות מיסוי וכלכלה, במסגרתו הודתה שפעלה בהוראתה ובשליחותה של אור ובמשותף עם סמנכ"ל הכספים דאז של אור סיטי נדל"ן דרור גלעדי, כדי לזייף מסמך בנקאי. זאת, על מנת להציג יתרת כספים גבוהה בעשרות מיליוני שקלים מזו שהיתה בפועל בחשבונה הפרטי של אור ב-UBANK, על מנת שתקבל אישור לחריגה ממסגרת האשראי שהיתה לחברת אור סיטי נדל"ן שבבעלותה בבנק מזרחי טפחות.

ענבל אור בבית המשפט העליון, צילום: אוראל כהן ענבל אור בבית המשפט העליון | צילום: אוראל כהן ענבל אור בבית המשפט העליון, צילום: אוראל כהן

לאחר הרשעתה ביקש עו"ד רוי גורדון מפרקליטות מיסוי וכלכלה מבית המשפט להשית על חיו 4.5 חודשי עבודות שירות וקנס של 30 אלף שקל. לדברי הפרקליטות, יש להקל עם חיו היות שהיא פעלה מתוך מילוי הוראותיה של אור, שהיתה יוזמת פעולות הזיוף והמרמה. הסנגורית של חיו, עו"ד עינב איטח אמרה גם היא בעת דיון הטיעונים לעונש בחודש פברואר כי יש להתחשב בחיו שרק מילאה אחר הוראות אור משום שחששה למקום עבודתה, אך לא היתה שותפה ליוזמה ולתכנון.

חיו פנתה באותו דיון לשופטת יעל פרדלסקי, הביעה צער על מעשיה, סיפרה על החיים בעבודה תחת אור, וביקשה התחשבות בהטלת גובה הקנס. "נקלעתי כקורבן לבוסית שנתנה את ההוראות הלא הגיוניות האלה, ולצערי נאלצתי לבצע אותן כי חששתי למקור פרנסתי", אמרה חיו. "זו גם מעסיקה רודנית שכופה את ההוראות, לא נותנת אופציה בכלל. היה ברור שאם לא אבצע - אין לאן לחזור".

השופטת פרדלסקי ציינה בגזר הדין כי אף שהיקף האשראי שהתקבל מבנק מזרחי טפחות בשל זיוף המסמך עמד על מיליוני שקלים והעמיד בסיכון משמעותי את לקוחות החברות של ענבל אור, היא בחרה לקבל את הסדר הטיעון המקל שנעשה עם חיו. זאת בשל הודאתה במעשים שחכמה זמן שיפוטי יקר, היעדר עבר פלילי, הבעת החרטה, שיתוף הפעולה שלה עם רשויות החוק ובעיקר נסיבות ביצוע העבירות – מילוי אחר הוראות המעסיקה שלה, אור. לאור מצבה הכלכלי הקשה של חיו בעקבות הפרשה פסקה לה השופטת, כאמור, קנס נמוך יותר מזה שביקשה הפרקליטות להשית עליה.

זיוף מסמך בנקאי באמצעות טיפקס, מספריים ומכונת צילום

ההליך נגד חיו הוא הליך נפרד לזה שמנהלת פרקליטות מיסוי וכלכלה בבית המשפט נגד אור ודרור גלעדי, בעקבות כתב האישום שהוגש נגדם בספטמבר 2019. אור מואשמת בין היתר בעבירות מע"מ, מס הכנסה, זיוף ועבירות מרמה בנסיבות מחמירות וגלעדי מואשם בעבירות מע"מ, זיוף ומרמה בנסיבות מחמירות. השניים ממשיכים לנהל את שלב ההגנה במשפטם וכופרים בהאשמות.

המקרה לגביו הורשעה חיו אירע בפברואר 2016. חיו, בהנחייתה של אור ועל פי הוראותיה, פעלה בצוותא עם גלעדי, ליצירת מסמך מזויף ששיקף באופן כוזב יתרת שיערוך פיקדונות גבוהה - על סך כמעט 28 מיליון שקל - בחשבונה הפרטי של אור בחשבון UBANK זאת בזמן שבחשבון היתה יתרת חוב של 6.5 מיליון שקל – חריגה של 1.3 מיליון שקל ממסגרת האשראי שאושרה לאור.

הזיוף, על פי כתב האישום, בוצע באופן הבא: השניים הדפיסו מהאינטרנט מסמך שיערוך כללי של חשבון הפקדונות העדכנית בחשבון של אור. לאחר מכן הם מחקו באמצעות טיפקס את סכום יתרת שיערוך הפקדונות שהופיעה במסמך האמיתי, רשמו באמצעות תוכנת אקסל את המספר 27,985,221.46 שקל , הדפיסו את הרישום וגזרו ממנו את המספר והדביקו את החתיכה הגזורה על גבי המסמך האמיתי במקום המספר המקורי. לאחר מכן הם צילמו את המסמך שיצרו במכונת צילום ובכך שינו את יתרת הפיקדונות שהופיעה בו. בהמשך צילמו השניים את המסמך החדש באמצעות המצלמה של הסלולרי והעבירו בווטסאפ שלוש גרסאות שונות לאור, עד שהיא אישרה את הגרסה הסופית.

עם הצילום הזה של המסמך המזויף שמראה כי יתרת הפקדונות שלה עומדת על כ-28 מיליון שקל אור הגיעה למנהל הסניף במזרחי טפחות. היא הראתה לו שיש לה כביכול עשרות מיליוני שקלים בחשבון הפרטי ועל כן לא תהיה לה בעיה לסגור את החוב של אור סיטי. על פי כתב האישום, בעקבות המצג הכוזב שהציגה אור למנהל הסניף, תוך שימוש במסמך המזויף שזייפה בצוותא עם גלעדי וחיו, הוא אישר לה את המשך פעילות חשבון אור סיטי, ונמנע מאי כיבוד שיקים שהוציאה מסיבת "אין כיסוי מספק".

תגיות