אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דנמרק היא המדינה הראשונה שהפסיקה לחלוטין את השימוש בחיסון של אסטרזניקה חיסון קורונה אסטרזניקה אסטרה הזנקה אסטרהזנקה אסטרה-זנקה אוקספורד | צילום: University Of Oxford

דנמרק היא המדינה הראשונה שהפסיקה לחלוטין את השימוש בחיסון של אסטרזניקה

זאת בעקבות הקשר האפשרי לתסמונת נדירה של היווצרות קרישי דם בקרב מחוסנים ו"חשש לסיכון ממשי"; בדנמרק מעריכים שמי שלא חוסן עד כה נמצא בסיכון נמוך

15.04.2021, 13:29 | חדשות חוץ

דנמרק הפכה למדינה הראשונה שהפסיקה לחלוטין את השימוש בחיסון של אסטרזניקה, זאת בשל הקשר האפשרי לתסמונת נדירה של היווצאות קרישי דם בקרב מחוסנים. 


קראו עוד בכלכליסט:


רשויות הבריאות בדנמרק הודיעו אתמול (ד') כי לאחר בדיקה שערכו הוחלט כי מבצע החיסונים במדינה ימשיך בלי שימוש בחיסון של אסטרזניקה, זאת בשל החשש "לסיכון ממשי לתופעות לוואי חמורות". 



מפעל אסטרזניקה, צילום: שאטרסטוק מפעל אסטרזניקה | צילום: שאטרסטוק מפעל אסטרזניקה, צילום: שאטרסטוק


"בהתבסס על הממצאים המדעיים, ההערכה הכוללת שלנו היא שיש סיכון ממשי לתופעות לוואי חמורות הקשורות לשימוש בחיסון נגד קורונה שפיתחה אסטרזניקה", מסר מנהל רגולטור הבריאות בדנמרק, סורן ברוסטרום. "לפיכך, החלטנו להסיר את החיסון הזה מתוכנית החיסונים שלנו", הוסיף. 

הערכה שהסיכון נמוך למי שלא חוסן

לפי ברוסטרום המגפה תחת שליטה בדנמרק, ושיעור גבוה מקרב האוכלוסיה המבוגרת חוסנה. אלה שעדיין לא חוסנו נמצאים בסיכון נמוך יחסית. "עלינו לשקול זאת נגד העובדה שאנחנו מודעים כעת לסיכון לתופעות לוואי חמורות מהחיסון של אסטרזניקה, אפילו אם במונחים אבסולוטיים הסיכון הוא נמוך", הסביר. בעקבות ההחלטה, אנשים שכבר קיבלו את המנה הראשונה של החיסון יוזמנו לקבל מנה שנייה מחיסון מסוג אחר. 

עם זאת, ברוסטרום ציין כי המדינה עשויה לחזור ולהשתמש בחיסון בשלב מאוחר יותר אם הסיטואציה תשתנה. 

ההחלטה של דנמרק מהווה מכה נוספת למבצע החיסונים המקרטע גם כך של האיחוד האירופי, זאת לאחר שביום שלישי הודיעה ג'ונסון אנד ג'ונסון כי תשעה את חלוקת החיסונים שלה בקרב 27 המדינות החברות באיחוד האירופי. הרגולטורים בארה"ב השעו את השימוש בחיסון זה בשל הסיכון להיווצרות קרישי דם. 

בתוך כך, באיחוד האירופי הגיעו להסכם להאיץ את  המשלוחים של 50 מיליון מנות נוספות של החיסון שפיתחו פייזר וביונטק. 

בסוכנות הידיעות רויטרס דיווחו כי ההחלטה של דנמרק עלולה להאט את קצב חלוקת החיסונים במדינה בארבעה שבועות. המדינה הייתה הראשונה שהשעתה את השימוש בחיסון כבר במרץ בשל חששות בנוגע לבטיחות. מדינות נוספות שהפסיקו את השימוש חזרו להשתמש בו לאחר שבשבוע שעבר קבעו הרגולטורים של האיחוד כי קרישי הדם הם תסמונת "מאוד נדירה" וכי היתרונות בחיסון עולים על הסיכונים. 

מאסטרזניקה נמסר כי הם עובדים עם הרגולטורים בעולם כדי להבין טוב יותר את המקרים המדווחים, האפידמיולוגיה והמכניזם האפשרי שגורם לתסמונת. 


תגיות