אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האיחוד האירופי ופייזר קרובים לעסקה הגדולה בעולם לאספקת חיסוני קורונה חיסון קורונה של פייזר | צילום: בלומברג

האיחוד האירופי ופייזר קרובים לעסקה הגדולה בעולם לאספקת חיסוני קורונה

מדובר בעסקה לאספקת 1.8 מיליארד חיסוני קורונה, וזאת עד שנת 2023; הם צפויים להספיק לחסן את כל תושבי האיחוד במשך שנתיים; במקביל, נציבות האיחוד פועלת משפטית נגד אסטרזניקה, שצמצמה את יעדי הייצור

24.04.2021, 09:00 | חדשות חוץ

נציבות האיחוד האירופי הודיעה כי היא צופה לסכם בתוך כמה ימים את עסקת אספקת החיסונים הגדולה בעולם, במסגרתה יסופקו לה בשנים הקרובות 1.8 מיליארד חיסוני קורונה של פייזר, זאת על רקע דיון סוער בעולם בנוגע לאספקת חיסונים למדינות העניות בעולם.


קראו עוד בכלכליסט:


נשיאת הנציבות אורסולה פון דר ליין מסרה בביקור במפעל החיסונים של פייזר בפורס, בלגיה, כי החיסונים של יצרנית התרופות האמריקאית ושותפתה הגרמנית ביונטק יועברו במהלך 2021-2023.


חיסון קורונה של פייזר, צילום: גטי אימג חיסון קורונה של פייזר | צילום: גטי אימג'ס חיסון קורונה של פייזר, צילום: גטי אימג


לפי דיווח ברויטרס, ההסכם, שאמור לכלול 900 מיליון מנות אופציונליות, יספיק לחיסון אוכלוסיית 450 מיליון אזרחי האיחוד האירופי במשך שנתיים. זהו החוזה השלישי עליו סיכם הגוש עם שתי החברות, שכבר התחייבו לספק השנה 600 מיליון זריקות מהחיסון בעל שני המינונים במסגרת שני חוזים קודמים. בריסל שואפת לחסן לפחות 70% מהאוכלוסיה הבוגרת של אזרחי האיחוד האירופי עד סוף יולי.

המהלך מתרחש בשעה שהנציבות האירופית מבקשת לנתק את קשריה עם אסטרזניקה לאחר שיצרנית התרופות צמצמה את יעדי האספקה שלה לאיחוד בגלל בעיות ייצור. ביום שישי התקדמה הנציבות בצעדיה לנקיטת הליכים משפטיים נגד חברת התרופות הבריטית-שוודית.

גורם באיחוד האירופי אמר כי הסכם האספקה עם פייזר הוסכם באופן עקרוני אך הוסיף ששני הצדדים זקוקים למספר ימים בכדי לסכם את התנאים הסופיים. פייזר עשתה בחודשים האחרונים מאמצים כדי להגביר את התפוקה במפעליה בארה"ב ובבלגיה במטרה לענות על הביקוש הגובר. מנכ"ל החברה, אלברט בורלה, אמר כי למפעל בפורס צפויה להיות יכולת לייצר יותר מ-100 מיליון מנות עד מאי, מה שיתרום לתפוקה העולמית של החברה העומדת על 2.5 מיליארד מנות השנה.

גורם בחברה אמר שהמפעל בפורס ייצא כ-300 מיליון חיסוני קורונה ליותר מ-80 מדינות מאז החל שם הייצור לקראת סוף השנה שעברה. ועם זאת, העסקה החדשה עשויה להגביר את הוויכוח על הפער ההולך וגדל שנוצר במבצעי החיסונים בין מדינות עשירות למדינות בעלות הכנסה נמוכה יותר.

ארה"ב העניקה ליותר מ -40% מאוכלוסייתה מנה אחת לפחות, בעוד שבהודו, שם רמת התחלואה שברה שיאים, רק 8% קיבלו מנה ראשונה ומדינות רבות באפריקה רק 1%, כך על פי ניתוח של סוכנות רויטרס.


תגיות