אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן סמסונג ונצ'רס נגד משה חוגג:  "נהג בבריונות בעניין מניות סטורדוט" משה חוגג | צילומים: אוראל כהן

פרסום ראשון

קרן סמסונג ונצ'רס נגד משה חוגג: "נהג בבריונות בעניין מניות סטורדוט"

חוגג טוען כי בינו לבין סמסונג ונצ'רס קיים הסכם מחייב שלפיו היא מכרה לו את מניותיה בחברת סטורדוט תמורת 13 מיליון דולר. הקרן טוענת שאין הסכם חתום והמו"מ לא הסתיים

27.04.2021, 13:32 | ליטל דוברוביצקי


הסכסוך בין קרן ההשקעות סמסונג ונצ'רס (SVIC21) מקבוצת סמסונג העולמית לאיש העסקים משה חוגג מתחמם. הקרן טוענת בפני בית משפט כי חוגג מנסה לכפות עליה למכור את כל מניותיה בחברת סטורדוט  (StoreDot) מכוח טיוטת הסכם בלתי קיים שהמו"מ לגביו טרם הושלם והוא אף לא נחתם.


קראו עוד בכלכליסט:

באמצעות עוה"ד עופר צור, עופר פליישר ואילנה זיבנברג ממשרד גורניצקי ושות' הקרן טוענת כי היא מחויבת בניהול עסקיה לפי נהלים קפדניים. "לשם התקשרות בעסקה כדוגמת העסקה דנן, הקרן מחויבת בקבלת אישורם של האורגנים המוסמכים אצלה, ובפרט היא צריכה לקבל את אישור וחתימתו של המנכ"ל, שבהיעדרם לא יכולה עסקה להיכנס לתוקף ו/או לחייב את הקרן  באופן כלשהו... אין זו הפתעה מרעישה שקבוצה בינלאומית כמו סמסונג אינה יכולה להתקשר בעסקה למכירת מניות בהיקף של עשרות מיליונים מבלי לקיים הליך אישורים סדור אצלה ומבלי לחתום על הסכם בכתב. 

משה חוגג, צילום: אוראל כהן משה חוגג | צילום: אוראל כהן משה חוגג, צילום: אוראל כהן

"גם חוגג ידע שהקרן  לא תבצע עסקה 'ורבלית' ללא חתימה על חוזה בכתב. הוא עצמו דרש פעם אחר פעם שתיחתם העסקה. הוא ידע שללא חתימה מצד הקרן אין עסקה. לאחר שהבין כי העסקה כנראה לא תיחתם עמו בשל קיומה של הצעה אחרת, הלך ובבריונות בלתי מצויה חתם פתאום על טיוטה, כאילו שחתימתו בלבד הופכת טיוטה מסומנת להסכם (שלא הושלם ולא נחתם)", נטען. 

עוד טוענת הקרן כי היא  קיבלה הצעות מצדדים שלישיים והיתה בתהליך גם מולם. לדבריה, "חוגג ידע זאת. שעה שהבין כי הצעתו אינה מיטבית וכי קיימת אפשרות שהקרן  לא תחתום עמו על עסקה, ועל מנת לסלק מכשול זה מדרכו, ביצע בבריונות מחטף וחתם חד-צדדית כדי לאלץ עסקה במחיר נמוך ולגרום נזק לקרן. כך לא נוהגים אנשים הגונים; כך לא עושים עסקים לא בישראל, לא בקוריאה ולא במקומות אחרים; כך מנסים לבצע מחטף פסול".

התביעה של חוגג 

תגובת הקרן הוגשה בהמשך לכך שמשה חוגג הגיש לאחרונה לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה ובקשה לצו מניעה כנגדה. זאת, בטענה כי הקרן מתנערת מהסכם למכירת מניות שלה בחברת סטורדוט תמורת 13 מיליון דולר למשה חוגג. 

עו"ד עופר צור, צילום: אוראל כהן עו"ד עופר צור | צילום: אוראל כהן עו"ד עופר צור, צילום: אוראל כהן

לאחרונה פורסם ב"כלכליסט" כי סטורדוט מנהלת מגעים למיזוג עם ספאק לפי שווי של 3.5 מיליארד דולר. על פי סטורדוט באמצעות הטכנולוגיה שלה ניתן יהיה להגיע לטעינה מהירה ומלאה של מכונית חשמלית בתוך 5 דקות שתשתווה למהירות תדלוק מכל דלק של מכונית מונעת בנזין. 

החברה הוקמה בשנת 2012 על ידי דורון מאירסדורף, פרופ' שמעון ליצין ופרופ' גיל רוזנמן. בין המשקיעים בחברה רומן אברמוביץ', הבעלים של קבוצת הכדורגל הבריטית צ'לסי, משפחת ורטהיימר, סמסונג ועוד. 

חוגג טען, כי הוא באמצעות חברה מטעמו וסמסונג ונצ'רס במישרין נמנים עם בעלי המניות של חברת סטורדוט הישראלית שפיתחה סוללת ליתיום-יון שמאפשרת טעינה מהירה לשוק המובייל ולתעשייה. חוגג ביקש מבית המשפט, באמצעות עו"ד יורם בר ושחר מילצ'ן ממשרד כספי ושות', להצהיר כי נכרת הסכם מחייב בינו לבין הנתבעת שבמסגרתו מכרה הנתבעת לחוגג מניות המוחזקות על ידיה בסטורדוט תמורת  ל-13 מיליון דולר. 

בית משפט הוציא לאחרונה צו ארעי במעמד צד אחד המונע בשלב זה מהקרן למכור את מניותיה בחברה. דיון במעמד הצדדים נקבע ל-9 במאי 



תגיות