אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לאחוזת בית: יוניק-טק גייסה 26.5 מיליון שקל - לאחר ביקושים של 30 מיליון שקל צילום: בלומברג

בדרך לאחוזת בית: יוניק-טק גייסה 26.5 מיליון שקל - לאחר ביקושים של 30 מיליון שקל

שותפות המו"פ מבקשת לרכוש מניות של עובדי חברות הייטק פרטיות, שמוגדרות "חדי-קרן" - חברות סטארט-אפ שאינן נסחרות, ששוויין מעל למיליארד דולר; בימים הקרובים יתחיל המסחר ביחידות ההשתתפות של השותפות בבורסה בת"א - גייסה לפי שווי שוק של 40 מיליון שקל

27.04.2021, 15:55 | חזי שטרנליכט

בורסת ת"א ממתינה לשותפות המו"פ הבאה: יוניק-טק גייסה 26.5 מיליון שקל מהציבור, לאחר שרשמה ביקושים בהיקף של 30 מיליון שקל. גייסה לפי שווי שוק של 40 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט

יוניק-טק מבקשת לרכוש לצורכי השקעה מניות של עובדי חברות הייטק פרטיות, שמוגדרות כ"יוניקורן" (חדי-קרן, חברות סטארט-אפ שאינן נסחרות ששוויין מעל למיליארד דולר). בימים הקרובים יתחיל המסחר ביחידות ההשתתפות שלה בבורסה בת"א. 

אבי גפן מנכ"ל שותפות יוניק-טק אבי גפן מנכ"ל שותפות יוניק-טק אבי גפן מנכ"ל שותפות יוניק-טק

יוניק-טק עצמה מגיעה ללא הכנסות או מימושים משלה. השותפות שהונפקה בבורסה של תל אביב היא למעשה שותפות בין שני גורמים שונים: קבוצת השקעות בשם Together שהקים שוקי כהן שרת, שמשמש בתור יו"ר יוניק-טק, וחברת The Elephant, בניהול חיים שיף, שפועלת בשוק הסקנדרי הבינלאומי ומנהלת פלטפורמה שבה מציעים למכירה מניות בחברות הייטק פרטיות.

יוניק-טק מציעה מודל השקעה נוסף בתחום ההייטק שחשיפה אליו עד עכשיו לא הייתה אפשרית למשקיע מהשורה. ערב הקמת יוניק-טק, הקימו היזמים קרן השקעות ייעודית כדי לבצע הוכחת התכנות למתודולוגיה. לשם כך נרכשו מניות של מספר יוניקורנים במטרה להראות כיצד הנפקה או הפיכת החברה לציבורית משרתת את המודל של ההשקעה.

כך למשל, הקרן שהוקמה השקיעה במניות של פאלנטיר (חברה הנסחרת בוול סטריט) ב-7 דולרים למניה. החברה הונפקה ב-4 בינואר השנה וכעת מחיר המניה הינו סביב 24.1 דולרים, המגלם תשואה של 244%.

דמי הניהול לשותף הכללי של השותפות עומדים על לא פחות מ-25 אלף דולר או 0.2% מהנכסים עד ל-100 מיליון שקל. דמי הניהול יורדים ל-0.15% מנכסים של 100 עד 200 מיליון שקל ו-0.08% מ-250 מיליון שקל ומעלה.

אחד הנושאים הרגישים בשותפויות המו"פ הוא דמי ההצלחה. שותפות יוניק-טק מקווה שמשום שהיא משקיעה במניות של חברות שנמצאות בשווי גבוה ולכן יש סיכוי גבוה שיונפקו - יהיה לה שיעור נמוך של השקעות ש"ייכשלו", בניגוד להשקעות מסורתיות יותר של שותפויות מו"פ אחרות בחברות סטארט-אפ שנמצאות בסיכון גבוה יותר.

דמי היוזמה: אם השקיעו 100 שקל, על הקרן לא גובים דמי יוזמה. על ה-100 הראשונים שהרוויחו יגבו 20%, כל מה שמעבר - 30%. כך למשל השותפות השקיעה 100 שקלים במניות יוניקורן וקיבלה נטו (בניכוי הקרן) 300 שקלים – עבור ה-100 שקלים הראשונים ייגבו 20%, ועל ההפרש – 200 שקלים, ייגבו עוד 30%. כך שדמי היוזמה יעמדו על 60 שקלים.

יו"ר יוניק טק, שוקי כהן שרת, כאמור עומד בראש קבוצה בשם Together שביצעה השקעות שונות במניות של חדי קרן בעבר. מנכ"ל השותפות, אבי גפן, הקים קרנות הון סיכון בעברו ואף שימש כסמנכ"ל פועלים שוקי הון. השותפות תפעל לאתר בין 600 החברות בעולם שמוגדרות כיום כ"יוניקורן", קרי חברות טכנולוגיה שבסבב הגיוס הפרטי האחרון שלהם גולם להן שווי של מעל למיליארד דולרים, עובדים שמעוניינים למכור חלק מהמניות.

לרוב מדובר בעובדים שסיימו זה מכבר את עבודתם בחברה, מימשו את האופציות ומחזיקים במניות שהן פרטיות. יוניק-טק תאפשר להם "להנזיל" חלק מהסכום על ידי רכישת המניות בכסף, תוך קבלת הנחה מסויימת על השווי. השותפות תבקש להשקיע במניות, במטרה שכשהחברות יונפקו היא תוכל להשיא תשואה משמעותית עליהן.

תגיות