אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
החזרה לשגרה צמצמה את ההוצאות הביתיות למזון: עלייה של 3.2% בלבד ברבעון הראשון סופרמרקט ב תל אביב | צילום: דנה קופל

החזרה לשגרה צמצמה את ההוצאות הביתיות למזון: עלייה של 3.2% בלבד ברבעון הראשון

זאת לעומת עלייה של 10.1% ברבעון האחרון של 2020. בין הסיבות לירידה: פתיחת המסעדות ובתי הקפה, חזרה למקומות העבודה וצמצום השהייה בבתים לעומת תקופת משבר הקורונה; עפ"י הלמ"ס, בכלל רשתות השיווק נרשמה ברבעון הראשון של השנה עלייה של 1.4% בפדיון

29.04.2021, 13:00 | נורית קדוש

החזרה לשגרה מובילה לצמצום ההוצאה על רכישת מזון לצריכה ביתית. עפ"י נתוני הלמ"ס שהתפרסמו היום (ה'), ברבעון הראשון של השנה נרשמה עלייה של 3.2% בהוצאות על רכישת מזון לבית, לעומת עלייה של 10.1% ברבעון האחרון של 2020. 


קראו עוד בכלכליסט:

ניתן להעריך כי הצמיחה בשיעור נמוך יחסית לזה שנרשם בשלהי השנה שעברה, היא פועל יוצא של פתיחת המסעדות ובתי הקפה וגם חזרה למקומות העבודה וצמצום השהייה בבתים, לעומת תקופת משבר הקורונה.


אילוסטרציה, צילום: איתן ברנט אילוסטרציה | צילום: איתן ברנט אילוסטרציה, צילום: איתן ברנט

בכלל רשתות השיווק, הכוללות גם רשתות למוצרי טקסטיל והלבשה, הנעלה, כלי בית, קוסמטיקה, תרופות, צעצועים, ספרים, ציוד משרדי ואופטיקה - נרשמה ברבעון הראשון עלייה של 1.4% בפדיון, לאחר יציבות ברבעון האחרון של אשתקד.

בלמ״ס מציינים כי השינויים בערך המכירות ברשתות אינם משקפים בהכרח את השינויים בערך המכירות של מוצרי צריכה בכלל המסחר הקמעוני. זאת, בשל היתכנות למעבר של קונים ממסגרת המסחר הקמעוני האחר למסגרת חנויות של רשתות השיווק הנבדקות, מסיבות שונות, כמו פתיחת סניפים חדשים, רכישה של חנויות קיימות וסגירת סניפים.


תגיות