אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מיום שני: כל הנכנסים לארץ מ-7 מדינות - לבידוד אולם הנכנסים בנתב"ג | צילום: אי פי איי

מיום שני: כל הנכנסים לארץ מ-7 מדינות - לבידוד

לאחר התמהמהות של כמה ימים, מנכ"ל משרד הבריאות חתם על הצו ולפיו גם מתחסנים ומחלימים יידרשו לבידוד אם יגיעו מאוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו וטורקיה. בכירי מערכת הבריאות: "אם המגמה תימשך, לא תהיה חובת מסכות בחללים סגורים עם 'תו ירוק'"

29.04.2021, 18:38 | ynet

האם בקרוב לא נחויב לעטות מסכה גם בחללים סגורים? כך לפחות סבורים בכירי מערכת הבריאות. בסיכום ישיבת קבינט המומחים הלאומי, גוף הממליץ למשרד הבריאות, נאמר כי אם תימשך המגמה הנוכחית של ירידה בתחלואה בקורונה, ניתן יהיה להתיר אי עטיית מסיכה באירועים בחלל סגור המתנהלים תחת "תו ירוק". 

קראו עוד בכלכליסט:


היום (ה'), ולאחר השתהות של כמה ימים, חתם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, על תיקון לצו ולפיו כל מי שחוזר מאוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה, הודו, מקסיקו וטורקיה ייכנס לבידוד. גם מחוסנים ומחלימים יהיו חייבים בבידוד למשך 14 ימים או 10 ימים בביצוע שתי בדיקות קורונה שליליות. התיקון לצו ייכנס לתוקף ביום שני הקרוב, וטעון אישור הועדה המסדרת של הכנסת שתקבע באיזו ועדה ידון ויאושר. 

מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי, צילום: אולפן כלכליסט מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי | צילום: אולפן כלכליסט מנכ"ל משרד הבריאות חזי לוי, צילום: אולפן כלכליסט


 אף שקבינט המומחים התכנס ביום שלישי - היום שבו פורסמו ההמלצות לגבי כניסה לבידוד למגיעים לארץ מאותן מדינות - חבריו מתחו ביקורת על ההתמהמהות בקבלת ההחלטות בעניין זה, כמו גם על העיכוב הממושך בהכנסת הצמידים האלקטרוניים לשימוש, יותר מחודשיים לאחר שהפרויקט היה אמור לצאת לדרך. 

קבינט המומחים קרא "ליישם מיידית את הצעדים שהוסכמו בדיוני משרד הבריאות לעיכוב והקטנת הסיכון לייבוא וריאנטים לישראל (נתב"ג ומעברי גבול יבשתיים וימיים) והתפשטות מקומית שלהם, לרבות מניעת הגעה של תיירים ממדינות בסיכון מיוחד, המשך ביצוע בדיקות לנכנסים לפני ולאחר נחיתתם ללא תלות בסטטוס החיסון שלהם, ויישום התוכנית לווידוא הרמטי של בידוד לחוזרים (כולל צמיד אלקטרוני). כל יום שעובר ללא וידוא אמצעים אלה נושא בחובו סיכון שניתן לצמצמו. זהו הסיכון המשמעותי ביותר לפגיעה בהישגי החיסון ובקרת ההתפשטות שהושגו".

בישיבה שנערכה דן קבינט המומחים בהסרת המסכות בחללים סגורים, כשבועיים לאחר שמשרד הבריאות התיר את הסרתן באוויר הפתוח. בסיכום הדיון נכתב: "לא הושג קונצנזוס בין חברי קבינט המומחים האם ומהו השלב שבו ניתן יהיה להנחות על הפסקת עטיית מסכות".

עם זאת, הבהירו, "ישנו קונצנזוס על כך שבשלב מתקדם וככל שיימשכו המגמות הנוכחיות, ויצטברו עדויות על הפחתה משמעותית בהדבקה מאדם מחוסן/מחלים שנדבק בעצמו, כמו גם על היעדר אירועי הדבקה נרחבים בנסיבות שבהן לא עוטים מסכה כמסעדות, ניתן יהיה להתיר אי עטיית מסיכה באירועים בחלל סגור המתנהלים תחת 'תו ירוק'".

אתמול אמר בכנסת סגן שר הבריאות יואב קיש כי תוך שלושה שבועות תישקל הסרת "התו הירוק", המומחים מתנגדים לכך. 

לפי סיכום הדיון, 168 מחוסנים ומחלימים שחזרו מחו"ל נמצאו חיוביים בנתב"ג (0.17% מסך המחוסנים ומחלימים שחזרו לארץ). זוהתה מדינה אחת (אוקראינה) שהשיעור בה מגיע ל- 1.5% מכלל החוזרים המחוסנים/מחלימים שנמצאו חיוביים.

חברת הקבינט פרופ' גליה רהב ציינה: "אחת הבעיות הקשות שהיו במגפה זו ההתמהמהות בקבלת ההחלטות. הווירוס לא מחכה לנו עד שנקבל החלטות. הוא עושה מה שבא לו ואנחנו צריכים לעמוד בקצב שלו. מתחילה בעיה עם הווריאנט ההודי. יכול להיות שזה לא יהיה משמעותי, אבל זה לא ברור. בשלב זה חייבים לקבל החלטה בעניין הזרים הנכנסים לישראל וישראלים ששבים ארצה ממדינות אלו חייבים להיכנס לבידוד. אני חושבת שצריכים לקבל החלטה מיידית ולא לחכות שזה יהיה מאוחר מידי"

בפורום, שבראשו עומד פרופ' רן בליצר, חברים כמה מבכירי מערכת הבריאות ומשרד הבריאות ובהם פרויקטור הקורונה פרופ' נחמן אש, ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס, כמו גם פרופ' גליה רהב, ראש היחידה למחלות זיהומיות במרכז הרפואי שיבא.
 

תגיות