אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לקראת סוף החל"ת - כך תמצאו עבודה באמצעות הרשתות החברתיות לינקדאין Linkedin רשת חברתית רשתות חברתיות | צילום: שאטרסטוק

לקראת סוף החל"ת - כך תמצאו עבודה באמצעות הרשתות החברתיות

92% מהמעסיקים משתמשים ברשתות החברתיות והמקצועיות לאיתור מועמדים לעבודה. לכן, כדי למצוא עבודה כדאי לתחזק פרופיל מעודכן ולהשתמש ברשתות כדי להגיע להזדמנות הבאה בקריירה - מדריך

02.05.2021, 12:58 | מעין מנלה

בסוף יוני תסתיים תקופת החל"ת ומי שלא יוכל לחזור למקום העבודה הקודם שלו יצטרך למצוא עבודה חדשה. בנוסף, תקופת הקורונה גרמה לאנשים רבים להרהר בקריירה שלהם וחלקם החליטו לעשות שינוי, להחליף עבודה או אפילו מקצוע. למעשה, 40% מהעובדים שוקלים לעזוב את מקום העבודה הנוכחי שלהם, כך לפי סקר גלובלי של מיקרוסופט. בשנה החולפת החיים עברו לדיגיטל, ומגמות שהחלו עוד קודם רק התעצמו. לכן, נוכחות ברשתות החברתיות הפכה הכרחית למי שרוצה למצוא היום עבודה או לגייס עובדים. 

קראו עוד בכלכליסט:


לפי סקר 'עתיד גיוס העובדים' של CareerArc 92% מהמעסיקים משתמשים ברשתות חברתיות ומקצועיות כדי לגייס טאלנטים – יותר אפילו מהשימוש בשיטת 'חבר מביא חבר' (87%). איך ניתן לנצל את הרשתות החברתיות בצורה הטובה ביותר כדי למצוא עבודה. 

1. הגדירו מטרה 

השלב הראשון בחיפוש עבודה הוא להגדיר באילו חברות תרצו לעבוד ובאיזה תפקיד. אחרי שאתם יודעים תוכלו לחפש באופן ממוקד. "הזינו בשורת החיפוש בלינקדאין את שם החברה ותוכלו למצוא משרות פנויות שפורסמו על ידה. אבל בשביל למקד את זה, הוסיפו פילטרים כמו תאריך פרסום, מדינה וכו'. אפשרות נוספת היא הזנה של שם המשרה או התפקיד המבוקש בשורת החיפוש, וסינון לפי 'משרות/Jobs'", אומר שי יתח, מוביל תחום שיווק, יח"צ ומיתוג מעסיק בחטיבת הטכנולוגיה בבנק הפועלים. 

2. חפשו אנשים

לינקדאין ופייסבוק הן רשתות חברתיות וכדאי לנצל את השיח עם האנשים שם על מנת למצוא את מקום העבודה הבא. "לינקדאין היא רשת חזקה של קשרים. בארגון שפרסם את המשרה שאתם רוצים יכול מאוד להימצא איש קשר שהוא המפתח לראיון או לפגישת ההיכרות. הוא זה שיניח את קורות החיים שלכם על שולחנו של מקבל ההחלטות, צרו איתו קשר", אומר יתח. יותר מכך, ניתן להשתמש במעגל החברים שלכם, בקבוצות או בפנייה ישירה כדי ליצור קשר עם אנשים שעובדים בארגון בו אתם חפצים ואפילו להשתמש ברשתות כדי ללמוד עוד על התפקיד שאתם רוצים למלא. 


נועה שומרוני-גל, VP HR בחברת AllCloud מאמינה שהדבר הראשון שאתם צריכים לעשות כאשר אתם רואים משרה שמעניינת אתכם הוא לבדוק איזה קשר אישי יש לכם למישהו שמקורב למשרה הזו. " אולי אתם מכירים מישהו מהנהלת החברה המפרסמת או שאולי אתם ממכירים מישהו שעובד בה. אם אין לכם עדיין קורות חיים מפוארים, אין טעם שתשלחו עוד מסמך. חפשו את הקשר האישי ונסו להציג את עצמכם לחברה דרך הקשר האישי. הסיכוי שישקלו את המועמדות שלכם גדול להערכתי פי 10 מאשר שליחת קורות חיים באופן הקונבנציונאלי למייל גיוס אנונימי. בלינקדאין יש ממש טמפלט של הודעה ששולחים ל"חבר" העובד בחברה שמעניינת אתכם", היא אומרת. 

3. הגישו מועמדות ברשת

"יש מקרים בהם לינקדאין תאפשר לכם להגיש מועמדות למשרה בתהליך שנקרא Apply with LinkedIn. אם תנטשו את התהליך באמצע כי משהו לא הסתדר טכנית, או כי קורות החיים שלכם לא תאמו בדיוק את הדרישות של החברה, עדיין יש לכם סיכוי", אומר יתח. לינקדאין לפעמים תאותת למפרסם המשרה שהתעניינתם, והוא עשוי לחזור אליכם מיוזמתו".

4. צרפו תמונה טובה

אין בכלל שאלה לגבי האם לצרף תמונה או לא. חייבים לצרף תמונה לפרופיל הלינקדאין וחשוב שהיא תהיה תמונה טובה. "כשמעלים תמונת פרופיל לינקדאין, חשוב קודם כל לזכור שלא מדובר בפייסבוק או אינסטגרם, לכן חשוב לשמור על הבעה טבעית עם מעט רצינות", קובע עידו איז'ק, צלם ויוצר תוכן לסמסונג ישראל. "ניתן לחייך אולם להימנע מכיווצי שפתיים וכדומה". 


העולם עבר לדיגיטל, וכך גם תהליך חיפוש העבודה, צילום: שאטרסטוק העולם עבר לדיגיטל, וכך גם תהליך חיפוש העבודה | צילום: שאטרסטוק העולם עבר לדיגיטל, וכך גם תהליך חיפוש העבודה, צילום: שאטרסטוק


איז'ק מדגיש שיש לשים לב למרחק והתאורה בעת צילום התמונה. "רצוי שבתמונה יראו את פלג הגוף העליון (חזה ומעלה) ולא תמונת גוף שלם או לחלופין רק פנים בלבד. חשוב שהתאורה תהיה רכה, כך שאף חלק בגוף לא יהיה מודגש. תאורת חלון יכולה להיות מעולה כל עוד היא לא מאירה מידי. לרוב כשבוחרים פילטר רצוי להשתמש במצב מיקוד חי או פורטרייט, שמטשטש את הרקע ומדגיש את האדם, במכשירים עם מצלמות מקצועיות דוגמת דגמי Galaxy s21 Samsung ניתן לשלוט ברמת הטשטוש (Blur) ולהביא את התמונה למידת הטשטוש הרצויה", הוא אומר.

5. הציגו כישורים

כל מגייסת מחזיקה יוזר משודרג בלינקדאין דרכו היא מחפשת מועמדים לפי טייטל, מילות מפתח ושנות נסיון. לכן, מלבד העובדה שפרופיל לינקדאין מעודכן הוא חובה, חשוב לוודא שכל מילות החיפוש הרלוונטיות לתפקידים שאתם מחפשים נמצאות שם – מיומנויות שיש לכם, קורסים שעשיתם, שפות מחשב/ אפליקציות שלימדתם את עצמכם, מלים כמו גלובלי/ EMEAQMA או עולמות שהתנסיתם בהם כמו Amazon או Block chain, מסבירה שומרוני גל. 

לדבריה, "אם אתם שולטים בטכנולוגיה מסויימת - תכתבו את זה. זה לא משנה לאף אחד אם לימדתם את עצמכם את הטכנולוגיה כשישבתם על שמיכה בפארק או בקורס באוניברסיטה - העיקר שאתם שולטים". בנוסף היא מדגישה את החשיבות של שמירה על ראש פתוח. "אל תפסלו תפקיד בגלל הטייטל שלו, במיוחד אם אתם בתחילת הדרך. גם אם התוכן לא מתאר בדיוק את מה שאתם מחפשים תשאלו את עצמכם האם כניסה לחברה הזו או לתחום הזה חשובה לכם יותר מעשיית תפקיד שהוא לא ב100% התפקיד שהייתם רוצים לעשות בשלב זה".

6. אל תשחקו 'קשים להשגה'

בסופו של דבר, כאשר פונים אליכם או מזמנים אתכם לראיון, הראו עניין והתלהבות גם אם אתם לא בטוחים ב-100% שזו משרת חלומותיכם. "לא לשחק אותה קשים להשגה. זה אולי מגניב בדייטים אבל ממש לא בתהליכי קבלה, ולכן - תראו התלהבות. מנהלים ומגייסים מחפשים אנשים עם פאשן להצליח", אומרת שומרוני גל. 




תגיות