אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי חברת סקייויז'ן הגישו בקשה לפירוקה עו"ד אופיר רונן | צילום: נדיה פונכץ

פרסום ראשון

עובדי חברת סקייויז'ן הגישו בקשה לפירוקה

ביקשו מביהמ"ש המחוזי בתל אביב להורות על מינויו של עו"ד אביתר קרמר כנאמן זמני לחברה, שמתמחה בפתרונות תקשורת ומפעילה תחנת שידור לוויינית בבני ברק. לטענת העובדים, בדצמבר האחרון הפסיקה החברה להעביר לקרנות הפנסיה שלהם את כספי ההפרשות, ובחודש מרץ אף הלינה את שכרם; סך החוב כלפיהם, כך לפי הבקשה: 1.1 מיליון שקל

02.05.2021, 16:39 | מאיר אורבך

עובדי חברת סקייוז'ן הגישו לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה לפירוק החברה. העובדים, אשר מיוצגים על ידי עורך הדין אופיר רונן, ביקשו מבית המשפט להורות על מינויו  של עו"ד אביתר קרמר כנאמן זמני לחברה, שמתמחה בפתרונות תקשורת ומפעילה תחנת שידור לוויינית בבני ברק. על פי כתב התביעה, החברה מהווה זרוע ביצועית של שלל חברות, כאשר בישראל הלקוחה הגדולה ביותר שלה היא חברת חלל תקשורת.

קראו עוד בכלכליסט:

על פי כתב התביעה, החברה - שהיתה עד לפני שש שנים בבעלות משפחת ליבנת - נמכרה לרוברט ג'ימס קוברנוס, שלהערכת התובעים ללא שילם את חובותיו למשפחה ואף העביר חלק מפעילותה לחו"ל. לטענת התובעים, פעילות החברה נפגעה קשות מאז הרכישה, כאשר ב-2021 אף עזב אותה לקוח מרכזי בשם Catholic Relief Services.

למיטב ידיעת העובדים, בחודש נובמבר 2020 הספק העיקרי של אשכול החברות (חברת SES, הספק הלווייני הגדול בעולם) הפסיק את מתן שירותי הלוויין בשל חוב של מיליוני דולרים. כתוצאה מכך, למספר רב של לקוחות, לרבות CRS, הופסקו באופן מיידי שירותי תקשורת הלוויין.

על פי כתב התביעה, עד חודש דצמבר 2020 עבדו בחברה 20 עובדים. החל מאותו חדש ועד היום, במשך למעלה מ-4 חודשים, החברה הפסיקה להעביר לקרנות הפנסיה של העובדים את כספי הפרשות, לרבות את החלק שניכתה משכרם. למיטב ידיעת העובדים, באותה תקופה החברה גם לא העבירה לרשות המס את כספי הניכויים משכרם.

כך, לעובדים נודע לפני מספר ימים כי רשויות המס אף פתחו בחקירה פלילית נגד מנהלי החברה, בשל אי הגשת דוחות ואי העברת ניכויים. בתאריך 25.4.21 פנה לעובדים מפקח מטעם משרד העבודה, בבקשה לקבל תלושי משכורת של עובדים שהחברה ניכתה משכרם הפרשות סוציאליות אשר לא הועברו ליעדם. בין לבין, עובדי החברה קיבלו במהלך השבועות האחרונים מכתבי התראה מקרנות הפנסיה שלהם בגין אי העברת הכספים שנוכו ממשכורתם. כמו כן, החברה הלינה את שכר מרץ 2021 של כל העובדים. כתוצאה מכך במהלך חודש מרץ 2021 הגישו רוב עובדי החברה מכתב התפטרות כדין מפוטר, לפיו הם נאלצים להתפטר בשל הרעת תנאים מוחשית.

עו"ד אופיר רונן 2.5.21, צילום: נדיה פונכץ עו"ד אופיר רונן 2.5.21 | צילום: נדיה פונכץ עו"ד אופיר רונן 2.5.21, צילום: נדיה פונכץ

נכון למועד הגשת הבקשה, רק שלושה עובדים מתוך 20 עדיין עובדים בחברה, ולטענתם בקופת החברה אין מספיק כספים על מנת לשלם את שכרם של כל שאר 10 העובדים שעבדו בחודש מרץ 2021, ואין לה אף כספים לשלם את משכורות חודש אפריל 21. החוב לעובדי  החברה עומד על כ-1.1 מיליון שקל, בנוסף לחובות של כ-150 אלף שקל לגורמים נוספים. מגישי התביעה אף מעריכים שלחברה חובות של מיליוני דולרים לספקי השירות שלה.

תגיות