אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדרך לנאסד"ק: רשות התחרות בארה"ב חוקרת את טאבולה צילום: Matthew T. Nichols, David Pexton

בדרך לנאסד"ק: רשות התחרות בארה"ב חוקרת את טאבולה

תשקיף שפרסמה חברת המלצות התוכן של אדם סינגולדה, לקראת המיזוג עם הספאק של ION, חושף: "החקירה הפלילית היא לגבי פעילות הקשורה לשכירת כוח אדם בתעשייה שלנו, כולל בחברה שלנו". בארה"ב נחקר גם תיאום העסקת עובדים בענף הבריאות

03.05.2021, 06:44 | גולן חזני

תשקיף שפרסמה חברת טאבולה, לקראת המיזוג עם הספאק IACA של ION, חושף כי החברה נתונה לחקירה פלילית של רשות התחרות האמריקאית במשרד המשפטים, שבראשה עומד סגן התובע הכללי בפועל, ריצרד א. פאוורס. על פי הדיווח בתשקיף, המידע על החקירה הגיע לטאבולה בחודש שעבר, כלומר כשהיתה כבר בעיצומו של תהליך המיזוג עם הספאק.

"באפריל 2021 התברר לנו כי מחלקת ההגבלים העסקיים במשרד המשפטים האמריקאי מקיים חקירה פלילית לגבי פעילות הקשורה לשכירת כוח אדם בתעשייה שלנו, כולל בחברה שלנו", נכתב בתשקיף, "אנחנו משתפים פעולה עם מחלקת ההגבלים העסקיים". טאבולה, חברת המלצות התוכן של אדם סינגולדה, הוסיפה כי אינה יודעת מה יהיו תוצאות החקירה, אבל ציינה כי "אנחנו בטוחים שלא עברנו על החוק".

קראו עוד בכלכליסט

מדובר בהתפתחות מעניינת ואף דרמטית בעיצומה של כניסת אחת החברות הישראליות הבולטות למסחר בבורסת נאסד"ק. אף שטאבולה אינה מפרטת במה מדובר, סירבו בחברה להתייחס לחקירה מעבר לכתוב בתשקיף, וכך נהגו גם עורכי הדין שלה.

עם זאת, בארה"ב התפרסמה באחרונה פרשייה, שבמסגרתה חברות מענף הבריאות תיאמו ביניהן תנאי העסקה של עובדים, והתחייבו זו כלפי זו לא לגייס עובדים מדרג מסוים ומעלה. שלושה מקרים כאלה פורסמו, האחרון שבהם בחודש שעבר, לגבי העסקת אחיות בשתי חברות בתחום הבריאות.

מימין: הממונה על התחרות במשרד המשפטים האמריקאי, ריצרד פאוורס, ומייסד ומנכ"ל טאבולה אדם סינגולדה, צילום: Matthew T. Nichols, David Pexton מימין: הממונה על התחרות במשרד המשפטים האמריקאי, ריצרד פאוורס, ומייסד ומנכ"ל טאבולה אדם סינגולדה | צילום: Matthew T. Nichols, David Pexton מימין: הממונה על התחרות במשרד המשפטים האמריקאי, ריצרד פאוורס, ומייסד ומנכ"ל טאבולה אדם סינגולדה, צילום: Matthew T. Nichols, David Pexton

ייתכן מאוד שהפרשה הנחקרת בימים אלה ברשות התחרות בארה"ב עוסקת באירוע דומה בתחום של טאבולה - חברות פרסום המשולב בתוכן. המתחרה העיקרית של טאבולה היא חברת אאוטבריין, שגם היא ישראלית. שתי החברות חתמו בעבר על הסכם מיזוג ביניהן, אך זה התפוצץ בשנה שעברה על רקע אי־הסכמות בין השתיים על סמכויות ניהול וחלוקת המניות. במהלך המגעים לקראת המיזוג התנהלה חקירה של רשות התחרות הישראלית נגד טאבולה ואאוטבריין.

חברת ניהול הנכסים ION, בניהולם של יונתן קולבר, גלעד שני ואברהם גילבר, גייסה באוקטובר 2020 סכום של 258 מיליון דולר לספאק שסימולו IACA, וחתמה על הסכם למיזוג בינו לבין טאבולה. התשקיף הראשוני שהגישה טאבולה היה חסוי, ורק ביום חמישי האחרון פורסם התשקיף הגלוי ובו המידע המדובר.

טאבולה אמורה להתמזג עם הספאק של ION ולהיהפך לחברה ציבורית לפי שווי של 2.6 מיליארד דולר, לאחר שיוזרמו לקופתה 400 מיליון דולר. בעלי המניות של טאבולה אמורים למכור במיזוג מניות ב־100 מיליון דולר.

סינגולדה, המכהן כמנכ"ל טאבולה, הקים אותה ב־2007. החברה מצליחה לייצר תחרות ממשית לענקיות האינטרנט גוגל ופייסבוק, וכמה מהמו"לים הגדולים בעולם נמנים עם לקוחותיה. המודל העסקי של החברה הוא חלוקת רווחים עם המוציאים לאור. על פי הנתונים שהציגה טאבולה, הנתח של המו"לים מכלל ההכנסות שלה הגיע לכ־70%.

מהתשקיף שפורסם בסוף השבוע שעבר עולה כי הכנסות טאבולה ברבעון הראשון של 2021 עמדו על 303-300 מיליון דולר. עלויות רכישת התנועה באתרים עמדו על 199-193 מיליון דולר.

תגיות