אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הביטקוין נותר מאחור: הדוג'קוין מנתר ב-40%, האית'ר קופץ ב-12%, שניהם בשיא צילום: גטי

הביטקוין נותר מאחור: הדוג'קוין מנתר ב-40%, האית'ר קופץ ב-12%, שניהם בשיא

מטבע הקריפטו השני בגודלו בשווי השוק חצה אתמול לראשונה את סף ה-3,000 דולר למטבע, והיום כבר מגיע עד לשווי של 3,511 דולר; מתחילת השנה נוסק ב-377%; החגיגה נמשכת גם במטבע הדוג'קוין עקב חשיפה לעשרות מיליוני סוחרים ב-eToro; מתחילת השנה טס מחירו ב-12,000%; מנגד, הביטקוין נחלש לשווי של 56 אלף דולר

04.05.2021, 16:39 | נועם לנדמן

הביטקוין מפנה את הבמה למטבע השני בגודלו בשווי השוק: האית'ריום, שרק אתמול חצה לראשונה את סף ה-3,000 דולר, מזנק היום ב-12% עד למחיר של 3,511 דולר - לשיא. מתחילת 2021 ממריא המטבע ב-377%.

קראו עוד בכלכליסט

שווי השוק של האית'ריום כבר מעל ל-400 מיליארד דולר ומתקרב למחצית משווי השוק של הביטקוין - שנחלש היום ונסחר סביב מחיר של 56 אלף דולר. הדוג'קוין, שלאחרונה הפך לאחד המטבעות המובילים לפי השווי, מזנק היום ב-40% עד למחיר שיא של 0.54 דולר.

שווי שוק האית שווי שוק האית'ר מתקרב למחצית משווי הביטקוין שווי שוק האית

הרקע לזינוק היומי בדוג'קוין: פלטפורמת המסחר אי-טורו eToro הודיעה כי תאפשר מסחר במטבע בשל הביקוש הרב. אי-טורו מאגדת לא פחות מ-20 מיליון משתמשים. הדוג'קוין טס מתחילת 2021 ב-12,000%.

חזרה למטבע הדומיננטי של העת האחרונה: בשונה מהביטקוין, האית'ריום פועל יותר כפלטפורמה שמשמשת מפתחים שונים כבסיס לפיתוח אפליקציות. ליתר דיוק, יש לומר כי האית'ריום הוא שם של רשת (או טכנולוגיית בלוקצ'יין), בעוד האית'ר הוא המטבע הדיגיטלי שבאמצעותו פועלת הפלטפורמה שנקראת אית'ריום.

לעלייה בערכו של האית'ר תרמה בין היתר השקת זירת המסחר של קרנות מבוססות המטבע בקנדה והעלייה בביקושים לארנקי אית'ריום לטובת רכישות, בין היתר של יצירות אומנות דיגיטלית (NFT), שנעשות באית'ריום.

לדברי ג'יימס קווין (James Quinn), מנהל בכיר בחברת הניהול של נכסי קריפטו Q9 Capital, העלייה החזקה באית'ריום משקפת גם את השיפור ברשת הבלוקצ'יין של המטבע, והמעבר המתגבר ל-"DeFi" – קיצור של decentralised finance, כלומר מסחר מחוץ לרשת הבנקאות המסורתית.

על כן, יותר ויותר אפליקציות שמאפשרות מסחר מחוץ לבנקים המסורתיים "DeFi" ומבוססות על טכנולוגיית האית'ריום, לצד מוסדיים שמתעניינים בטכנולוגיה – עשויות להוות את הסיבה לזינוק המטאורי בערך מטבע האית'ר.

בחודש שעבר בנק ההשקעות של האיחוד האירופאי הודיע כי הנפיק את איגרת החוב הדיגיטלית הראשונה שלו באמצעות טכנולוגיית הבלוקצ'יין של האית'ריום.

סרגיי נזרוב Sergey Nazarov, מייסד שותף ב-Chainlink, חברת smart contract, מסביר את הזינוק במטבע: "אלפי אנשים מפתחים אפליקציות שתופסות את מקומן של המוצרים הפיננסיים המסורתיים – על בסיס טכנולוגיית האית'ריום, והמשתמשים באפליקציות נדרשים להשתמש במטבע האית'ר".

שגיא בקשי, מנכ"ל חברת CoinMama: "מטבע האת׳ר משמש כ'דלק' עבור שימוש בחוזים חכמים מבוזרים המסוגלים לבצע פעולות בצורה אוטומטית. פעולות אלה מוגדרות מראש במשאבי החישוב של רשת האת׳ריום. העלייה במחיר האת׳ר משקפת ציפייה של המאמינים כי הביקוש לאת׳ר יעלה, בעיקר לקראת השדרוג המשמעותי הצפוי בפרוטוקול שמתוכנן לחודש יולי השנה. שדרוג זה אמור לאפשר יותר טרנזאקציות בשניה, וזו גם ההתחלה של המעבר מ-proof of work ל-proof of stake, זאת אומרת כרייה שלא באמצעות חשמל, אלא באמצעות הפקדת את׳ר על גבי הרשת. זו טכנולוגיה פורצת דרך, מהפכנית בתפיסה, ועדיין מאוד צעירה ולא בשלה".

תגיות