אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בא לשנה, קיבל 5% מהחברה, עוזב עם 12 מיליון שקל רועי הסל ברקע סניף עדיקה באשדוד | צילום: רפי דלויה,יח"צ

בא לשנה, קיבל 5% מהחברה, עוזב עם 12 מיליון שקל

רועי הסל מונה בבהילות בתחילת משבר הקורונה לניהול עדיקה. החוזה החלומי שלו חרג ממדיניות תגמול מקובלת וכלל זכות לפרוש אחרי שנה ואופציות שמבשילות מדי חודש. טירוף האונליין הזניק את שווי חברת האופנה, וכעת הסל פורש עם אחזקה בשווי 12 מיליון שקל

10.05.2021, 09:28 | אורנה יפת

מנכ”ל עדיקה פרש מתפקידו אחרי שנה חלומית בחסות הקורונה: לאחר שנה אחת בתפקיד רועי הסל עוזב את חברת האופנה עם אופציות של 5%, שאותן קיבל במחיר מימוש נמוך בעיצומה של המגפה והיום שוות 12 מיליון שקל. מניית עדיקה היתה שווה אז 2.74 שקלים, והיום היא שווה 12.63 שקל. הזינוק בשווי החברה נבע מעלייה מטאורית בהכנסות החברה, בדומה ליתר חברות האי־קומרס בשנת הקורונה שבה הצרכנים הגבירו מאוד את הרכישות באונליין. 

קראו עוד בכלכליסט:

הסל מונה לדירקטור בעדיקה ב־16 באפריל 2020, שלושה ימים לאחר מכן הוא חדל לכהן כדירקטור והתמנה למ”מ מנכ”ל, וב־10 במאי הוא כבר מונה למנכ”ל. בעדיקה טענו כי הוא בא לייצב את החברה בתקופת המשבר, לאחר שהמנכ”ל שייסד את החברה, דדי שוורצברג, עזב אותה ולאחריו פרשה כל ההנהלה. עדיקה, מקבוצת גולף של לן בלווטניק, רצתה לתמרץ מנכ"ל בתקופת משבר, ולו כדי לאייש את המשרה במהרה, וכעת, לאחר שנה, שוב מוצאת את עצמה ללא מנכ”ל.

סניף עדיקה בניו יורק סניף עדיקה בניו יורק סניף עדיקה בניו יורק

הסל נקרא לדגל תוך כדי חריגה ממדיניות התגמול של החברה, ולאחר שזו הצליחה לשכנע את חברת הייעוץ אנטרופי לחזור בה מהתנגדותה לתגמול הנדיב מאוד. ב־12 במאי 2020 הוציאה עדיקה זימון אסיפה מיוחדת לאישור תנאי כהונת המנכ"ל. האסיפה נקבעה במקור ל־21 ביוני 2020 ונדחתה שלוש פעמים בשל התנגדותה של אנטרופי. 

בזימון לאסיפה הכללית דיווחה עדיקה כי ההסכם בין הצדדים הוא לשנה אחת עם אופציה להארכה לתקופות נוספות של 12 חודשים כל פעם. "הסכם העבודה יהא בתוקף לתקופה של 12 חודשים, עד ליום 15 באפריל, 2021, עם אופציה להארכה לתקופות נוספות של 12 חודשים כל אחת. במועד הסיום יפקע ההסכם ותסתיים העסקת מר הסל בחברה באופן אוטומטי ובלי שמי מהצדדים יידרש לתת הודעה מוקדמת לצד השני, למעט אם הצדדים יסכימו בכתב במפורש על הארכת תקופת ההעסקה". אלא שהאופציה לא מומשה והסל עוזב את החברה בתום שנה אחת בלבד. 

החברה העניקה להסל תגמול של 70 אלף שקל בחודש ברוטו ואופציות בהיקף 5% לפי שווי של 2.74 שקלים, שההבשלה שלהן חודשית, כלומר ניתנת למימוש מדי חודש באופן הדרגתי, לתקופה של 11 חודשים. בזימון לאסיפה הכללית ציינה עדיקה כי "תנאי התגמול המוצעים להסל הינם בחריגה ממדיניות התגמול בכל הקשור לתקופת ההבשלה של האופציות ולמחיר המימוש שלהן".

בדרך כלל מנכ"לים ובכירים מקבלים אופציות שמבשילות לאחר שלוש שנים לפחות במטרה לתמרץ את נושא המשרה להישאר בתפקידו לתקופה ארוכה ולהימנע ממצב שהמנכ"ל מממש את האופציות ועוזב. האופציות של הסל הבשילו כאמור במנות חודשיות, החל מהיום בו התמנה לדירקטור. 

חזות של ויתור

החברה ציינה בזימון לאספה הכללית, שבה היו אמורים לאשר את תנאי השכר של הסל, כי אף שהוא זכאי לשכר חודשי של 70 אלף שקל, "תעמוד להסל הזכות לעדכן את החברה, בהתאם לשיקול דעתו הבלעדי, כי הוא מבקש לקבל משכורת בשיעור נמוך יותר, ובלבד שיהא לפחות בשיעור שכר המינימום בהתאם להוראות הדין. בהתאם עדכן הסל את החברה כי החל מתחילת ההעסקה ועד להודעה חדשה ממנו מראש ובכתב משכורתו תהיה בשיעור שכר המינימום החודשי בהתאם להוראות הדין". בכל הדיווחים על דחיית האסיפה הכללית היא צירפה את ההערה הזו. 

רועי הסל. דו”חות 2021 יוכיחו אם הוא היה שווה את הכסף
, צילום: רפי דלויה,יח"צ רועי הסל. דו”חות 2021 יוכיחו אם הוא היה שווה את הכסף | צילום: רפי דלויה,יח"צ רועי הסל. דו”חות 2021 יוכיחו אם הוא היה שווה את הכסף
, צילום: רפי דלויה,יח"צ

לבסוף התכנסה האסיפה הכללית רק ב־5 ביולי 2020 ואישרה את תנאי ההעסקה החריגים של הסל. במועד אישור התגמול שלו לא פורסם לבעלי המניות מידע על השכר שהסל קיבל בינתיים בפועל, ולא מן הנמנע כי הם סברו באותה עת כי הוא מקבל שכר מינימום. 

רק בדו"ח השנתי של 2020 התברר לראשונה כי הוויתור על השכר היה לתקופה קצרה בת שבועיים בלבד. במרץ 2021 ציינה עדיקה לראשונה, בהערת שוליים באותיות קטנות בלבד, כי הסל ויתר על השכר שלו למשך שבועיים: "הסל עדכן את החברה כי החל מתחילת העסקתו ועד ליום 30 באפריל 2020 משכורתו תהיה בשיעור שכר המינימום החודשי בהתאם להוראות הדין". תחילת העסקתו היתה ב־16 באפריל. בנוסף, בתקופת הסגר הראשון ויתר הסל רק על 20% משכרו, מ־1 במאי עד 20 ביוני 2020. 

אז למה הוא עוזב

2020 היתה שנת קורונה שבה האונליין חדר בארץ ובעולם בקצב שציפו לו רק בעוד עשור. עדיקה היתה אחת החברות שנהנו מעלייה במכירות על חשבון החברות המסורתיות שהחנויות שלהן נסגרו. המבחן האמיתי לניהולו של הסל הוא 2021, ותוצאות הרבעון הראשון והשני יוכיחו אם הסל היה שווה לעדיקה 12 מיליון שקל. 

אם הסל לא יממש את האופציות שבידיו בתום 12 חודשים מסיום כהונתו, יפקעו האופציות שקיבל, ולכן הודיע כי יממש את האופציות.

ממשרדו של רועי הסל נמסר: "הסל לקח על עצמו את תפקיד מנכ"ל עדיקה בשיא משבר הקורונה ועזיבתה של הנהלה הקודמת. מראש סוכם על תפקיד של 12 חודשים על מנת לייצב את החברה, לשקם אותה, להחזיר אותה לצמיחה ויעדים אלה הושגו. כשרועי נכנס לתפקיד החברה היתה בשווי של 40 מיליון שקל והגיעה לשיא של 360 מיליון שקל. רועי מתכוון לממש את אופציית ה־5% במחיר השוק ביום כניסתו לתפקיד, ומתכוון להמשיך ולהחזיק במניות לטווח הארוך מתוך אמונה בחברה. רועי היום הוא בעל המניות הפרטי הגדול ביותר בחברה".

מגולף, בעלת השליטה בעדיקה, נמסר: "בשנה האחרונה הוביל הסל את עדיקה ליציבות ולמסלול צמיחה בעת בה הענף כולו התמודד עם אתגרים משמעותיים. הוא גיבש שדרת ניהול איתנה, יצירתית ומקצועית, שללא ספק תמשיך להביא את החברה להישגים נוספים". 

למרות התגובות המנומסות, אף אחד מהצדדים לא ענה לשאלה המהותית: אם הכל כל כך טוב, אם הסל אכן ייצב את החברה, ואם בעלת השליטה מרוצה, מה או מי גרם ללכתו לאחר שנה אחת בלבד.

תגיות