אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טנסנט עשויה להידרש למכור את האחזקות שלה בחברות גיימינג אמריקאיות מטה חברת טנסנט בעיר שנזן סין | צילום: בלומברג

טנסנט עשויה להידרש למכור את האחזקות שלה בחברות גיימינג אמריקאיות

חברת האחזקות הסינית, אשר בבעלותה בין היתר כ-40% באפיק גיימס, נמצאת במשא ומתן עם הוועדה להשקעות זרות בארה"ב שיקבע האם היא רשאית להמשיך להחזיק בהשקעות האמריקאיות שלה. הסיבה: נתונים פרטיים של עשרות מיליוני גיימרים בבעלות סינית הם "סיכון לביטחון לאומי"

10.05.2021, 09:55 | עמית קלינג

טנסנט, חברת האחזקות הסינית שבבעלותה המלאה או החלקית נמצאות לא מעט חברות גיימינג מובילות, נמצאת במשא ומתן עם הוועדה להשקעות זרות בארה"ב שיקבע האם היא תורשה להמשיך להחזיק כ-40% מאפיק גיימס וב-100% מריוט גיימס, יצרנית להיט האונליין League of Legends, כך דווח ברויטרס. לפי הוועדה להשקעות זרות בארה"ב, הבעלות הסינית בחברות האלו שנויה במחלוקת מכיוון שנגזרת מתוכה בעלות סינית על נתונים פרטיים של מיליוני משתמשים, מה שיכול להוות "סיכון לביטחון לאומי". 

קראו עוד בכלכליסט:

השיחות בין טנסנט לוועדה נמשכות מאמצע השנה שעברה, ובסמכות הוועדה, באופן עקרוני, לכפות על ענקית הטכנולוגיה הסינית למכור את אחזקותיה בשתי החברות. לטנסנט יש גם אחוזים בודדים בחברות גיימינג אמריקאיות נוספות, כגון אקטיוויז'ן-בליזארד (קול אוף דיוטי, וורלד אוף וורקראפט) וטייק טו (סדרת GTA), אך לא פורסם האם המו"מ נוגע גם להן.

עוד לפי הדיווח, אפיק, יצרנית פורטנייט המפעילה גם חנות משחקים דיגיטלית הולכת וצומחת, לא משתפת את טנסנט עם הנתונים של עשרות מיליוני המשתמשים שלה. גם ריוט הבהירה כי חרף העובדה שנרכשה על ידי טנסנט – ב-2011 באופן חלקי בעבור כ-400 מיליון דולר ולאחר מכן באופן מלא ב-2015 – היא ממשיכה לפעול כסטודיו עצמאי והנתונים של המשתמשים שלה נותר ברשותה בלבד. זו לא הפעם הראשונה שאפיק מדגישה את העצמאות הרעיונית שלה מטנסנט: בינואר 2019, למשל, מנכ"ל אפיק טים סוויני הדגיש בחשבון הטוויטר שלו ש"אפיק היא חברה אמריקאית" ובמקרים אחרים בכירים באפיק הדגישו כי טנסנט לא משפיעה על תהליך קבלת ההחלטות שלהם.

בשנים האחרונות, ובמיוחד בתקופת ממשל טראמפ, הוועדה להשקעות זרות בארצות הברית בחנה את השפעתה של טנסנט בארצות הברית. באוגוסט, טראמפ אף הורה לחסום את אפליקציית הרשת החברתית הסינית WeChat, השייכת לטנסנט, כמו גם את טיקטוק, להורדה בארצות הברית – אך האיסור בוטל בבית משפט פדרלי כמה שבועות לאחר מכן. בשבועות האחרונים של טראמפ בבית הלבן פורסם כי הוא בוחן מהלכים נוספים כנגד טנסנט, ואף שוקל להורות עליהם למכור את כל אחזקותיהם בארצות הברית, אך צעדים אלו לא ננקטו לבסוף.

תצטרך למכור? מטה חברת טנסנט בעיר שנזן, סין, צילום: בלומברג תצטרך למכור? מטה חברת טנסנט בעיר שנזן, סין | צילום: בלומברג תצטרך למכור? מטה חברת טנסנט בעיר שנזן, סין, צילום: בלומברג

בכלל, לטנסנט – שלפני מספר חודשים השווי שלה חצה לרגע את טריליון הדולר בטרם המנייה שלה נפלה – היו שבועות טובים יותר. עוד דווח בימים האחרונים כי בית משפט בטקסס קבע כי חברת המובייל גיימינג סופרסל (Clash of Clans) שבבעלותה הפרה פטנטים של מתחרה יפנית ותאלץ לשלם לה כ-92 מיליון דולר. כמו כן, בבית, בבייג'ינג, הוטל עליה קנס – אמנם זעיר, של כ-400 אלף דולר – לאחר שנמצא כי אפליקציה בבעלותה הפרה מספר חוקים מקומיים. טנסנט אמנם יכולה לשלם מאות קנסות כאלו בלי למצמץ, אבל פסק הדין מראה כי למרות שטנסנט היא לכל הפחות חברה נוחה עבור הממשל הסיני, גם היא נמצאת תחת בקרה מתמשכת שלו.


תגיות