אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ההפרשות להפסדי אשראי התאפסו ומקס הרוויחה 40 מיליון שקל כרטיס אשראי לאומי קארד מקס

ההפרשות להפסדי אשראי התאפסו ומקס הרוויחה 40 מיליון שקל

הכנסות חברת כרטיסי האשראי ברבעון הראשון ירדו ב-3% בשל השפעות הסגר השלישי; האשראי הצרכני עדיין לא חזר לצמוח, והריבית הממוצעת בהלוואות של מקס בירידה קלה מ-7.7% בסוף שנת 2020 ל-7.6% בסוף הרבעון הראשון

13.05.2021, 11:18 | עירית אבישר

התאוששות המשק ממשבר הקורונה איפסה את ההפרשות להפסדי אשראי של חברת כרטיסי האשראי מקס, והחברה הרוויחה 40 מיליון שקל ברבעון הראשון. מקס, שבשליטת קרן ורבורג פינקוס, רשמה הכנסות בסעיף ההפרשות להפסדי אשראי בגובה של 5 מיליון שקל, וזאת לעומת הפרשות גבוהות של 70 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, שנבעו ממשבר הקורונה. 


קראו עוד בכלכליסט:


המעבר מהפרשות שליליות להכנסות נובע מכך שהחברה ביצעה אשתקד הפרשות גבוהות להפסדי אשראי מחשש לגל פשיטות רגל מהמשבר, אלא שבפועל המשק דווקא נמצא בשלבי התאוששות.


כרטיסי אשראי מקס כרטיסי אשראי מקס כרטיסי אשראי מקס


ברבעון הראשון עמדו הכנסותיה של מקס על 312 מיליון שקל, ירידה של 3% לעומת הרבעון המקביל (בנטרול הכנסות חד פעמיות). הירידה בהכנסות נבעה מהשפעות הסגר השלישי של משבר הקורונה שאירע במהלך הרבעון הראשון. אולם ההוצאות של מקס קטנו ב-19%, בעיקר בשל סעיף ההפרשות להפסדי אשראי, והתוצאה היא שהחברה הרוויחה 40 מיליון שקל לעומת רווח אפסי ברבעון המקביל.

עוד עולה מדוח החברה כי נמשכת הירידה בפעילות האשראי הצרכני, אם כי היא מתמתנת. היקף האשראי הצרכני של החברה עמד על 5.3 מיליארד שקל, ירידה של 1.1% מתחילת השנה, ושל 5.6% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. הריבית הממוצעת בהלוואות של מקס רשמה ירידה קלה מ-7.7% בסוף שנת 2020 ל-7.6% בסוף הרבעון הראשון.

עוד נציין כי על אף שהיה סגר במהלך הרבעון הראשון, הצליחה מקס לרשום גידול של 4.6% בהיקף השימוש בכרטיסי האשראי שלה ל-20.8 מיליארד שקל. עיקר הגידול נרשם בכרטיסים החוץ בנקאיים של החברה, שהשימוש בהם זינק כמעט ב-14% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

רון פאינרו, מנכ"ל מקס מסר: "הרבעון הראשון מייצג התאוששות מ'שנת הקורונה' ואת החזרה היחסית לשגרה הצרכנית טרם המשבר, זאת למרות שהרבעון כלל ברובו את תקופת הסגר האחרון. מקס מתחילה לחזור לשגרת פעילות וצמיחה. למעט מחזורי חו"ל שעדיין לא שבו לרמתם טרם המשבר, אנחנו רואים שפעילות הסליקה וההנפקה המקומית מתייצבים ושהביקוש לאשראי עולה".  


תגיות