אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיעור האבטלה באפריל לא ירד מ-7.5%, הסיוע למובטלי הקורונה יימשך עד סוף יוני שירות התעסוקה | צילום: באדיבות שירות התעסוקה

שיעור האבטלה באפריל לא ירד מ-7.5%, הסיוע למובטלי הקורונה יימשך עד סוף יוני

שיעור האבטלה בחישוב המצומצם שבו משתמש האוצר ירד באפריל מ-9.5% ל-7.9%; אלא שכמעט כל הירידה היתה במחצית הראשונה של החודש, ובמחצית השנייה הירידה נבלמה; מאחר שלא נחצה מחסום ה-7.5% - דמי האבטלה למובטלי הקורונה יימשכו עד סוף יוני

13.05.2021, 13:00 | שחר אילן


הירידה באבטלה נבלמה בחצי השני של אפריל. שיעור האבטלה לפי החישוב המצומצם שבו משתמש האוצר ירד מ-8% ל-7.9% בלבד. בעקבות זאת שיעור האבטלה החודשי ירד מ-9.5% במרץ ל-7.9% באפריל ולא חצה את מחסום ה-7.5%. המשמעות היא שדמי האבטלה לכל מובטלי הקורונה יימשכו עד 30 ביוני. 


קראו עוד בכלכליסט:


חוק הארכת דמי האבטלה בקורונה קובע שחודשיים (פחות כמה ימים) לאחר שהאבטלה בחישוב המצומצם תרד מ-10% יופחתו דמי האבטלה של מי שמקבלים הארכת קורונה ב-10%. כאשר היא תרד מ-7.5% הם יופסקו כליל. בעקבות זאת דמי האבטלה של רוב המובטלים יופחתו ב-26 במאי ב-10%. 


שירות התעסוקה, צילום: באדיבות שירות התעסוקה שירות התעסוקה | צילום: באדיבות שירות התעסוקה שירות התעסוקה, צילום: באדיבות שירות התעסוקה


אם האבטלה בחישוב המצומצם היתה יורדת באפריל מ-7.5%, דמי האבטלה למי שנמצאים בתקופת הארכה היו מופסקים כליל ב-24 ביוני, כלומר הם היו מפסידים שישה ימי תשלום. מאחר שזה לא קרה, דמי האבטלה יימשכו כסדרם עד 30 ביוני. כל החישובים האלה נוגעים רק למי שנמצאים בתקופת הארכה, ולא למובטלים חדשים שמקבלים דמי אבטלה מכוח הזכאות המקורית. 

כך עולה מנתוני האבטלה למחצית הראשונה של אפריל שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על סמך תוצאות סקר כוח האדם. מהנתונים עולה שבמחצית הראשונה של אפריל היתה ירידה משמעותית באבטלה, אך במחצית השנייה היתה דריכה מאכזבת במקום.

הלמ"ס מפרסמת שלושה נתוני אבטלה עיקריים בתקופת הקורונה:

אחוז הבלתי מועסקים (מובטלים בהגדרה הקלסית, אנשים ללא מקום עבודה שמחפשים עבודה) עלה מ-4.7% במרץ ל-5% באפריל. ייתכן שהדבר מעיד על כך שבמקביל לירידה באבטלה יש גם עלייה בחלקם של המפוטרים על חשבון הנמצאים בחל"ת.

אחוז הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים מעבודתם בכל שבוע הסקר ירד מ-9.5%, שהם 385 אלף איש, במרץ ל-7.9%, שהם 323 אלף, באפריל. ההגדרה של נעדרים מעבודתם בכל שבוע הסקר אמורה לאתר את הנמצאים בחופשה ללא תשלום. הבלתי מועסקים פלוס הנעדרים כל השבוע זה הנתון המצמצם באמצעותו מודד משרד האוצר את האבטלה. מתברר שכל הירידה התרכזה בחצי הראשון של אפריל. בחישוב חצי חודשי לעומת זאת נרשמה דריכה במקום - 8% במחצית הראשונה של אפריל ו-7.9% במחצית השנייה.

הנתון המרחיב של הלמ"ס כולל את הבלתי מועסקים, אנשים שנעדרו כל השבוע מעבודתם וכן אנשים שאיבדו את מקום עבודתם בתקופת הקורונה ואינם מחפשים עבודה. זה הנתון הקרוב יותר למצב בשטח. שיעור האבטלה לפי החישוב המרחיב ירד מ-11.8%, שהם 494 אלף מובטלים, במרץ ל-10.6%, שהם 447 אלף איש, באפריל. אלא שבפועל הירידה ל-10.6% נרשמה כולה במחצית הראשונה של אפריל, ובמחצית השנייה היתה דריכה במקום. 


תגיות