אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הנדל"ן של משפחת רצון מגיעה לבורסה לאחר ששווייה נחתך ב-33% מיכאל רצון | צילום: עמית שעל

חברת הנדל"ן של משפחת רצון מגיעה לבורסה לאחר ששווייה נחתך ב-33%

חברת אב-גד, המתמחה בפרויקטים של התחדשות עירונית, השלימה גיוס של 31 מיליון שקל לפי שווי של 80 מיליון שקל - חודשיים לאחר שניסתה לצאת להנפקה לפי שווי של 120 מיליון שקל

13.05.2021, 19:54 | אלמוג עזר

גל ההנפקות ששוטף את בורסת תל אביב, ולא רק אותה, יוצר את הרושם שכל מספר זוכה. אולם יש חברות שזוכות גם לכתף מעט קרירה יותר מהמשקיעים. 

קראו עוד בכלכליסט:

אתמול בוצעה הנפקת חברת הנדל"ן אב-גד, שבשליטת משפחת רצון. החברה, שעוסקת בעיקר בייזום ובנייה של פרויקטי התחדשות עירונית, גייסה 31 מיליון שקל לפי שווי חברה של 80 מיליון שקל לפני הכסף (שווי אפקטיבי כולל אופציות: 73 מיליון שקל). מדובר על שווי שנמוך ב-33% מזה שלפיו שאפה להנפיק במקור, 120 מיליון שקל. משקיעי העוגן בהנפקה הם חברת הגמל של בית ההשקעות פסגות, שעובר בימים אלו לידי אלטשולר שחם גמל ופנסיה, וחברת הביטוח הפניקס. 

בפברואר האחרון התקשרה אב-גד עם חברות החיתום פועלים אי.בי.אי ולידר הנפקות כדי להנפיק את החברה. ההתקשרות עם שתי חברות החיתום האלו היתה הדבר המתבקש מבחינת אב-גד, שכן הן אלו שבאמצעותן גייסה אג"ח בהיקף של 60 מיליון שקל בסוף 2020. ל"כלכליסט" נודע כי באמצעות חברת הייעוץ בטא פייננס, הצמידו חברות החיתום לאב-גד שווי של 160 מיליון שקל, אך בסופו של דבר הוחלט לצאת לרוד-שואו לפי שווי של 120 מיליון שקל. במהלך השיחות עם המוסדיים התקבלו אינדיקציות ששווי זה גבוה מדי וההנפקה הוקפאה.

לטענת אב-גד, הסיבה להקפאת ההנפקה לא היתה כתף קרה מהשוק, אלא חוסר פניות ותשומת לב מצד פועלים איי.בי.איי ולידר חיתום, שהיו ממוקדות בהנפקות גדולות יותר.

כך או כך, לאחר זמן מה אב-גד החליפה חתם ועברה לעבוד עם חברת החיתום אקסטרא מייל, שבבעלות מוטי בן-משה. בעידוד מנכ"ל אקסטרא מייל גלעד שמעוני, הוחלט לצאת להנפקה לפי שווי של 80 מיליון שקל, וזאת במטרה להגדיל את הביקושים ואת הסיכוי לעליות שערים בהמשך. גם הנתח הכולל מהון המניות שהוצע בהנפקה עבר קיצוץ, משיעור של 40% לשיעור של עד 30%. עם זאת, הוחלט להנפיק גם אופציות חינמיות שמעמידות את שווי החברה האפקטיבי על 72 מיליון שקל ויוכלו להביא את הנתח שמוצע לציבור ל-40%. 

אקסטרא מייל היא שחקנית חדשה בשוק החיתום, וברקורד שלה ניתן למצוא בינתיים רק את הנפקת חברת הנדל"ן רותם שני (אקסטרא שיתפה פעולה בהנפקה הזו עם רוסאריו קפיטל), שממדיה דומים לאלו של אב-גד. בתחילת השנה גייסה החברה 45 מיליון שקל, לפי שווי של 120 מיליון שקל לפני הכסף. מאז עלתה מניית החברה בכ-30%, וכיום היא נסחרת לפי שווי שוק של כ-220 מיליון שקל. 

אב-גד מנוהלת על ידי ראם רצון, שמכהן כמנכ"ל, ואביו מיכאל רצון, שמכהן כיו"ר. את 2020 סיימה החברה עם הכנסות של 93.1 מיליון שקל, עלייה של 41% בהשוואה ל-2019, אז ההכנסות הסתכמו ב-66 מיליון שקל. בשל עלייה בהיקף הפרויקטים של החברה, שבאה לידי ביטוי בעלייה בעלויות ההכנסות, הוצאות השיווק והנהלה וכלליות, הרווח הנקי של החברה בשנה זו כמעט נמחק. את 2020 סיימה אב-גד עם רווח נקי של 357 אלף שקל בלבד, זאת לעומת רווח נקי של 17.2 מיליון שקל ב-2019. בימים אלו החברה בונה 487 דירות, שמהן היא צופה הכנסות של 487 מיליון שקל ורווח גולמי של 138 מיליון שקל. 


מיכאל רצון, יו"ר אב-גד, צילום: עמית שעל מיכאל רצון, יו"ר אב-גד | צילום: עמית שעל מיכאל רצון, יו"ר אב-גד, צילום: עמית שעל


תגיות