אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעלה הילוך בדרך לנאסד"ק: WalkMe הישראלית הגישה תשקיף בורסה נאסד"ק ישראל הייטק חדשנות | צילום: israeltrade.org

נחשף בכלכליסט

מעלה הילוך בדרך לנאסד"ק: WalkMe הישראלית הגישה תשקיף

החברה שפיתחה טכנולוגיה להאצת דיגיטציה בארגונים שואפת, לפי הערכות, לגייס לפי שווי של 4 מיליארד דולר - יותר מכפול מהשווי שלה בגיוס ב-2019; את ההנפקה של ווקמי יובילו בנקי ההשקעות מורגן סטנלי, גולדמן סאקס וסיטיגרופ

18.05.2021, 11:15 | סופי שולמן

חברה ישראלית נוספת מעלה הילוך בדרך להנפקה בנאסד"ק: ווקמי  (WalkMe) הגישה תשקיף לקראת הנפקה בבורסה הטכנולוגית.

התשקיף חושף כי החברה שפיתחה פלטפורמה מבוססת ai להאצת אימוץ טכנולוגיות דיגיטליות בארגונים, רשמה הכנסות של 157 מיליון דולר ב-12 החודשים שהסתיימו במרץ 2021. 

ווקמי הוקמה ב-2011 על ידי רפאל סווירי שמשמש כנשיא החברה ודן עדיקא המכהן כמנכ"ל. כפי שנחשף בכלכליסט, החברה שואפת לגייס לפי שווי של כ-4 מיליארד דולר .


רפאל סוורי, מייסד משותף ונשיא WalkMe , צילום: אוראל כהן רפאל סוורי, מייסד משותף ונשיא WalkMe | צילום: אוראל כהן רפאל סוורי, מייסד משותף ונשיא WalkMe , צילום: אוראל כהן



את ההנפקה של ווקמי יובילו בנקי ההשקעות מורגן סטנלי, גולדמן סאקס וסיטי. 

כמו מרבית חברות הטכנולוגיה הישראליות שמגיעות להנפקה בוול סטריט בתקופה האחרונה, גם התשקיף של ווקמי חושף כי היא צומחת מהר, אך גם מפסידה לא מעט. את 2020 סיימה החברה עם הכנסות של 148.3 מיליון דולר, קפיצה של 41% מול 2019. ההפסד התפעולי הסתכם ב-43.1 מיליון דולר וההפסד בשורה התחתונה עמד על 45 מיליון דולר. 

יחד עם זאת, מדובר בשיפור לעומת הפסד של 50 מיליון דולר בתקופה המקבילה. את הרבעון הראשון של 2021 סיימה ווקמי עם הכנסות של 42.6 מיליון דולר, האטה בקצב הצמיחה ל-25%. ההפסד התפעולי והנקי הסתכמו בכ-13 מיליון דולר לעומת 12.2 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2020.  

ווקמי הייתה אחת החברות הישראליות הראשונות שקיבלו השקעה גדולה מקרן אינסייט, שהפכה לאחת מבעלי המניות הגדולים בה. בין בעלי המניות בחברה: קרנות וויטרוביאן, מנגרוב, גרינספרינג, ג'מיני וגיזה. עד היום הושקעו בחברה 300 מיליון דולר. 

הפלטפורמה של ווקמי מאפשרת למשתמשים במערכות הדיגיטליות בארגונים להפיק את המירב מהשקעה בתוכנה ולייעל את העבודה והשימוש בטכנולוגיה. עיקר המשתמשים בטכנולוגיה של ווקמי הם עובדי הארגונים, בעיקר בחברות גדולות כמו נסטלה שנמנית עם לקוחות החברה. 


תגיות