אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי תשעה רבעונים הפסדיים: סלקום הציגה רווח של 7 מיליון שקל בית סלקום נתניה | צילום: אוראל כהן

אחרי תשעה רבעונים הפסדיים: סלקום הציגה רווח של 7 מיליון שקל

הרווח הושג הודות לשיפור בתוצאות ולרווח-חד פעמי שנבע מהשלמת העסקה להכנסת HOT למיזם הסיבים האופטיים של IBC

20.05.2021, 10:09 | רועי ברגמן

סלקום דיווחה הבוקר (ה') על רווח רבעוני ראשון אחרי תשעה רבעונים הפסדיים רצופים. זאת כשברקע קריאות מצד גורמים בימין לחרם על החברה בעקבות שעת השביתה שעליה הכריזה במקביל לשביתת המחאה של הציבור הערבי.

קראו עוד בכלכליסט:

החברה, בניהולו של אבי גבאי, שנכנס לתפקיד בינואר אשתקד, סיכמה את הרבעון עם רווח נקי של 7 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 43 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. 

 אבי גבאי, מנכ"ל סלקום, צילום: אלכס קולומויסקי אבי גבאי, מנכ"ל סלקום | צילום: אלכס קולומויסקי  אבי גבאי, מנכ"ל סלקום, צילום: אלכס קולומויסקי


הכנסות סלקום ברבעון הראשון עמדו על 1.033 מיליארד שקל, צמיחה של 16% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. העלייה מוסברת בין היתר באיחוד מלא של תוצאות גולן טלקום, שסלקום השלימה את רכישתה באוגוסט האחרון. הרווח התפעולי של החברה זינק פי 2.8 ל-50 מיליון שקל, למרות פגיעה שנרשמה בחברה מירידה בהכנסות משירותי נדידה - תוצאה של משבר הקורונה, שהקטין משמעותית את כמות היציאות של ישראלים לחו"ל ושימוש בשירותים אלה. 

מספר מנויי הסלולר של סלקום עמד בסוף הרבעון הראשון על 3.23 מיליון, לעומת 2.74 מיליון בסוף הרבעון המקביל ב-2020, עלייה שנובעת מרכישת גולן טלקום. ההכנסה החודשית הממוצעת למנוי (ARPU) נשחקה בכ-2% ל-47.4 שקל. 

במגזר הנייח של החברה, שכולל את התקשורת הקווית ואת שירותי סלקום TV, רשמה החברה צמיחה של 6.5% במספר מנויי האינטרנט לכ-297 אלף, ומספר מנויי סלקום TV לסוף התקופה עמד על 254 אלף, צמיחה של 3.3%. למרות העלייה במספר הלקוחות, הכנסות החברה משירותי תקשורת נייחת ירדו ברבעון הראשון ב-8% ל-267 מיליון שקל.

הדו"חות ברבעון זה כללו רווח חד-פעמי של 14 מיליון שקל בעקבות השלמת העסקה להכנסתה של HOT לשותפות במיזם פריסת הסיבים האופטיים של IBC. 

בנוסף לכך סלקום דיווחה על הכנסות נוספות של 13 מיליון שקל על פריסת סיבים לטובת IBC. בחברה מבהירים כי הכנסות אלו צפויות לרדת משמעותית במחצית השנייה של השנה לאור השלמת העסקה. 

בגזרת הסכסוך העסקי עם אקספון של חזי בצלאל, שעמה יש לסלקום הסכם שיתוף רשתות, ציינה החברה כי נכון להיום אקספון ממשיכה לא לשלם את הסכומים שאליהם היא מחויבת בהסכם השיתוף ומשלמת באופן חלקי בלבד. 

יתרת החוב של אקספון לחברה, לפי סלקום, עומדת על 55 מיליון שקל. אקספון טוענת מנגד כי מיזוג סלקום וגולן הביא לשינוי בתנאים של הסכם שיתוף הרשתות שנחתם בין שלוש הרשתות, ולפיכך הסכומים הנדרשים מצד סלקום אינם תואמים את המציאות. 


תגיות