אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שגריר רוכשת את השליטה בשנפ יוסי בן שלום | צילום: אסף פרידמן

בלעדי לכלכליסט

שגריר רוכשת את השליטה בשנפ

בעלת השליטה בשגריר, DBSI, רוכשת את חלקה של קרן סקיי, שהחזיקה 29% מחברת המצברים, תמורת 70 מיליון שקל

25.05.2021, 07:00 | גולן חזני

השליטה בחברת המצברים שנפ  עוברת מקרן סקיי של צבי יוכמן וניר דגן אל קבוצת DBSI של ברק דותן ויוסי בן שלום. ל"כלכליסט" נודע כי חברת שגריר , שהשליטה בה נמצאת בידי DBSI רוכשת את אחזקותיה של סקיי בשנפ (29%) תמורת 70 מיליון שקל.

קראו עוד בכלכליסט:

עבור שגריר, שמעניקה שירותי רכב לחברות הביטוח ולחברות השכרת רכב, מדובר בעיסקה אסטרטגית שמרחיבה את היכולות שלה במתן שירותים לגופים אלה ולנהגים בכלל.

יוסי בן שלום מבעלי השליטה ב DBSI, צילום: אסף פרידמן יוסי בן שלום מבעלי השליטה ב DBSI | צילום: אסף פרידמן יוסי בן שלום מבעלי השליטה ב DBSI, צילום: אסף פרידמן

סקיי רכשה 35% משנפ ב-2011 מידי ישאל של רוני אלרואי, חתנו לשעבר של יצחק תשובה, לפי שווי של 140 מיליון שקל. השותפות מוחזקת יחד עם משפחת רוזנשיין.

שנפ, שמנייתה זינקה אתמול לקראת סוף יום המסחר ב־6%, לשווי של 228.6 מיליון שקל, עוסקת בשלושה תחומי פעילות מרכזיים: מגזר המצברים, שהוא עיקר הפעילות שלה ומהווה קרוב למחצית מההכנסות; מגזר הצמיגים (פעילות קבוצת כסלו); ומגזר האיבזור (פעילות אדי מערכות).

הקבוצה מעסיקה כ־350 עובדים (כולל עובדי חברת ראליאנס). שנפ, הפועלת כ־70 שנה, היא משווקת המצברים המובילה בישראל, עם נתח שוק המוערך בכ־45%. בנוסף, מחזיקה שנפ ב־50% מקבוצת כסלו המייבאת, משווקת ומפיצה בלעדית בישראל את צמיגי קונטיננטל. האחרונה נקלעה למשבר ב־2018 לאור תחרות קשה עם צמיגים מיובאים, ביצעה תוכנית התייעלות וסיימה את 2020 ברווח של 30 מיליון שקל, שבעקבותיו חילקה דיבידנד של 10 מיליון שקל.

במהלך תקופת הבעלות הובילה קרן סקיי יחד עם אורי רוזנשיין את הפיכת שנפ לקבוצה המובילה בארץ בתחום המצברים, צמיגים ואביזרים לרכב באמצעות סדרה של רכישות. מחזור הפעילות של הקבוצה עלה מ-140 מיליון ל-600 מיליון שקל. 

סקיי מסכמת את ההשקעה כולל מינוף, מימושים לאורך הדרך ודיבידנדים במהלך התקופה בתשואה של 250%.

תגיות