אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"משקיעים בחברה של מייק בן ארי איבדו יותר מ־500 מיליון שקל" מייק בן ארי על רקע שטרות | צילומים: מתוך אתר EGFE, שאטרסטוק

בלעדי לכלכליסט

"משקיעים בחברה של מייק בן ארי איבדו יותר מ־500 מיליון שקל"

הנאמן טוען כי רשות ני"ע תפסה בחשבונות החברה כ־12 מיליון שקל ומבקש מבית המשפט לשחרר כספים לקופת הפירוק. לדבריו, "כ־1,000 משקיעים איבדו את עולמם". קבוצת משקיעים הגישה בקשת פשיטת רגל נגד בן ארי שכנראה עזב את הארץ

26.05.2021, 09:25 | ליטל דוברוביצקי

"כ־1,000 משקיעים איבדו את כספם, חלקם איבדו ממש את עולמם ואת כל רכושם. מבדיקה ראשונית עולה כי היקף כספי המשקיעים ש'נעלמו' עומד על למעלה מ־500 מיליוני שקלים". כך טוען הנאמן שמונה לחברת EGFE של מייק בן ארי החשוד בהונאת משקיעים.

קראו עוד בכלכליסט:

הנאמן, עו"ד ליאור דגן, ביקש מהשופט חגי ברנר להורות לרשות ניירות ערך לפעול לצמצום צווי החילוט הזמניים שהוטלו על נכסי וכספי החברה של בן ארי באופן שניתן יהיה לשחרר לקופת הפירוק סכום של 5 מיליון שקל. "הסיטואציה בה רשות ני"ע הקפיאה נכסים וכספים בעשרות מיליוני שקלים במסגרת החקירה הפלילית באופן המסכל כל אפשרות לקדם את ענייני ציבור הנושים והמשקיעים היא בלתי הגיונית וגורמת נזק אדיר לציבור המשקיעים/נושים", טען. 

לדברי הנאמן, רשות ני"ע תפסה את כל המזומנים בחשבונות הבנק של החברה שבפירוק בסכום של כ־12 מיליון שקל. הנאמן מבקש לקבל לקופת הפירוק חלק מהכספים על מנת לקדם פעולות חקירתיות לאיתור ותפיסת נכסים. חקירת הפרשה מנוהלת ברשות ני"ע על ידי עו"ד ציפי גז, מנהלת מחלקת חקירות ברשות.

מימין מייק בן ארי ועו"ד ציפי גז, צילומים: מתוך אתר EGFE, ענבל מרמרי מימין מייק בן ארי ועו"ד ציפי גז | צילומים: מתוך אתר EGFE, ענבל מרמרי מימין מייק בן ארי ועו"ד ציפי גז, צילומים: מתוך אתר EGFE, ענבל מרמרי

ל"כלכליסט" נודע כי אתמול הגיע הנאמן  להבנות עקרוניות מול רשות ני"ע שגילתה הבנה לסיטואציה שנוצרה. אם תושג הבנה, הנאמן ימשוך את בקשתו.

מבקשים פשיטת רגל

בתוך כך, 436 משקיעים בחברה של בן ארי הגישו לפני מספר ימים בקשת פשיטת רגל נגדו (צו לפתיחת הליכים). בית המשפט מינה כנאמן זמני לנכסיו את עו"ד דגן, אולם כונס הנכסים הרשמי ביקש למנות בהליך פשיטת הרגל נגד בן ארי נאמן אחר על מנת להימנע כביכול מניגוד ענייניים שהרי עו"ד דגן הוא גם הנאמן של החברה של בן ארי. המשקיעים שהגישו את בקשת פשיטת הרגל ביקשו למנות את עו"ד דגן. דיון בפרשה יתקיים היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב.

בבקשה לצו פתיחת הליכים נגד בן ארי טוענים המשקיעים באמצעות עוה"ד איתן ארז ומור בן שושן כי "מדובר בפרשה מסמרת שיער שבה הונה בן ארי  מאות משקיעים רבים נוספים, פרשה המזכירה עד מאוד את מעלליו של הנוכל הבינלאומי ברנרד מיידוף. הפרשה הותירה מאות משפחות שאיבדו את כל רכושן או חלק גדול הימנו".

לטענתם, בן ארי הציג את עצמו כעומד בראש חברת EGFE. באתר החברה נכתב: "למייק ניסיון של למעלה מ־25 שנה בתחום הפיננסי. הוא הקים את החברה בשנת 1999 על שם אביו המנוח, לסלי גרינפילד, וקרא לה על שם משפחתו הקודם עם עלייתו ארצה ב־1981".

לדברי עורכי הדין של המשקיעים,  "בן ארי נטל באמצעות החברה כספים ממאות משקיעים לכאורה עבור אפיקי השקעה, נמנע מלהשקיע את הכספים בפועל, תוך שהוא משלם את הריביות האסטרונומיות שהובטחו על ידו לנושים הקודמים, מכספי הקרן של המשקיעים החדשים, בדפוס פעולה המכונה הונאת פונזי. חלק מהנושים התפתו לקבל הכנסה חודשית קבועה וחלק פותו לקבל ריבית גבוהה של 10%–14% לשנה. בנוסף הובטחו למשקיעים בונוסים שונים. בן ארי נתן באופן אישי ערבויות אישיות למשקיעים לצורך 'הבטחת השקעתם'".

"משפחות איבדו מיליונים"

עורכי הדין של המשקיעים מציינים כי בחודש האחרון פגשו אישית במשרדם קרוב ל־450 קורבנות שאיבדו את כספם. "הסיפורים שנשמעו היו מכמירי לב ממש", נכתב. "חלק מהמרומים הם אלמנות, יתומים, נשים שהתגרשו ואיבדו את כל ממונן, יורשים שאיבדו את ירושת הוריהם, נכים, לקויי ראייה וזוגות צעירים. מרומים נוספים היו אנשים מבוגרים, חלקם פנסיונרים וחלקם חולים, אשר הכסף שהעבירו לחברה נועד להבטחת פרנסתם לעת זקנה".

קטגוריה נוספת של מרומים הם אנשים ששוכנעו על ידי מיכאל בן ארי למכור את דירות מגוריהם ולהשקיע את התמורה בידיו של בן ארי. "מדובר בסיפורים מזעזעים, הכוללים גם מספר מקרים שמשפחות איבדו בין 2 ל־12 מיליון שקל למשפחה והפכו לחסרות כל. רוב הקורבנות היו חסרי ידע והבנה בהשקעות. את הקורבנות הללו הצליח בן ארי להוליך שולל בעזרת הכריזמה שלו ובאמצעות מצגים כוזבים ומפתים שהציג בפניהם, לרבות דו"חות תשואה והסכמי התקשרות שנותנים כסות פורמלית ובטוחה להשקעות וכן שימוש במונחים רבים באנגלית. כחלק מההונאה ניצל בן ארי את האמון הרב שרחשו לו המרומים אשר הסכימו למסור לו את כספם ואת חסכונותיהם ללא כל בטוחה. כמובן שדפוס פעולה זה נגוע קשות בפלילים עקב גיוס הון ליותר מ־35 ניצעים ללא היתר או תשקיף כמתחייב מהוראות חוק השקעות משותפות בנאמנות", נטען.

בנוסף, טוענים המשקיעים כי "בן ארי ביצע משיכות כספיות בהיקפים מהותיים מחשבונות הבנק של החברה אל חשבונותיו הפרטיים ו/או לחשבונות נוספים תחת שליטתו וכן נטל לחשבונותיו האישיים חלק מכספי המשקיעים בהיקפי עתק".

בן ארי נעצר בתחילת חודש אפריל ונחקר בחשד לביצוע עבירות מרמה, שיבוש מהלכי משפט ועבירות לפי חוק השקעות משותפות בנאמנות. בית משפט השלום בת"א שיחרר אותו בתנאים מגבילים, ובהם איסור יציאה מהארץ. ככל הנראה בן ארי עזב את הארץ, והרשויות מנסות לאתרו. יש להדגיש כי בן ארי הוא חשוד בפרשה. לא ניתן היה להשיג את תגובתו. מרשות ני"ע לא נמסרה תגובה.




תגיות