אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחליף לברודט: עמיקם בן צבי מונה למ"מ יו"ר אל על עמיקם בן צבי | אייל פישר

מחליף לברודט: עמיקם בן צבי מונה למ"מ יו"ר אל על

בן צבי, ששימש סגן יו"ר אל על בחודשים האחרונים, יחליף זמנית את דוד ברודט שהתפטר השבוע. הוא נחשב למקורב לבעלים החדש של החברה קני רוזנברג

26.05.2021, 20:58 | יובל שדה


עמיקם בן צבי, ששימש בחודשים האחרונים סגן יו"ר אל על, מונה למ"מ יו"ר הדירקטוריון; זאת, לאחר שהיו"ר הקודם דוד ברודט התפטר השבוע מתפקידו.


קראו עוד בכלכליסט:

בן צבי נחשב למקורב לבעלים החדש של אל על קני רוזנברג ותואר בעבר כמי שהיה מעורב בתיווך רכישת אל על וזה שחיבר בין רוזנברג לראם עמינח שהוביל את השתלטות רוזנברג על החברה.

מלבד מינוי בן צבי לממלא מקום היו"ר, מונה דרל הגלר לחבר דירקטוריון במקום ד"ר גבריאלה שלו שסיימה את תפקידה.

בן צבי (70) היה מנכ”ל חברת עמידר, מנכ”ל המשביר לצרכן, מנכ”ל חברת נחושתן השקעות ומעליות, ומילא תפקידים בקונצרן כלל.

הוא עלה בעבר לכותרות כבעל מניות של 5% בחברת דן. בן צבי נבחר בידי קואופרטיב דן ב־2007 לנהל מכירת 300 יחידות הדיור בפרויקט צמרות דן. המכירה הניבה הכנסות של 434 מיליון שקל ותזרים של 130 מיליון שקל לדן, עוד לפני תשלום היטל השבחה של 30 מיליון שקל והחזר של 55 מיליון שקל לדן עבור הקרקע. 

בן צבי, באמצעות חברת מ.ב.צ שבבעלותו, קיבל דמי ניהול של 49 מיליון שקל, ויחד עם נתח נוסף בהכנסות כבעל מניות, ויחד עם בנו עופר ששימש כיועץ המשפטי לפרויקט, גרפה המשפחה 63 מיליון שקל. בן צבי מוכר גם כבעלים לשעבר של רשת הקמעונאות שוק העיר שרכשה 8 סניפים ממגה.

עמיקם בן צבי, אייל פישר עמיקם בן צבי | אייל פישר עמיקם בן צבי, אייל פישר

לאחר פרישת ברודט פרסם בן צבי את הדברים הבאים: "בשמי ובשם חברי הדירקטוריון אני מבקש להודות למר ברודט על ההתגייסות שלו למען אל על, אין ספק שהסכמתו לכהן כיושב ראש הדירקטוריון תרמה לביצוע מעבר חלק ותקין של העברת השליטה בחברה. עמידתו בראש הדירקטוריון היוותה תוספת כוח משמעותית להשלמת מתווה הסיוע של המדינה ולביצוע ההנפקה המוצלחת. אנו מאחלים לדוד בריאות איתנה ושמור לו מקום של כבוד בתולדותיה של אל על".

בשבוע שעבר פורסם כי הקורונה והסגר השלישי הכבידו על חברת אל על, שהתקשתה להמריא גם ברבעון הראשון של 2021. הכנסות חברת התעופה הסתכמו ב-116.8 מיליון דולר, ירידה של 64% בהשוואה לרבעון המקביל דאשתקד, שבתחילתו משבר הקורונה לא נראה באופק. במקביל, החברה רשמה הפסד של 86.1 מיליון דולר ברבעון הראשון, שיפור משמעותי לעומת הפסד של 139.6 מיליון ברבעון המקביל של 2021. כמו כן פורסם כי החברה חייבת 217 מיליון דולר לרוכשי כרטיסים.

לפני שבוע אישרה רשות החברות את היתר השליטה של הבעלים החדשים בחברה קני רוזנברג. האישור הסדיר את הצטרפותו של קני, אביו של אלי רוזנברג, כבעלים משותף יחד עם בנו וביום חמישי האחרון הצטרף  קני רוזנברג לדירקטוריון החברה. בעבר הכחישו מקורביו של אלי רוזנברג שאביו מתכוון להיות הבעלים של החברה ונטען כי "קני רוזנבר אינו מתכוון להפעיל כל אמצעי שליטה באל על או בכנפי נשרים תעופה".

לפני שבועיים אישרה הממשלה את מתווה הסיוע של משרד האוצר לאל על, שגובש בעקבות משבר הקורונה. בגין ההסכם עם אל על תשלם המדינה כ-210 מיליון דולר (685 מיליון שקל) ל-20 שנה לעומת תשלום של כ-90 מיליון שקל בשנת 2019. התשלום של המדינה מהווה רכישה של כרטיסי טיסה עבור עובדי מערך אבטחת התעופה לתקופה של 20 שנה. סכום זה לא ישתנה אף אם יהיה שינוי בהיקף הכרטיסים הנדרש בהתאם להנחיות הביטחון.  

משרד האוצר התנה את העברת הסכומים לחברות בכך שגם בעלי המניות יתרמו לחיזוק היציבות הפיננסית של החברות. על כן במסגרת המתווה בעלי אל על יבצעו הנפקת מניות בגובה 105 מיליון דולר ויתחייבו לקנות בין 50 ל-70 מיליון דולר מהמניות. שאר המניות יימכרו לציבור. בנוסף לכך הנהלת אל על תתחייב להימנע ממשיכת דיבידנדים בחמש השנים הקרובות.

תגיות